Foto: Khaosod

Gisteren kreeg de redactie van onze correspondent de melding dat er een Nederlandse expat van 61-jaar uit de provincie Kamphaeng Phet was omgekomen door zelfdoding. 

Het slachtoffer, Hub Aelmans, had zichzelf verhangen in een kippenschuur, mogelijk omdat hij financiële problemen had. Zijn Thaise echtgenote zou daarom in Bangkok werk gaan zoeken. Het stel had twee jaar geleden een nieuw huis laten bouwen.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de man op 26 mei een e-mail heeft verstuurd naar zijn familieleden in zijn geboortestad waarin hij aankondigde zelfmoord te gaan plegen.

Omdat zijn Thaise vrouw geen contact met hem kon krijgen zijn familieleden van de vrouw uit hetzelfde dorp een kijkje gaan nemen in zijn huis. Daar konden ze het slachtoffer niet vinden. Wel werd hij levenloos aangetroffen in de schuur bij het huis.

Volgens het dorpshoofd en de dorpsbewoners werd de man gerespecteerd in het dorp en hielp hij als vrijwilliger ander dorpsbewoners. Verder leefde de man een teruggetrokken bestaan en verbleef meestal binnenshuis.

Redactie, nagekomen bericht: De man in het verleden leraar op een middelbare school in Limburg. Dagblad de Limburger heeft de familie gesproken en er ook een verhaal aan gewijd: www.limburger.nl/

Bron: www.khaosod.co.th


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Nederlands expat (61) in geldnood doodt zichzelf”

 1. RuudB zegt op

  Op NL-social media gaat het verhaal dat hij bij zijn huwelijk al met een flinke sinsod op de proppen kwam. Vervolgens werd op zijn kosten een huis gebouwd op grond van de schoonfamilie, die als wederdienst aflossing van her en der (shark)loans verlangde. Ook werd steeds meer om geld gevraagd ter ondersteuning van diverse uitgaven in de schoonfamilie zelf: er was altijd wel allerlei aanschaf te doen. De geldbehoefte steeg hem boven het hoofd, waarop echtgenote besloot in BKK te gaan werken om aan de geldvraag te kunnen voldoen. Alleen achterblijvend, berooid, teleurgesteld, geen sociaal leven, niemand. Terug naar eigen land? Naar wie? Naar wat? Geen opvang? Schaamte? Wie zal het zeggen!

 2. Pat zegt op

  Hoe erg!

  Het zegt toch iets over het scherpe kantje dat ik al vaker heb gehoord, namelijk de Westerling die als melkkoe een beetje in de greep zit van de Thaise schoonfamilie.

  Geld opsturen naar de Thaise familie vanuit Vlaanderen en Nederland is ook zo’n fenomeen waaraan blijkbaar geen enkele Westerling ontsnapt.

  Ik zou geen euro geven!!!

 3. Jan Scheys zegt op

  Er zullen er NOG volgen spijtig genoeg.
  Van in het begin korte metten mee maken en duidelijke grenzen stellen maar de meesten hebben niet zoals ik eerst bij de familie in het binnenland gaan kijken om te zien hoe de vork in de steel zit.
  Mij werd ook een groot duur huwelijksfeest gevraagd om het aanzien in het dorp maar ik heb dat gewoon geweigerd. Trouwens ik had het geld ook niet daarvoor.
  Wij farang zijn gewoon veel te braaf en daar profiteren er sommigen van!
  Niet dat elke familie zo is, dat wil ik niet beweren maar hoe zou je zelf zijn als het zomaar je mond binnenvliegt en je er zelf niks voor moet doen!?

 4. jerrold zegt op

  Verschrikkelijk, hoe zoiets kan ontstaan.
  Dat hij moge rusten in vrede.

 5. Kees 2 zegt op

  “Date her, pay her, but don’t get involved”, zei een ervaren oude Brit ooit tegen mij.
  Tot nu toe houd ik mij daaraan.

  En anders gewoon hard zijn: je noemt de helft (of veel minder) van het inkomen dat je hebt, je stelt dat je nog alimentatie in NL moet betalen en dat liefje hier maandelijks niet meer dan xx baht kan krijgen. En als zij dat niet genoeg vindt… jammer, zoek een ander.

