Is er sprake van moord of zelfmoord? Die vraag stelt de politie in Pattaya na de vondst van een 56-jarige Engelsman die zich zou hebben opgehangen in zijn huis waar ook brand woedde.

Op 1 augustus om 4:00 uur ‘s ochtends kreeg de politie een melding van een vermoedelijke zelfmoord en brand in een huis op Soi Tessabal Road, naast de Huay Yai tempel, Pattaya.

De brandweer kon vrij snel de brand blussen en aan de zijkant van het pand vond men het lichaam van Andrew Green Thomas, die hing aan het platform van een watertank.

De 29-jarige mevrouw Narumol Jaemwong, de stiefdochter van de dode man, liet de politie weten dat haar moeder een oproep van de het slachtoffer had gehad dat hij zelfmoord zou plegen en daarom naar het huis was gegaan. Haar moeder wilde niet naar het huis komen omdat de man gewelddadig was en haar regelmatig sloeg.

Naramol zei dat ze bij aankomst probeerde om het vuur te doven en later het lichaam van haar stiefvader ontdekte.

De politie zal een onderzoek instellen naar de verdachte dood van de Brit.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Engelsman (56) onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in Pattaya”

 1. Rien van de Vorle zegt op

  Ik heb uiteraard vele vroegtijdige conclusies klaar maar….we moeten eerst het onderzoek maar eens afwachten voordat we de ‘farang’ of ‘de Thai’ of ‘n woonplaats als Pattaya gaan bevooroordelen.

 2. Bert de Kort zegt op

  Inmiddels zijn er al honderden gevallen van “zelfmoord” onder uiterst verdachte omstandigheden. Dat heeft niets te maken met “vooroordelen.” Dat is gewoon een feit. Vooral die gevallen waarin de desbetreffende personen “vanuit het raam of van het balcon waren gevallen.” Gaat er dan geen “red flag” omhoog?

  • ruud zegt op

   Zelfmoord is iets voor iemand die geen uitweg meer ziet.
   Veel mensen in Thailand hebben alle bruggen achter zich verbrand (financieel en sociaal) en hebben niets meer om op terug te vallen, als het hier mis gaat.
   Ik kan mij voorstellen dat zo iemand dan zelfmoord pleegt.
   Gewoon omdat zo iemand geen zin meer heeft, om met niets weer helemaal opnieuw te beginnen.

   Aan de andere kant, wil ik ook niet uitsluiten, dat sommige buitenlanders om financiele redenen sterven.
   Maar dat soort dingen zal ook in hun eigen land gebeuren.

   Wat ik zelf wel vreemd vind in het verhaal, is dat hij opbelt dat hij zelfmoord zal plegen en ook de boel nog in brand steekt.
   Maar goed, ik weet niet wat iemand denkt als hij zelfmoord wil plegen.
   Ik neem aan, dat je dan niet erg rationeel meer denkt.

 3. Rien van de Vorle zegt op

  Als men aantallen van ‘zelf-dodingen’ onder welke omstandigheden dan ook (want ‘ verdacht’ is een interpretatie) gaat noemen, dan moet je alles in verhouding gaan zien. Als men over ‘honderden gevallen’ spreekt, over welk tijdsbestek hebben we het dan? We kennen Thailand allemaal waar zulke incidenten in de Sociale Media breed uitgemeten worden. In Nederland wordt het niet- of nauwelijks in de Media genoemd en al zeker niet met close-up foto’s. Daarom denkt men al gauw dat het in Thailand verhoudingsgewijs meer voorkomt dan b.v. in Nederland.
  Ik denk ook dat het in Thailand veel voorkomt dat ‘buitenlanders’ op de een of de andere manier in de problemen komen, hetzij mentaal, financieel of anders. De kans dat men op een gegeven moment geen uitweg meer ziet en Suicide als de gemakkelijkste oplossing ziet, is dan heel groot. Ik heb ook een algemeen beeld van de gemiddelde buitenlander die beslist dat het beste land om zich te vestigen om wat voor reden dan ook, is Thailand. Weten ze zich nog gesteund door een ‘achterban’? family of heel goede vrienden? Zo kunnen we nog uren doorgaan maar het beste is om in dit geval het onderzoek af te wachten en te vertrouwen op de Thaise politie die zich er terdege van bewust zal zijn dat dit heel serieus moet worden aangepakt want het kan een slechte reclame voor de Touristenindustrie betekenen.

  • Cary zegt op

   Helemaal mee eens. Wat mij altijd verbaasd zijn de emotionele reacties waarbij een relatie wordt gelegd met Thailand als het gaat om zelfdodingen. Inderdaad zijn er in Thailand zelfdodingen door “farang” die vraagtekens oproepen. Het feit dat zelfdodingen in Thailand door de media breed worden uitgemeten terwijl dat in Nederland juist niet wordt gedaan schept ook een wat verkeerd beeld. Vergeet niet dat in Nederland 1835 mensen suicide pleegden in 2014, dat zijn er 5 per dag. Daar hoor je niets over maar het is een feit, als U mij niet geloofd “google” het maar. Misschien is het raadzaam als men in Thailand ook besluit om deze, laten we het “vuile was” noemen, voortaan niet meer via de media wereldkundig te maken maar binnenkamers te houden zoals dat in Nederland gebeurt.

 4. quillaume zegt op

  Men is onschuldig tt het tegendeel is bewezen. Zo werkt de democratie nu eenmaal of we
  het daar nu mee eens of oneens zijn.

 5. Mr. Bojangles zegt op

  Hoewel ik mijn twijfels heb over veel ‘zelfmoorden’ in Pattaya, kan ik wel melden dat er in Nederland gemiddeld per dag 3 mensen voor de trein springen. Uiteraard wordt dat uit de publiciteit gehouden om er niet nog meer te krijgen. De Ns noemt het: “aanrijding met een persoon”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website