Frank Rijkaard is mogelijk in de race om de nieuwe coach te worden van het Thaise nationale voetbalteam, zelf schijnt hij deze uitdaging wel te zien zitten.

Na de zwaar teleurstellende Aziatische kwalificatieronde voor de World Cup 2018, moest de huidige coach Kiatisak Senamuang het veld ruimen. Onder zijn leiderschap verloor het national voetbalelftal zes van de zeven wedstrijden in de kwalificatieronde. Een keer werd er gelijk gespeeld.

Toch is het voor Frank nog geen gelopen race. Hij heeft concurrentie van zwaargewichten zoals de Brazilianen Zico en Carlos Dunga. Ook voormalig coach Winfried Schaefer, wil een comeback willen maken na eerder het team drie jaar geleid te hebben. Claudio Ranieri, voormalig manager van Leicester City, de club die vorig jaar de Engelse Premier League won, heeft tevens interesse.

De Football Association of Thailand zou een voorkeur hebben voor de voormalig Argentijnse coach Aleandro Sabella.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Frank Rijkaard de nieuwe coach van Thais nationaal voetbalelftal?”

 1. Fred R. zegt op

  Leuk om te lezen en best wel om trots op te zijn.

  Gegarandeerd dat hij het met het team verder schopt dan het huidige Nederlandse team.

  Proficiat als het zover komt.

  Misschien mag ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken om de heer Rijkaard een gratis MAG 256 aan te bieden zodat hij lekker onder uitgezakt de verrichtingen van alle sporten kan bekijken zoals onze Max Verstappen oa.

  Laten wij allen hopen dat het idd. zover komt.

  Mvg. Fred Repko

 2. Paul zegt op

  De oplossing is eigenlijk al in huis en dat zullen alle voetbalkenners weten. Als ze onze eigen Colin de Jong bewegen voor zijn tweede vaderland zijn pensioen op te schorten hebben ze toch de ideale bondscoach. Een voetbaldier en – kenner bij uitstek die ook internationaal (Amerika) gelouterd is. In Thailand heeft hij ook zijn visitekaartje afgegeven door met het Nederland team 2x kampioen beach soccer te worden. Hij kent ook door zijn jarenlange verblijf de Thaise mentaliteit bij uitstek en heeft hier alle benodigde kontakten. Ik ben benieuwd of het balletje al rolt, maar voor mij is het de meest logische keuze.

 3. Jacques zegt op

  Ik gun zo’n positie wel aan Frank Rijkaard, maar hij maakt in mijn optiek geen schijn van een kans, als ik dit rijtje deelnemers zo inschat en kijk naar wat de Thai hoogacht. Ze zijn erg Engels georiënteerd en gecharmeerd. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit dus er is nog hoop.

 4. Diederick zegt op

  Als dit lukt is de Thaise voetbalbond een stuk slagvaardiger dan de KNVB als het gaat om het aanstellen van een capabele bondscoach. Waarschijnlijk heeft Thailand de komende jaren dan ook een betere bondscoach dan die van Nederland. Ik gun het Frank en het Thais Nationaal team van harte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website