Franse staatsburgers in Thailand die ouder zijn dan 55 jaar, kunnen binnenkort gratis een COVID-19 vaccin krijgen met dank aan de Franse ambassade in Bangkok.

Volgens de Franse ambassadeur in Thailand, Thierry Mathou, zal de ambassade een eigen vaccinatiecampagne opstarten om zo de Franse burgers in Thailand te vaccineren. Franse staatsburgers ouder dan 55 jaar komen in aanmerking voor het Johnson & Johnson-vaccin die volstaat met een enkele dosis.

In een aankondiging op maandag (21 juni) zei de ambassadeur dat de Franse ambassade daarvoor samenwerkt met privé-ziekenhuizen in Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Koh Samui, Phuket, Chiang Mai, Khon Kaen en Udon Thani. Franse burgers die in Thailand wonen kunnen binnenkort in de ziekenhuizen aldaar terecht voor een gratis vaccinatie.

Verdere details over hoe te registreren, de datum waarop de vaccins beschikbaar zijn en bij welke ziekenhuizen men terecht kan, zullen binnenkort bekend worden gemaakt, aldus de ambassadeur.

Franse staatsburgers die in aanmerking komen voor vaccinatie worden dringend verzocht de website van de Franse ambassade te blijven controleren voor de laatste informatie.

21 reacties op “Franse ambassade in Thailand start vaccinatiecampagne voor staatsburgers ouder dan 55 jaar”

 1. Waarom niet in Europees verband iets geregeld? Frankrijk zou als belangrijk land binnen de EU, ook aan de andere Europese burgers moeten denken. Is dit nu een goed voorbeeld van Europese eenwording? Zagen we dat eerder ook niet bij de mondkapjes schaarste? Toen was het ook: ieder Europees land voor zich. De Eurofielen moeten zich schamen….

  • Cornelis zegt op

   Het zijn nu eenmaal de lidstaten van de EU die bij unanimiteit beslissen wat er wel of niet overkoepelend ‘Europees’ wordt geregeld. Als ook maar één lidstaat meent dat een bepaald beleidsterrein ‘nationaal’ moet blijven, kun je als EU, bij gebrek aan enige bevoegdheid, weinig meer doen.

 2. fred zegt op

  Dit werd beslist tijdens een vergadering samen met de Thai minister van gezondheid in de Heer Anutin.
  Op die vergaderingen en besprekingen waren ook de Belgische autoriteiten aanwezig. Uiteraard hoopten veel Belgen dat bijgevolg ook voor hun iets dergelijks zou uit de bus komen.
  Vooral spijtig dat zulke dingen niet in Europees verband kunnen worden bedisselt .
  Uiteindelijk gaat het toch om landgenoten die over ganse de wereld gevaar lopen. Het is volgens mij de taak van een natie om zijn onderdanen te beschermen waar die zich ook ter wereld bevinden.
  Maar ja vraag is of we bereidt zijn meer Europa te willen of eerder ons weer meer willen terugplooien op onszelf.

 3. Hans Bos zegt op

  De Chinezen doen het en nu ook de Fransen. Vraag blijft waarom Nederland het niet ook kan doen. We kunnen wel vaccins naar Suriname sturen en niet naar Thailand? Met ca 1500 flesjes zijn we al uit de brand.

  • Ferdinand zegt op

   mijn Russische geburen in ons condo werden eveneens gevaccineerd met “Sputnik” op hun ambassade

  • Henk zegt op

   Reacties als zou ook NL een partij vaccins naar Thailand moeten sturen zijn pavlov-reacties. Thailand heeft bekend gemaakt miljoenen en miljoenen vaccins te regelen resp. zelf te fabriceren via SiamBioscience. Plus dat het besmettingsgevaar in Thailand tot nu minimaal is: lees eerdere berichten/reacties. Dat Suriname wel geholpen wordt met vaccins komt door onze historische verantwoordelijkheden jegens dat land. Dat Nederlanders in Thailand roepen dat zij ook geholpen moeten worden door Hugo de Jonge c.s. is bizar, nadat zij willens en wetens dit land als permanente woonstee kozen. Het is toch vreemd dat telkenmale discussies worden opgeroepen om via Nederland verzekerd en verzorgd te blijven, en tezelfdertijd alle middelen aanwenden om zich los te weken van o.a. de fiscus, en contacten van b.v. de SVB als bemoeienis weg te zetten. Thailand gaat over 120 dagen open, en Thailand kent haar eigen vaccinatieprogramma, en daarmee moet men het in Thailand doen. Destijds zelf ingestemd met dergelijke processen.

  • Ruud NK zegt op

   Wat een ondoordachte post. Als Nederland en andere landen dat doen moeten ze al de landgenoten over de hele wereld inenten. Niet slechs 1.500 stuks enkel in Thailand.
   Dit zou betekenen inclusief mijn neef in Australie, mijn nicht in Canada, en vrienden woonachtig in Denemarken , Spanje en Italie.

