De gemeente Bangkok heeft de straatverkopers op Khao San Road, gesommeerd de kramen van het voetpad naar de rijweg te verplaatsen. Het gaat om een proef van zeven dagen. De hoofdstad doet dit in het kader van de campagne om het voetpad terug te geven aan de voetganger.

Khao San Road is de beroemde backpackersstraat waar een levendige straathandel is te zien.

De gemeente gaat na de proef de ervaringen van de verkopers inventariseren. Dinsdag wordt er mee gestart. Vanaf de avond tot middernacht mogen de verkopers handel drijven. Kramen mogen niet langer dan 2 meter en breder dan 1 meter zijn.

Eerdere pogingen om de straathandel te reguleren zijn mislukt. Veel verkopers willen hun kraam niet verplaatsen uit vrees voor verlies van inkomsten. De nieuwe maatregel is ook niet populair, verkopers verwachten problemen met taxi- en tuktukbestuurders die parkeren op de aangewezen plaatsen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Gemeente Bangkok: Ook op Khao San Road moeten de kraampjes verplaatst worden”

 1. Pat zegt op

  Wat hebben de huidige beleidsmensen in Thailand toch weinig feeling met wat de handelaars en de toeristen echt willen.

  Wat is hun bedoeling hier, behalve het nepargument dat het voetpad terug aan de voetganger moet worden gegeven?

  Er rijden toch geen auto’s op Khao San Road, dan zou dit argument steek houden.

  Dit is een winkel- en wandelstraat, zoals de Meir in Antwerpen, met veel Thaise sfeer erbij.

  Maak aub van een winkel- en uitgaansstraat in Thailand geen Westerse winkel- en uitgaansstraat.

  Behoud uw Thaise wat anarchistische sfeer waarin niet steeds de wetgever zijn zeg moet doen zoals in het Westen.

  Laat het toch allemaal zo en pak de echte problemen aan van jullie land!

 2. Henk A zegt op

  Gezien alle toeristen / voetgangers op Khoa San ‘s avonds netjes op de straat flaneren tussen de kraampjes, zie ik eigenlijk niet het probleem wat betreft de voetpaden ? Wie wil deze dan persé gebruiken ?

 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Leuke anarchistische sfeer? Allemaal georganiseerd helaas! Voor elke vierkante meter moeten deze straatverkopers flink betalen aan maffiosi of semi maffiosi. Niets romantisch aan. In Maleisië zag ik al die troep niet in de straten.

 4. Jacques zegt op

  Stel je eens voor dat we in Nederland zo’n markt/kraam problematiek zouden krijgen. Overal mensen met kraampjes op de straat die elkaar het leven zuur maken, vaak ongewild maar daarom niet minder schrijnend aanwezig.
  De economie moet om in Thailand, want zo houd je de armoede in stand. Het zijn vaak harde werkers die hun best doen met hun eigen bedrijfje of marktkraam maar uiteindelijk met een aalmoes door het leven gaan. Net genoeg verdienen om in hun primaire levensbehoeften te voorzien
  Mijn vrouw heeft een viskraam op een markt. Een drama, veel werk en weinig verdiensten. Met een goede maand houdt ze misschien 10.000 bath over. Nu hoeven wij daar niet van te leven en mijn vrouw vindt het leuk om nog onder de mensen te zijn en laat anderen een zakcentje verdienen, maar al die anderen die er wel van moeten leven, geen pensioenopbouw etc zou niet tot tevredenheid bij de regering moeten stemmen. De markt bij ons wordt alleen maar steeds meer uitgebreid ( zelfs op 500 meter weer een nieuwe markt als een paddenstoeltje uit de grond gekomen) met nog meer van het zelfde soort kraampjes, dus nog minder inkomsten per kraam. Wat een logica. Ik denk dat mijn oude leraar van de detailhandelsschool zich zou omdraaien in zijn graf als hij dit soort gedoe kon aanschouwen. Het motto geef ze brood en spelen is nog steeds actueel en zichtbaar aanwezig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website