Er is veel ergernis ontstaan bij buitenlanders die een verlenging van hun visum vragen, of de 90 dagen melding maken bij immigratie. Sinds 22 maart wordt er gevraagd een extra formulier in te vullen met de naam: “Record of foreigner information”.

Het formulier bestaat uit drie bladzijden waarin persoonlijke gegevens worden gevraagd, inclusief gegevens over financiën, bezoeken aan restaurants, clubs, ziekenhuizen, winkels en gebruik van de social media

Het Immigration bureau wuift de bezwaren weg: niet alle vragen zijn verplicht. Adjunct-hoofd Chatchawan zegt dat het formulier tot doel heeft de veiligheid van toeristen en degenen die in Thailand werken, te garanderen. De details blijven vertrouwelijk. Het bureau gebruikt de gegevens voor een veiligheidsanalyse. Een bron binnen Immigration zegt dat het om een proef gaat.

Chris Wotton, een 27-jarige copywriter, die sinds 2012 woonachtig is in Bangkok, laat in Bangkok Post weten: “Sommige vragen op het formulier zijn belachelijk, zoals welke plekken ik bezoek. Moet ik dan de naam invullen van een wokrestaurant, bar, somtam verkoper en 7-Eleven supermarkt?”

Tan Nguyen, correspondent van de Vietnamese krant Thanh Nien, verwoordt de bezwaren van de buitenlanders. ‘Ik ben niet bereid persoonlijke details te verschaffen. Als Immigration me dwingt, lieg ik over de informatie die het vraagt.’ Een Canadees die al 10 jaar in Thailand werkt, zegt geen enkel vertrouwen te hebben in het vermogen van de regering de informatie vertrouwelijk te houden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Ergernis bij expats en reizigers over ‘nieuw’ formulier immigration”

 1. Harm zegt op

  En dat gaat men dan ook nog controleren?
  Volgens mij zijn er op deze manier weer enkele erg belangrijke functies bijgekomen, zodat vriendjes weer onderdak kunnen vinden.

 2. tooske zegt op

  Ja, het wordt steeds on aangenamer, big brother is watching you. Dus let maar op farang voor je het weet stappen ze over op een electronische enkelband of een geinplanteerde GPS tracker.
  Ik moet komende week naar de immigratie voor mijn jaarlijkse verlenging, maar ik ga dat formulier niet invullen. Ze hebben m. i. al genoeg informatie, zelfs foto’s van ons huis inclusief de toiletruimte (tandenborstels tellen), vrouw en kinderen en ja de honden staan er ook op.
  Ik zie de file al voor me bij de immigratie op het vliegveld als iedereen daar fff het formulier miet invullen.

  Is weer een waanzinnig idee van iemand die denkt hiermee promotie te maken maar ik denk dat het wel doodbloeit in een of andere archiegkast bij de overige 633.256 kopien.

  • theoS zegt op

   Of een gele ster met het woord Farang erop. Nooit en nooit wil ik zo’n formulier invullen. Voel ik mij vreselijk door beledigt als daarom gevraagd wordt. Dan is het inpakken en wegwezen. Bye, bye stelletje kl……..n.

 3. Rene Martin zegt op

  Om de 3 maanden je melden dat je er nog bent en nu nog dit erbij begint toch aardig vervelend te worden. Het lijkt erop dat we niet gewenst zijn of of dat we extra goed gecontroleerd moet worden want in beginsel zijn we onbetrouwbaar.

 4. David H. zegt op

  Je email en GSM hebben ze al via je verblijfsstatus .
  Als je een wagen of motorfiets in eigendom hebt weten ze dat eigenlijk ook al , anders wederom een ” invulling “none ” Plaatsen waar je je begeeft ….nu wordt het plezant ….BIg C , Tesco ,7/11….enz enz .
  Je vult toch wat in wat je zelf wil …., en dan ben je geen moedwilligaard in hun ogen .

 5. Willem zegt op

  Hi m
  Ben vandaag voor mijn 90 dagen verlenging bij immigratie in Sakon Nakhon geweest binnen 10 minuten weer buiten geen formulier hoeven in te vullen , dus wat er van waar is we wachten het wel af .

  groetjes Willem

 6. jean-pierre zegt op

  deze morgen naar immigration in Chiang Mai geweest voor mijn 90 dagen en dergelijk formulier werd niet onder mijn neus geschoven

 7. Piloot zegt op

  De dictatuur werkelijkheid, denk er nu over na 17 jaar mijn Biezen te pakken.I

  In een woord walgelijk, wij expats die zoveel geld binne brengen,worden geknecht,
  Lijkt de nazi tijd wel.

 8. Jan zegt op

  Lijkt dat we in Noord Korea zijn.

 9. MACB zegt op

  Ik begrijp de commotie niet helemaal, maar moet wel zeggen dat ik niet alle vragen ken. Drie pagina’s; toe maar! Het had door Immigration moeten worden aangekondigd als een enquete, en dan tegelijk met een omschrijving van het doel, en wat er met zowel de input als het resultaat zal worden gedaan.

