Zeker 10 zuidelijke provincies hebben te maken met hevige regenval en overstromingen. Sinds donderdag zijn er al elf dodelijke slachtoffers te betreuren, zo laat het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) weten.

Gisteren overleden twee personen in Surat Thani doordat in een stroom water werden meegesleurd.

In totaal zijn 360.000 personen in elf provincies getroffen. Tachtig procent van het Zuiden staat onder water. In Nakhon Si Thammarat is een brug ingestort, waardoor de bewoners van het district Sichon afgesneden zijn van de buitenwereld.

Hoewel de hevige regen in Surat Thani begint af te nemen, hebben andere provincies nog steeds te maken met veel regen.

Volgens premier Prayut moeten hulpdiensten nauwer samenwerken. De overheidsdiensten zijn bezig zijn water weg te pompen uit woongebieden.

Bewoners moeten ook rekening houden modderstromen en aardverschuivingen.

Foto: Situatie bij Nakhon Si Thammarat.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Elf doden door overstromingen in zuiden van Thailand”

  1. Wim van Doorn zegt op

    Volgens mij had mister Prayut, het hoofd van een regering die faalt, (zo staat in deze zelfde aflevering van het Thailandblog te lezen) allang moeten bevorderen dat de hulpdiensten tot meer samenwerking in (geoefend en daardoor in) staat zijn. Het noodweer komt dan misschien letterlijk aanwaaien en uit de lucht vallen, maar meer figuurlijk helemaal niet, want vrijwel ieder seizoen is het raak.

  2. Marc zegt op

    Leuk hoor… ik vertrek over 2 dagen naar Krabi…
    Ik dacht nog… ga maar niet naar het noorden. Is misschien te koud… 😀


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website