 4. Anno zegt op

  woon in Khon Kaen , niemand die iets weet, NL ambassade heeft zover ik weet niets geregeld , USA , Duitsland en FRankrijk wel. Van de andere kant lees en zie ik op het niews dat het vaccin ook slachtoffers maakt. Wacht er toch maar mee voorlopig , ook al omdat het hier weinig voor komt, ken zelfs niemand die Corona gehad heeft.

 5. Ton zegt op

  Dit Franse initiatief moet wel even gezien worden tegen de achtergrond van de Franse ziektekosten verzekering, het is een gratis staatsverzekering waarvoor iedereen met een Frans paspoort in aanmerking komt. Niet het wonen in Frankrijk is het kriterium, maar Frans zijn. Als je Nederland verlaat en buiten de EU (of een verdragsland) gaat wonen, maak je geen deel meer uit van de Nederlandse Zorgwet.
  Mij lijkt dat mischien Engeland nog zoiets zou kunnen doen, daar is ook een staats verzekering maar maar ik geloof ook daar is wonen in Engeland het kriterium
  Dat Nederland de Fransen zal volgen geloof ik niet.
  Van de EU kun je dat ook niet verwachten die laat ziektekosten verzekering over aan de compententie van de EU landen en hebben slechts een EHIC kaart om in urgente gevallen te worden behandeld als je in elkaars land op bezoek bent maar wel op kosten van het land an herkomst.
  Het zou erg mooi zijn als het zou gebeuren, maar ik geloof er niet in.

 6. Daniel VL zegt op

  De Belgen en Nederlanders wonen over de ganse wereld en in vele verschillende landen.denken die nu echt dat men alle mensen kan bereiken en hoe? en wie moet dan de injecties geven? Europa zal misschien wel zorgen voor beambten in hun dienst maar niet voor elke burger die uit eigen beweging zijn land of Europa verlaten heeft.

  • Henk zegt op

   Stel Hugo stuurt vaccins naar Thailand en dat inenten gebeurt vanuit een tent in de tuin van de ambassade. Wat denk jij wat het volgende gemopper is? Uiteraard over logistiek en distributie. Je woont elders en je moet 2x naar Bkk v.v. om Pfizer geprikt te krijgen. Waarom niet Jansen want slechts 1 x nodig? Krijg ik de vervoerskosten terug? Ik ben 80 jaar oud en kan niet meer reizen? Of: fijn dat jullie er zijn, maar ik wil geen prik want in Thailand heerst er zo goed als geen besmetting? In CHM wonen meerdere farang, dus waarom niet ook in CHM vaccins zetten? Etc.etc.etc. Voor NL’ers is toch niets goed. Neen, gewoon wachten tot Thailand zelf een aanbod heeft, al is dat pas in 2022. Had je er maar niet moeten gaan wonen.

   • chris zegt op

    Net als bij het griep-virus, dat wereldwijd honderdduizenden doden per jaar veroorzaakt (met uitzondering van 2020/2021 want er is nauwelijks griep in de wereld: raar of niet?) is er geen enkele reden tenzij angst om iedereen in te enten. Net zoals bij de griep zou dat aanbevolen moeten worden (en niet verplicht) voor de risico-groepen. Dat zijn deels dezelfde groepen (ouderen, zwakkeren), deels anderen (mensen met onderliggende ziekten, mannen met overgewicht). (Ik heb in maart 2021 in Bangkok een griepprik gehaald voor 400 baht.)
    Als dat nu eens goed gecommuniceerd zou worden hoeft echt niemand in paniek te raken, boos ambassades te bellen, apps te installeren, lockdowns, zandbakken etc etc: echt niet nodig.

   • Hans Bos zegt op

    Henk, je hebt het bericht niet gelezen (of niet begrepen). De Franse vaccins van J&J worden verspreid over vele ziekenehuizen in Thailand. Niemand hoeft dus naar Bangkok te reizen. Dus geen sprake van twee prikken en vergoeding vervoerskosten.

    • RonnyLatYa zegt op

     In het kort.

     De reden waarom de Fransen dit o.a. georganiseerd hebben is omdat de vaccins die momenteel beschikbaar zijn in Thailand d.w.z. Astra Zeneca (geproduceerd in Thailand) en Sinovac niet goedgekeurd zijn in Frankrijk.

     Men heeft de toelating gekregen om het J&J vaccin op korte termijn in te voeren, het welke maar 1 shot nodig heeft.

     Gezien de huidige regels die door de Franse gezondheidsautoriteiten zijn vastgesteld voor het gebruik van dit vaccin, komen alleen Franse staatsburgers van 55 jaar en ouder in aanmerking voor deze vaccinatie.

