Eventuele wijzigingen (versoepelingen) ten aanzien van de huidige Thailand Pass-vereiste voor internationale reizigers worden opnieuw bezien tijdens de panelvergadering van het Center for COVID-19 Situatie Administration (CCSA) op 20 mei.

Dr Apisamai Srirangsan, assistent woordvoerder van de CCSA, zei dat het centrum verschillende verzoeken heeft ontvangen over toekomstige wijzigingen van de huidige Thailand Pass-regeling, die beoordeling daarvan zal door het CCSA-operationscentrum (CCSA-OC) plaatsvinden. Voorgestelde wijzigingen (versoepelingen) worden ter definitieve goedkeuring aan de orde gesteld tijdens de CCSA-vergadering op 20 mei.

Het CCSA-OC bespreekt ook de voorbereidingen om de scholen op 17 mei te heropenen voor het nieuwe semester. Scholen met een lagere vaccinatiegraad of paraatheid kunnen ervoor kiezen om voorlopig online lessen te organiseren, op basis van overwegingen van de provinciale commissie van overdraagbare ziekte.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

1 reactie op “Eventuele wijzigingen inzake de Thailand Pass worden op 20 mei besproken door de CCSA”

  1. Dennis zegt op

    “Verspoelingen”. Huidige eisen zijn gevaccineerd zijn en een verzekering. Afschaffen van maatregel(en) is dus de vaccinatieplicht laten vallen en de verzekeringsplicht.

    De meeste “winst” is er dus voor niet-gevaccineerden, die de 5 dagen quarantaine zien verdwijnen. Voor gevaccineerden verdwijnt in feite alleen de verzekering, die je voor 650 baht al kunt afsluiten (30 dagen, via de link op de aanvraagpagina van de Thailand Pass). Peanuts in feite, want ervoor in de plaats komt een verplichte farang-betaalt-ziekenhuis-niet-verzekering van 300 baht.

    Voor pensionado’s en mensen die langer in Thailand blijven kan het vervallen van de verzekering een groter voordeel opleveren, want de verzekering is immers dan duurder (als je niet onder een Thaise sociale verzekering valt)

    Kortom, heel veel valt er niet meer te versoepelen. De gehate PCR-test is al verdwenen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website