De Thaise federale politie (DSI) heeft tien van de 42 voornamelijk exclusieve auto’s ontdekt die in Engeland waren gestolen en naar Thailand gesmokkeld. Ze zijn ontdekt in autoshowrooms.

De DSI had de tien al ontdekt door de motornummers te vergelijken met de importdocumenten, nog voordat de de British National Vehicle Crime Intelligence Service contact over de diefstallen had opgenomen.

De eigenaren van de gestolen wagens mogen ze van de DSI houden mits ze beloven de auto’s onmiddellijk aan onderzoekers over te dragen wanneer het onderzoek dat vereist.

Het blijft vreemd waarom de douane in eerste instantie de import van de dure auto’s heeft goedgekeurd terwijl de aankoopprijs wel erg laag was. Volgens directeur-generaal Kulit waren zijn ambtenaren niet op de hoogte van de werkelijke waarde (!?!). De douane kreeg pas argwaan toen ze de prijzen gingen controleren.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “In Engeland gestolen luxe auto’s naar Thailand gesmokkeld”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Wie gaat er nu zulke opvallende auto’s stelen in Engeland, om ze voor een habbekrats van de hand te doen (de aankoopprijs was wel erg laag), ze met alle risico’s van dien het land uit te voeren en weer in te voeren in Thailand, zonder de nummertjes aan te passen.
  Ik bedoel, in Kuala Lumpur rijden ook heel mooie auto’s rond en als je wat mensen kent bij de douane in het zuiden is dat toch allemaal veel praktischer?

 2. jowe zegt op

  Amsterfrans,

  De prijzen voor die auto`s zijn in Thailand veel hoger dan in het westen, die brengen meer op dan een habbekrats.
  De aankoopprijs (OP PAPIER) wordt zo laag mogelijk gehouden om de invoerkosten te drukken en zal goedkoper zijn dan in Maleisie (vooral als ze gestolen zijn)
  Mensen die zich met deze handel bezighouden hoeven niet naar het zuiden, ze zullen best connecties hebben bij de grote havens.

  Het vervelende voor deze mensen is dat ze nu gemonitord worden door de junta, en dat is vrij makkelijk want die auto`s moeten een registratie krijgen, ook in het zuiden.

  M.vr.gr.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website