De droogte waar grote delen van Thailand onder gebukt gaat is rampzalig voor de flora en fauna van het nationaal park Khao Yai. dit wordt verergerd door de onttrekking van grondwater in het natuurgebied.

Voorzitter Krit van het Khao Yai Lover Network zegt dat veel waterbronnen in het nationale Park Khao Yai aan het opdrogen zijn. Vrijwilligers moeten nu op zoek gaan naar alternatieve waterbronnen voor de wilde dieren die in het park leven. ‘Dat is voor het eerst en hoogst ongebruikelijk. We maken de ergste droogste in 50 jaar mee!’

Directeur van het park, Kanchit, laat zijn staf onderzoeken welke natuurlijke waterbronnen opdrogen, maar volgens hem is er nog voldoende water voor de wilde dieren, hoewel veel minder dan vorig jaar.

Milieugroepen maken zich ernstig zorgen over het grondwater dat wordt opgepompt om de toeristische accommodaties van water te voorzien. In het park zijn 21 waterbronnen die de rivier Lam Takong in Nakhon Ratchasima van water voorzien. Sommige staan droog, waardoor het waterpeil in de rivier gevaar loopt.

Lokale besturen is gevraagd om met de toeristenbranche te overleggen om minder water te gebruiken en zo te voorkomen dat de natuur in het park schade oploopt. Er is in een rapport al eerder gewaarschuwd voor grondverzakkingen bij het park als gevolg van het oppompen van grondwater.

Het waterverbruik in Khao Yai is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen door de bouw van accommodaties voor toeristen en toeristische bedrijven. Recent is er een nieuw waterpark geopend.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/TvEV2G

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website