     De vaccins worden niet toegediend in de ambassade, maar verdeeld onder onder vaccinatiecentrums in Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Ko Samui, Phuket, Chiang Mai, Khon Kaen, en Udon Thani.

     Message de M. Thierry Mathou, ambassadeur de France en Thaïlande
     https://th.ambafrance.org/Message-de-M-Thierry-Mathou-ambassadeur-de-France-en-Thailande?fbclid=IwAR32A_bGnJBWccV_hn9X8aQa9QCgrDSgvq8hvCqUrgL8huVyzc9TiUW5-nA

 7. PEER zegt op

  Begin maart kreeg ik via de mail ‘n uitnodiging om me te laten vaccineren!
  Maar ja, ík zat nog in Thailand lekker te genieten van de vrijheid en had zelfs m’n verblijf verlengt tot begin mei.
  Terug in Nederland heb meteen de prik aangevraagd en heb er reeds 2 gehad.

  Dus Nederlanders in Thailand: mopper niet, want zodra je weer in Nederland bent kun je meteen vragen om ‘n vaccinatie en zult rap gevaccineerd worden.

  • Victor zegt op

   Is dat zo? Geldt dat ook voor Nederlanders die zijn definitief UIT geschreven?

   • Cornelis zegt op

    Ja, dat kan. Lees hier:
    https://www.hetcak.nl/regelingen/buitenland/het-laatste-nieuws/verdragsgerechtigden-corona-vaccinatie

 8. Theo zegt op

  Vrijdag hebben de Thaise gezondheidsautoriteiten Frankrijk toestemming gegeven om 10 000 doses Covid-19 vaccin te sturen om te gebruiken bij Franse en Belgische onderdanen van 55 jaar en ouder.
  De goedkeuring is naar behoren verleend en zal later deze maand aankomen….(ondertussen zijn de vaccins maandag 21 juni 2021 toegekomen).
  De vergadering heeft ook gesproken over de samenwerking op het gebied van gezondheid en handel.
  MInister Anutin zei dat de Franse ambassadeur had gevraagd of zijn landgenoten een partij Johnson & Johnson vaccin naar Thailand konden sturen, en dat de Belgische ambassadeur, Sibille de Cartier d’Yves, de regering heeft gevraagd om gezondheidsdiensten te verlenen aan Belgische expats en beweerde dat de kosten gedekt zouden worden door het Belgische socialezekerheidsstelsel.
  Hij zei dat de ambassadeur beloofd had hetzelfde te doen door gelijkaardige gezondheidszorg te verlenen aan de in België woonachtige Thaise onderdanen.
  Volgens Minister Anutin, het voorstel is principieël overeengekomen en zal ten uitvoer worden gelegd wanneer een bilaterale overeenkomst is gesloten.
  Ondertussen heeft een Franse vriend van mij zich laten registreren, en heeft al melding gekregen dat hij op 30 juni 2021, zich mag aanmelden bij Bangkok Hospital Pattaya voor het krijgen een Johnson & Johnson vaccin.

  Ter attentie van de ambassadeur van België, Sibille de Cartier d’Yves, bij de gepensioneerden is er een afhouding van 3,5% op de pensioen, voor ziekte en invaliditeitsverzorging “RIZIV”, zonder van enige tegemoetkoming te kunnen genieten, hoe kan zo iets anno 2021???
  Ik hoop alleen, dat onze Belgische ambassadeur, deze kansen zal nemen om samen met de Fransen de Belgen te laten vaccineren, hoe sneller hoe beter.
  J’espère seulement que notre ambassadeur Belge en profitera pour faire vacciner les Belges avec les Français, le plus tôt sera le mieux.

 9. Marinus zegt op

  Ik snap de stap van Frankrijk om de eigen bevolking in Thailand in te enten. Thailand is super traag met de vaccins en zijn er terecht zorgen om de volksgezondheid. Daarbij is inenten goedkoper dan zware gevolgen zoals (dood)zieke burgers of long covid.

 10. hans schirmer zegt op

  zou leuk zijn als de nederlandse ambassade in bangkok dit ook zou doen

  • chris zegt op

   Gelijke monikken, gelijke kappen……
   Dus ook vaccins voor de Nederlandse expats in Vanuatu, Togo, Zimbabwe, Mozambique, Macao, Brunei, Cayman Eilanden. Tahiti, De Maldiven, Tuvalu, de Marshalleilanden……..of alleen voor degenen die er hard om roepen….of alleen naar degenen die niet kunnen wachten………….of alleen naar de Afrikaanse landen die zelf niet genoeg vaccins hebben…………….of: alleen naar die landen waar de meerderheid van de expats VVD stemt…….of: zegt u het maar…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website