Hoewel Thailand zich zorgen maakt om de de Omicron variant, lijkt de regering het hoofd koel te houden. Toeristen zijn nog steeds welkom onder het Test & Go programma en zij kunnen, mits volledig gevaccineerd na een hotelovernachting door Thailand reizen. 

Gisteren is het eerste Thaise geval van Omicron coronavirus besmetting is gevonden. De besmette persoon is een Amerikaanse toerist die vanuit Spanje naar Thailand is gereisd volgens het ‘Test and Go’ programma. Hij is in contact gekomen met 17 andere personen die inmiddels allemaal zijn getest. Van die groep testte 1 persoon positief, maar het is nog niet duidelijk of die ook besmet is met de Omicron variant. Het resultaat daarvan wordt verwacht binnen 3-4 dagen.

Weinig Covid besmettingen bij Nederlanders die naar Thailand reizen

En hoewel Nederland al weer donkerrood kleurt op de Europese coronakaart blijkt het aantal Nederlanders die na aankomst in Thailand positief test, opvallend laag (zie bovenstaande afbeelding). Van 1 – 30 november zijn 8.478 Nederlanders naar Thailand gereisd en daarvan testte er 7 positief (0,08%).

Op basis van deze cijfers zal Thailand waarschijnlijk niet besluiten om Nederland van de lijst te halen van landen die mogen deelnemen aan het Test & Go programma, ondanks de toegenomen besmettingen in ons land.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.56/5. From 9 votes.
Please wait...

18 reacties op “Weinig Covid besmettingen bij Nederlanders die naar Thailand reizen”

 1. Nico zegt op

  Wat is er gebeurd met deze positieve gevallen? Is er al duidelijkheid over de procedure die de Thaise overheid in deze volgt?

  • Dan moet je 10-dagen in hotelquarantaine. En wordt je nog twee keer getest.

   • john zegt op

    mag ik vragen hoe je aan deze informatie komt?
    wat ik ervan las is dat je quarantaine krijgt in een ziekenhuis of in een veld hospitaal?

    mvg john

    • Cornelis zegt op

     Wanneer je bij aankomst positief wordt getest,mkom je m.i. inderdaad in het ziekenhuis terecht.

     • Nee, dat is niet meer zo. Als je geen klachten heb moet je in je hotel blijven.

      • TvdM zegt op

       Mijn partner kwam op 13 november in Thailand aan en testte toen positief. Zij werd per ambulance overgebracht naar een hospitel, een hotel gelieerd aan een ziekenhuis. Na een week mocht ze gaan, zie is toen per ambulance naar het treinstation gebracht. Van daar uit mocht ze in een overvolle trein doorreizen naar haar bestemming. Ik weet niet of de regels inmiddels weer veranderd zijn.

       • Ja, per 1 december.

        • Nico zegt op

         Peter, dit klopt blijkbaar niet.

         Mijn aankomst in BKK is voorzien op 30/12/2021. Ik heb vandaag contact gehad met het SHA+ hotel waar ik word getest en de 1ste nacht zal verblijven (Mercure Sukhumvit 11): bij een positieve test word ik voor de verplichte quarantaine overbracht naar een ziekenhuis.

        • Mmm, onduidelijk dus, want ze wilden dat versoepelen per 1 december. Ach, in Thailand zijn de regels zo rekbaar als elastiek.

 2. Bastiaan zegt op

  De swap voor de test die ze bij ons deden was volgens mij expres heel oppervlakkig om vooral niet te zorgen dat we een positieve test kregen. Wattenstaafje nauwelijks de neus in. Gelukkig meer vertrouwen in de NL PCR test. Ook wel de bekende chaos als je na een week zelf moet testen en de resultaten moet inleveren. Website werkte niet, MorChana app ook niks mee te doen dus maar mail naar het hotel en niets meer gehoord.
  Het kan allemaal nog een stuk beter en vooral veiliger.

  • TheoB zegt op

   Ik ben de 9e om ½13 geland op BKK. Hoi hoi.
   Bij mij ging de wattenstaaf wel diep in m’n neus. Maar in tegenstelling tot de tests in NL werd m’n keel niet gedaan.
   Ben nu onderweg naar m’n lief (en leed? 😉 ).

