Gevangene voorspelde eigen dood

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
31 augustus 2014

De gevangene die vorige week aan een astmatische aanval zou zijn overleden, heeft zijn eigen dood voorspeld.

Tien dagen geleden zei hij tegen zijn moeder die hem in de Bangkok Remand Prison opzocht: ‘Moeder, als je me niet vrij krijgt door borgstelling , ga ik gegarandeerd dood in de gevangenis.’ Toen ze hem vroeg wat er gebeurd was, antwoordde hij: ‘Ik ben geslagen.’ Moeder: ‘Mijn hart brak toen ik dat hoorde.’

Volgens Surakrit Chaimongkol (35), verdacht van het doodschieten in januari van een anti-regerings protestleider, was hij naar een donkere kamer gebracht, waar met een zwaar voorwerp dat op een slinger leek, tegen zijn hoofd werd gebeukt. Een gevangenbewaarder zou hem gezegd hebben dat hij in de gevangenis zou sterven ‘vanwege degene die hij gedood had’, aldus de moeder.

Witthaya Suriyawong, hoofd van het Corrections Department, ontkent dat Surakrit is mishandeld en houdt vol dat hij vermoedelijk aan een astmatische aanval bezweek. Maar mijn zoon heeft helemaal geen astma, zegt zijn moeder. Zijn enige probleem is diabetes.

Volgens het autopsierapport overleed Surakrit aan een maagbloeding. Nader onderzoek wordt nog gedaan naar weefselmonsters. Een arts die de autopsie bijwoonde, zegt dat een maagontsteking de doodsoorzaak is, mogelijk als gevolg van bloedvergiftiging of een giftige stof. Het nader onderzoek moet daar duidelijkheid over verschaffen. Bij de autopsie zijn geen indicaties van een hersenbloeding gevonden, maar wel kneuzingen. Het is echter onduidelijk of die van voor of na zijn dood zijn, aldus de arts.

De moeder heeft haar conclusies al getrokken. Haar zoon is gemarteld en stierf aan interne verwondingen. Ze vraagt zich ook af waarom hij twee weken naar een andere afdeling van de gevangenis werd verplaatst, want aanvankelijk was hij ondergebracht in de afdeling waar roodhemden gevangen zitten.

(Bron: Bangkok Post, 31 augustus 2014)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website