Het is een belangrijke trekpleister voor toeristen, de bloemenmarkten van Bang Lamphu en Pak Klong Talad. Toch acht de gemeente Bangkok zich genoodzaakt het gebied te zuiveren van illegale straatverkopers.

Een adviseur van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA), Pol Maj Gen Wichai Sangprapai, zegt dat er ongeveer 500 verkopers in Bang Lamphu en Pak Klong Talad gebied actief zijn. Meer dan de helft van deze verkopers gebruiken straatkraampjes zonder dat zij daar toestemming voor hebben. Net zoals op ander plekken in Bangkok zal ook hier het aantal straatkraampjes sterk gereduceerd worden.

De gemeente is van mening dat het trottoir weer moet worden teruggegeven aan de voetgangers. Nu kan je nauwelijks lopen op het trottoir in Pak Klong Talad. Het gebied staat vol met bloemenstalletjes en het veroorzaakt daarnaast ook nog eens verkeersproblemen.

Gek genoeg is straatverkoop in Bangkok eigenlijk illegaal volgens een wet uit 1992. Wel zijn er honderden aangewezen plekken in heel Bangkok waar stalletjes mogen staan. Nu trekt niemand zich daar iets van aan wat zorgt voor een wildgroei aan kraampjes op het trottoir. Voetgangers moeten soms halsbrekende toeren uithalen om zich te verplaatsen. De gemeente wil die overlast aanpakken.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/cLpWzs

3 reacties op “Gemeente Bangkok gaat bloemenmarkt Bang Lamphu en Pak Klong Talad aanpakken”

 1. laksi zegt op

  Het zal eens tijd worden,

  Bij ons is een drukke Soi 14, met 2 x 2 rijbanen en aan weerszijde een stoep.
  De stoep is ingepikt door alle winkeltjes, waarbij sommige gewoon de voorgevel 2 meter naar voren hebben geplaatst. Restaurantjes hebben zelfs, zowel op de stoep, als op de eerste rijbaan gewoon tafel en stoeljes neergezet. Gevolg iedere ochtend en avond enorme file. S’morgens kom je haast de wijk niet meer uit.

  Dus laat ze ook meer “even” de Soi 14 van de Chiang Wathana Road “schoonen”

 2. ruud zegt op

  Volgens mij heeft de overheid een hekel aan gewone toeristen.
  Ik denk dat ze van Thailand een tweede Singapore willen maken, met alleen sjieke warenhuizen en 5 sterrenhotels.
  Daarom moeten de stranden waarschijnlijk ook leeg.
  Dan kunnen de mensen overdag naar het zwembad in het hotel en ’s avonds een wandeling maken op het strand.

  Ik vrees wel dat de gewone Thaise bevolking dan snel armer wordt, want die verliezen hun inkomen dat aan de toeristen wordt verdiend en zij zullen nauwelijks profiteren van de inkomsten van die hotels.

 3. Eric zegt op

  Mooi om te lezen dat ze die anarchie in heel Bangkok willen opkuisen. Maar…we zien wel…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website