Een man uit Kanchanaburi is wegens majesteitsschennis veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Een militaire rechtbank in Bangkok oordeelde dat de 48-jarige Pongsak Sriboonpeng in zes gevallen schuldig is aan het beledigen van de monarchie.

Voor elke aanklacht kreeg hij tien jaar opgelegd, maar omdat hij schuld bekende, werd zijn straf gehalveerd.

“Er is een record gebroken”, zei zijn advocaat. Omdat Thailand in staat van beleg is kan Sriboonpeng niet in beroep gaan tegen de uitspraak van de militaire rechtbank.

Sinds het leger in mei 2014 de macht in het land overnam, is het aantal veroordelingen voor majesteitsschennis flink gestegen. Voordat de staatsgreep plaatsvond liepen er twee processen, nu zijn dat er minstens 56, zegt een lokale mensenrechtenorganisatie.

In april kreeg een zakenman 25 jaar cel voor het beledigen van de monarchie. Deze week werd een man met psychische problemen veroordeeld tot vijf jaar cel, omdat hij een portret van de koning en de koningin had vernield.

Critici denken dat de hoge straffen worden opgelegd om tegenstanders van de monarchie en het militaire regime de mond te snoeren.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website