  Zoals bij eerdere ‘aankondigingen’ is hier met veel te harde hand een regeling getroffen die bij velen (terecht) grote weerzin wekt, en dat leidt beslist tot onbetrouwbare antwoorden. Een redelijk simpele ‘market survey’ is in elk geval betrouwbaarder, en niet echt kostbaar.

  Ik zal de vragen eerlijk beantwoorden, maar wel met ‘enquete in het achterhoofd. Echt zeer persoonlijke vragen zal ik beslist niet beantwoorden.

 10. Gerard zegt op

  In een totalitaire staat wil men alles weten van zijn ingezetenen. De dictator hebben we al.
  Nu begrijp ik dat het alleen voor buitenlandse werkenden in Thailand geldt, maar in de proef uitvoering wordt dit wat makkelijk uitgebreid door de uitvoerenden, wat overigens is teruggedraaid.
  Verder begrijp ik dat de mogelijke buitenlandse terroristen dan sneller te vinden zijn, men heeft blijkbaar nog niet gehoord van valse informatie verkrijgen.
  Ik ga het binnenkort zien of het ook voor retirements geldt als ik om een vernieuwing van mn jaarvisum ga.
  Mocht het zo zijn dan wordt het Birma, Panama of Costa Rica daar ben ik nog niet uit.

 11. han zegt op

  Wordt het niet weer opgeblazen door lezers
  Men reageert al bij voorbaat
  Iemand hoort iets verteld het verder
  Zo het sneeuwbal effect (wel moeilijk in Thailand)

  Maar heb nog geen een reactie gelezen van iemand die een formulier heeft in moeten vullen.

  Benieuwd wanneer iemand reageert die het heeft meegemaakt

  • tooske zegt op

   Han,
   Het staat opThailandblog dus is het waar, het stond overigens ook in de digitale Bangkok post van vandaag, dus het is geen broodje aap verhaal of iets van horen zeggen. Ze gaan echt achter ons aan.

 12. Simon zegt op

  Ik begin een hekel te krijgen aan mezelf. Maar wederom ben ik het oneens, met de meeste reageerders. Daar waar een groot deel van de bevolking van Nederland zich ergert aan het feit dat iedereen maar wordt toegelaten in Nederland met zijn open grenzen. Zie ik, dat er veel expats zijn, die klagen dat Thailand hier een ander beleid voert.

  Het is een gegeven, dat er naast expats met goede bedoelingen ook een groot deel expats naar Thailand trekken, die men gerust mag plaatsen onder de noemer “Tuig”.
  Daarbij kijkt Thailand ook naar de omringende landen (cambodja bijv), waarbij ik zelf ook geen gerust gevoel bij krijg.
  De dreiging van aanslagen, op het Chinese toerisme, door Turken.

  Zelf geeft het mij bijv een veilig gevoel als er op metrostations persoonlijke controle plaats vindt. Daarom kan ik me helemaal vinden in de slogan “Good guys in, Bad guys out”. En Thailand voert hierin een beleid die ongekend is voor veel westerlingen, maar waar ik met mijn westerse ervaring helemaal achter kan staan.

  • PietJan zegt op

   Als ik op dat formulier invul dat ik voor mijn vervoer reis met de skytrain, tuktuk en brommertaxi, boodschappen doe bij BigC en 7Eleven, en op Thailandblog af en toe mijn gedachten uit over wat er hier te lande allemaal niet gaande is: ben ik dan een “good guy”? Mag ik nu blijven? Luister ik voldoende naar de grote baas, en is dat wat jij betoogt? En neemt er dreiging af,zo die er als is, als een security-officer met een zaklamp in mijn rugzak schijnt? Of is het allemaal weer wat het lijkt en schone schijn?

 13. Ruud NK zegt op

  Voor zover ik heb begrepen gaat het om 2 immigratie bureaus in Bangkok. Ook zou het gaan om een vrijwillige invulling van het formulier. Op basis van dit begrijp ik al de commotie niet.
  Niet landelijk en geen dwang!!!

  Wie heeft echt ervaring met dit formulier en met de gevolgen als de vragen niet worden ingevuld??

 14. NicoB zegt op

  Ik citeer de Redactie :” Adjunct-hoofd Chatchawan zegt dat het formulier tot doel heeft de veiligheid van toeristen en degenen die in Thailand werken, te garanderen”.
  Gaat het hier dan ook om toeristen? En werkenden? Dus niet om permanent en semi-permanent in Thailand wonenden?
  Maken vele Thailandbloggers zich dan ten onrechte zorgen en zijn in shock veroorzaakt door gebrek aan duidelijkheid?
  Ik citeer Gerard: ” Nu begrijp ik dat het alleen voor buitenlandse werkenden in Thailand geldt, maar in de proef uitvoering wordt dit wat makkelijk uitgebreid door de uitvoerenden, wat overigens is teruggedraaid “.
  Wat is er dan overigens teruggedraaid, dat het alleen zou gelden voor Falang werkend in Thailand?
  Wie het zeker weet mag het zeggen.
  Ben het er mee eens, de eerste die als permanent of semi-permanent in Thailand verblijvende zich heeft moeten onderwerpen aan de invulling van dit formulier moet zich nog melden. Indien dat zo is, dan a.u.b. melden op Thailandblog, tot nu toe alleen meldingen van personen die niet dat formulier hebben hoeven invullen.
  NicoB

  • Paulus zegt op

   ZEEEER onlangs mijn nieuwe jaarvisa bekomen in Pattaya Soi 5, niets gemerkt van al deze commotie, dus……….??????? Groetjes!!