 3. Robert zegt op

  Prima hoe men daar nu reageert, we moeten er mee leren leven, over een paar maanden is er weer een nieuwe variant, hou je niet tegen.
  Toerisme moet weer op gang komen, daar leven enorm veel mensen van.

  • Kop zegt op

   Thaise Verzekeringen dekken verplichte opname in een ziekenhuis nadat je positief getest bent.

   Wanneer je na een dag in een Test & Go SHA + hotel positief test en geen klachten hebt, zou je in je hotel in quarantaine moeten.
   Die SHA+ hotels zijn zeker niet goedkoop.
   Het is niet zeker of Thaise verzekeringen die verplichte quarantaine in een hotel dekken.

   • TvdM zegt op

    De reisverzekering van de ANWB, met module medische kosten, dekt verplichte quarantaine na een positieve test, eigen ervaring medio november 2022.

    • Ron zegt op

     Knap en handig zo’n vooruitziende blik 🙂 Koop een lot

 4. janbeute zegt op

  Wat ik mij afvraag hoe goed zijn al,die zogenaamde corona testen.
  Als eerste voorbeeld afgelopen week, Amerikaans staats burger wonende voor langere tijd in Spanje vertrekt naar Thailand middels een overstap in Dubai, bij vertrek negatief, helaas voor hem bij aankomst in Bangkok als eerste Omricon geval in Thailand positief. Een paar weken geleden op Schiphol twee KLM vluchten met totaal rond de 600 passagiers aan boord uit twee verschillende plaatsen in ZuidAfrika bij vertrek uit SA negatief bij aan komst in Amsterdam rond de 61 passagiers positief met alle gevolgen van dien.
  Ik heb wel eens het idee dat al die zogenaamde testen die je 3 dagen voor vertrek moet overleggen ook een soort van wassen neus zijn.
  Want hoe kun je van negatief naar positief worden alleen door meer dan enkele uren in een vliegtuig te hebben gezeten, die zoals ze ons doen geloven een gigantisch goed ventilatie systeem hebben.

  Jan Beute.

  • Shi zegt op

   Die 61 personen waren niet bij vertrek uit SA negatief getest, op dat moment was een vaccinatiebewijs voldoende om te mogen boarden.

 5. Ferdi zegt op

  Hoewel de tests niet 100% betrouwbaar zijn, zijn ze een redelijke indicatie.
  Het verschil tussen resultaten bij vertrek en resultaten bij aankomst wordt vooral veroorzaakt door de incubatietijd. Zeker bij lange reizen kan het zijn dat voor vertrek de hoeveelheid virus in de slijmvliezen toen te weinig was voor een positieve test, maar dat de hoeveel virus bij aankomst wel genoeg is om gedetecteerd te kunnen worden.

  Bij de recente vluchten uit Zuid-Afrika is het verschil echter wel opvallend. Ik heb de link even niet bij de hand, maar ik las dat het vermoeden bestaat dat de nieuwe variant een kortere incubatietijd heeft.

  Binnen enkele weken zullen we beter weten wat deze nieuwe variant betekent. En dan wordt het spannend wat de Thaise overheid gaat besluiten:
  – Gaat het huidige beleid gehandhaafd worden?
  – Komt er een strengere procedure en moeten reizigers richting Thailand dan misschien 5 dagen in een SHA+ hotel verblijven i.p.v. de huidige 1 dag?
  – Of is die nieuwe variant dusdanig mild dat ze misschien besluiten om toch de eerdere voorgenomen versoepeling m.b.t. overstappen op sneltests bij aankomst door te voeren? Dan zouden we namelijk van die verplichte hotelboeking i.c.m. PCR test af zijn en kan e.e.a. hopelijk op het vliegveld afgehandeld worden.

  Ik hoop voor mezelf, voor andere reizigers en vooral ook voor de Thaise mensen die het toerisme hard nodig hebben dat het allemaal mee zal vallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website