 6. Gerard Van Heyste zegt op

  Heb het al eens gemeld, vele komen naar hier met een beperkt budget, toen de bath nog rond de vijftig draaide , nu dat hij amper 35 haalt komen heel wat mensen in de problemen, met zulke gevolgen van dien.
  Ook moet je van in het begin goede klare afspraken maken, toen ik met men vrouw trouwde heb ik haar gezegd ik onderhoud enkel mijn familie , dus zij en men zoontje ! Ondanks die afspraak stuur ik soms wel eens 2000 bath naar de moeder, wil ook niet de gierigaard uithangen !
  Wie wil verkassen naar Thailand moet ? wel zorgen van een flinke som geld in reserve te hebben !

 7. John Chiang rai zegt op

  Meteen vanaf het begin reine wijn schenken,en precies zeggen waar voor jou de financiële grenzen liggen.
  Mocht het toekomstige schatje hierover een andere mening hebben,zal ze vanzelf het hazepad kiezen, en is ze in dit geval ook geen traantje waard.
  Vaak zijn het Farangs die in het begin de grote King spelen,om bij het meestal jongere vrouwtje nog beter aan te komen.
  Het is zeker niet altijd het hebberige vrouwtje of haar familie die de schuld zijn van de ondergang van Khun Farang.
  Het vrouwtje en haar familie leven vaak in een soort voorgeleefde wens film,waarvan de Farang vaak zelf de regie uit handen gegeven heeft.
  Hoop dat hij rust in vrede,en dat hij tenminste een waarschuwing voor vele anderen blijft.

 8. Jos M zegt op

  Mijn vrouw heeft het Thaise stukje gelezen en zegt dat hij zich heeft opgehangen omdat hij dacht dat zijn panraya dood was..?

 9. willem zegt op

  Als je googled op “Hub Aelmans Thailand” dan lees je veel berichten over moord en of dood onder verdachte omstandigheden. Hopelijk komt daar duidelijkheid over.

  • Sjaak S zegt op

   Ik heb net hetzelfde gedaan…. dus moord wordt niet uitgesloten… handen vastgebonden, kwetsingen aan de ribbenkast… hij leefde met zijn vrouw in een groot huis, maar beiden hadden hun eigen leven… mmmm

 10. Sjaak S zegt op

  Vreselijk. Ik ben zelf 61 en moet er niet aan denken mezelf te doden. Ik denk dat ik nog zo’n dertig jaar mag leven (mijn vader wordt dit jaar 90).
  Er zijn altijd manieren om geld te verdienen, ook hier in Thailand. Maar zoals terecht opgemerkt werd, hangt het ook aan jezelf of je schulden maakt of niet.
  Mijn vrouw is erg zuinig en haar familie vraagt wel af en toe eens wat, maar dat zijn echt kleine bedragen en we weten dat ze het gewoon nodig hebben om rond te komen. Maar geen huizen bouwen, auto’s kopen of wat dan ook.
  En als de man uit liefdesverdriet zichzelf van het leven beroofd heeft, is het nóg triester. Daar had hij waarschijnlijk over heen kunnen komen.
  Een vriend van me zegt altijd: er is niemand belangrijker dan jezelf. Zorg eerst goed voor jezelf, dan kun je ook voor anderen zorgen.
  Wie weet welke zorgen die man had, er kan gewoonweg een punt komen dat alles te veel is. Jammer… het leven heeft nog zoveel goeds te bieden.

 11. Wilma zegt op

  In dit zeer trieste geval zijn er alleen maar slachtoffers toch.
  Heel veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden om dit vreselijke verlies te verwerken.

 12. Sjeng zegt op

  Pfff…gelukkig is voor een gedeelte van de reaguurders de Thai het weer schuld. Ja op sociaal media staat de waarheid, tja het zegt erg veel over de personen die dat geloven en er hiermee gooien alsof dat de waarheid is. Constant is hier een groepje die niks anders doen dan alles wat er ook gebeurt : de Thai dit de Thai dat belediging na belediging maar wel een Thaise partner omdat in Nederland niemand jullie meer wil,toch. ……beschamend zoals men hier over Thai spreekt. Ik zou aan allen die de Thaise mensen aléér hier beschuldigen een heel maar dan ook een heel groot spiegel willen geven….kijk maar eens wat je daar mee doet.
  Vermoedelijk zal dit wel weer geweigerd worden omdat ik niet meedoe aan dat Thailand afzeik riedeltje.

 13. Eigenheimer zegt op

  In alle Aziatische landen is het normaal dat als je het beter hebt, je dat deelt met je familie. Een sociale structuur omdat er weinig sociale zekerheden zijn. Als je naar Thailand verhuist, zal je je daarin moeten verdiepen. ^


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website