Naast dat Songkran een leuk volksfeest kan zijn is er altijd wel een klein groepje die onder invloed van alcohol de sfeer verpest. In Chon Buri is een groep van 10 jongeren opgepakt die het nodig vonden om voorbijgangers te bekogelen met zakjes met motorolie (zie foto), vervuild water en rottende vis.

Justitie in Thailand gaat snelrecht toepassen om de mannen een gepaste straf te geven.

In Ayutthaya ging het mis tussen groepen jongeren. In Wat Phu Khao Thong, een populaire plaats om Songkran te vieren, raakten vier personen gewond toen er geschoten werd. Twee uur later werd er weer geschoten, nu op het parkeerterrein van een winkelcentrum. Daarbij raakten zeven personen gewond.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Geweld en misdragingen tijdens eerste dag Songkran”

 1. Richard van der Hoek zegt op

  Slecht nieuws, maar het valt nog mee tot nu toe. Pattaya lijkt rustiger als voorheen. Iedereen een uitmuntend nieuwjaar gewenst!

 2. Rob zegt op

  In Ayutthaya stond de dochter van mijn vriendin naast de schutter bij de 2e schietpartij, gelukkig voor haar moest ze net voor het schietincident naar het toilet.
  Maar het blijft toch raar dat de schutter dan toch nog weg kan komen, er was dan ook geen of nauwelijks politie aanwezig, terwijl er toch een paar duizend mensen waren.

 3. Jacques zegt op

  Er zijn een hoop gestoorde mensen op deze aardbol en zij zorgen voor veel leesvoer en leed. Voor dit soort types is er eigenlijk geen songkraan viering als aanleiding nodig om dit soort gedrag te vertonen, maar het helpt wel. En o ja de week is nog niet voorbij dus voor de liefhebbers, er komt nog meer bij.

 4. Piloe zegt op

  Ik heb eens gezien dat een jongen in zijn emmertje plaste en dat boven de hoofden wegsmeet.
  Als het maar bij dergelijke kwajongenstreken bleef…

 5. fred zegt op

  Sinds een tweetal jaren laten wij de gekte voor wat ze is. We gaan gelijk heerlijk een tiental dagen op reis. Het oorspronkelijke feest was ontzettend leuk maar mensen kennen geen grenzen en moeten steeds maar overdrijven. Alle miserie is begonnen met de hogedrukspuiten en het ijswater.
  Hoe men vroeger probeerde mensen te plezieren en te laten genieten dan is het nu eerder geworden hoe men mensen kan zo veel mogelijk kan pijnigen…..Toen ik 2 jaar geleden een volle emmer ijswater in het aangezicht kreeg rijdend op de brommer waardoor ik bijna verongelukte heb ik gezegd…..dit nooit meer. Een uur later had ik mijn valies gepakt.

 6. Denise zegt op

  Zo jammer dat dit moest gebeuren in Ayuthaya. Ik een een andere meid waren er bij toen dit gebeurde, echt bizar… Het was juist zo gezellig!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website