   • Khun Peter zegt op

    Ja, vreemd he. En dat terwijl er al een paar keer gemeld is dat het proef betreft die betrekking heeft op immigration in Bangkok.

 15. janbeute zegt op

  Ik vraag mij dan weer af hoe kun je middels een 3 paginas tellend formulier weten wie de bad en de good guys zijn .
  Voorbeeld no 1 : ik geef aan heb 10 Thaise bankrekeningen met een totaal saldo van 12 miljoen bath
  heb 5 motoren waaronder 2 Harleys .
  heb een Mercedes Benz E Classe .
  heb 2 condoos en een villa in Phuket .

  Voorbeeld no 2 : ik geef aan heb weinig te makken .
  heb een oude Honda Dream met daaraan aangelaste zijspan .
  heb een oud houten huis ergens in de middel of no where in de Isaan .

  Wat denkt de immigratie dan , no 1 is waarschijnlijk een drugs handelaar of een crimineel die hier geld wit wast .

  no 2 is waarschijnlijk een armoed zaaier , met een uitkering uit zijn vaderland .

  Dit alles is een big joke , wat de immigratie moet doen en niet doet tot op heden is controleren wie daadwerkelijk wie is .
  Net zoals dat zinloze 90 dagen report , stempeltje zetten en tot ziens weer rond de volgende 90 dagen .
  En dat controleren kun je alleen bij de farang thuis en leef omgeving doen .
  Ik denk dat het weer eens de zoveelste luchtballon is ,die wordt opgelaten en al weer snel in hoogte en druk verliest .
  Een ballon een ballontje dat danst in de lucht aan een draadje enz enz , oud Hollandse song .

  Jan Beute

 16. ergens in Thailand zegt op

  Je kunt je 90 dagen verlenging ook online doen hoe moet je dan die 3 formulieren invullen.
  Ik ga in ieder geval niet alles vrijgeven zoals bankrekening want dat is echt voor mezelf.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dan kan je die vraag krijgen bij je verlenging…
   Misschien gaat men wel die formulieren, in een latere fase na de proefperiode, koppelen aan de on-line registratie. Wie weet. We zien wel wat het wordt na de proefperiode.
   Wat je bankrekening betreft. Er zijn wel andere manieren om achter je bankrekening te komen als ze dat willen.
   Bovendien geven vele al minstens een bankrekening vrij om hun verlenging te bekomen.

 17. RonnyLatPhrao zegt op

  Er staat duidelijk dat het (nog) geen verplichting is en het een proefperiode betreft.
  Daarom dat het waarschijnlijk alleen nog maar in Bangkok wordt toegepast.
  Binnenkort zal dan blijken of het overal van toepassing zal zijn, wordt afgevoerd, of alleen voor een bepaalde groep zal gelden. We zien wel.

  Ieder heeft het nu wel over vrijgeven van persoonlijke informatie, maar eigenlijk is veel van die informatie al bekend (auto, moto, bankrekening, etc… ). Hoeven ze maar op te vragen bij de betrokken diensten of banken indien ze dit willen.

  Vragen over bezoeken aan restaurants, clubs, ziekenhuizen, winkels etc lijken misschien op het eerste gezicht dom(zoals enkele beweren), maar is dat wel zo ?
  Altijd wordt naar het negatieve verwezen, maar ik wil ook misschien de voordelen eens bekijken.
  Zo kan het ook een hulpmiddel zijn om verdwenen personen terug te vinden, want je weet dan waar die personen zich regelmatig ophouden.
  Misschien kan vb een ziekenhuis dat iemand opgegeven heeft (het gaat hier dan niet over ziekenbezoek natuurlijk) helpen om hem te identificeren d.m.v. zijn ziekenhuisgegevens…
  Sociale media… indien ze weten welke sociale media die persoon veel gebruikt kunnen ze via die contacten ook meer informatie bekomen.

  Denk nu niet dat ik alleen maar het positieve ervan wil belichten, en blind blijf voor de misbruiken die ermee kunnen gebruiken.
  Ik wilde alleen er eens een ander licht op laten schijnen.

  We zien wel wat het wordt. Niet nodig om er nu een drama van te maken.
  Het artikel was vooral bedoeld als informatie voor het geval iemand zulke vragenlijst onder de neus krijgt geduwd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website