Gevreesde tsunami bleef uit

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
13 april 2012

Twee onderzeese aardbevingen woensdagmiddag voor de kust van de stad Banda Aceh in Indonesië hebben niet tot een herhaling van de tsunami van 2004 geleid.

Alleen op Kohn Miang (Phangnga) steeg het water 10 respectievelijk 30 centimeter. Volgens seismologe Susanne Sargeant van British Geological Survey waren de golven laag omdat de aarde horizontaal en niet verticaal beefde, waardoor de zeebodem niet inzakte, hetgeen een tsunami veroorzaakt.

Alarm

In zes provincies werd alarm geslagen, waarna duizenden bewoners en toeristen langs de Andamankust een veilig heenkomen zochten in evacuatiecentra en op hoger gelegen gronden. Vier uur later werd de tsunami-waarschuwing al ingetrokken. De bevingen werden tot in Bangkok gevoeld, wat enkele bedrijven in hoge gebouwen de deuren voortijdig deed sluiten. De parlementsvergadering eindigde ook voortijdig. De luchthaven van Phuket was vier uur buiten bedrijf. Gewonden zijn niet gevallen en schade is evenmin gemeld.

Toerisme

De toerismesector langs de Andamankust verwacht op de korte termijn negatieve gevolgen, vooral omdat beelden van de evacuatie de gehele wereld zijn rondgegaan. Lokale hoteliers bieden al maaltijden met korting aan of gratis maaltijden en kamers.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website