Ons verhaal over eigenaren van condo’s en vakantiewoningen, die strafbaar zijn als zij hun bezit voor korter dan 30 dagen verhuren, zie www.thailandblog.nl/achtergrond/eigenaren-condos-en-vakantiewoningen-opgelet, krijgt nog een vervolg.

De autoriteiten op Phuket hebben aanvullend bekend gemaakt, dat buitenlandse eigenaren van condo’s en vakantiewoningen over een werkvergunning dienen te beschikken als men inkomsten genereert uit verhuur.

Zie het hele bericht van Thaisvisa hier: www.thaivisa.com

Bron: Thaivisa

10 reacties op “Eigenaren van condo’s en vakantiewoningen: opgelet! (deel 2)”

 1. Peter V. zegt op

  Wij huren een appartement in Hat Yai, in een complex van dcondo.
  Daar heeft vorige maand iedereen een vergelijkbare brief gekregen (mbt het verhuren van minimaal 30 dagen.)

 2. Jos zegt op

  Ik denk dat er heel wat minder condo’s gaan gekocht worden voor de verhuur. Je zal bij hervoorkoop ook moeielijker vanaf geraken. Denk maar eens goed na voor je nog wat koop in Thailand.

 3. TH.NL zegt op

  De bedoeling van de Thaise overheid is nu wel heel erg doorzichtig geworden. Men wil gewoon buitenlandse eigenaren het onmogelijk maken hun condo te verhuren ten gunste van Thaise verhuurders. De Thaise overheid blijft onvoorspelbaar en niet alleen de overheid.

 4. Leo Th. zegt op

  Er zijn zat eigenaars die niet in Thailand zelf verblijven en die de verhuur en hun belangen door een agent ter plaatse laten regelen. Dat het agentschap over de juiste papieren moet beschikken lijkt mij logisch maar om nu aan een niet in Thailand verblijvende eigenaar te eisen dat hij over een werkvergunning beschikt kan ik niet plaatsen. In Thailand en uiteraard ook op Phuket zijn talloze B&B’s, waar toeristen soms maar één nacht overnachten. Vallen die (straks) ook onder deze regels en gelden die ook voor Thaise eigenaren? In het algemeen houdt de Thai niet van buitenlandse concurrentie, is dit het zoveelste geval om deze concurrentie in feite uit te schakelen? Behalve “airbnb” zijn er volop andere sites waar je een verblijf kan boeken. Maak daar zelf veel gebruik van maar omdat ik van reizen hou zou ik beslist nooit voor een maand boeken. Overigens valt er op Phuket nog volop te doen voor de autoriteiten, daarbij denk ik aan de nog steeds voorkomende “tuk tuk maffia”, die absurde prijzen berekent voor zeer korte ritjes en het parkeren van je eigen auto in Patong, Karon en Kata zo goed als onmogelijk maakt terwijl de scam met jetski’s helaas ook nog steeds voortduurt.

  • Bert zegt op

   Helemaal mee eens, Leo. Gelukkig staat ons appartement op naam van mijn Thaise echtgenote, maar ook zij heeft de brief ontvangen en mag niet korter dan 30 dagen verhuren. Ende rest van je verhaal? Thailand is bezig zichzelf te vermoorden (voor wat betreft toerisme uit de westerse wereld). Behoorlijk wat huurders van ons kozen vanwege het bekende strandstoelenverhaal al voor andere landen. Nu wordt het nog moeilijker, ook voor ons, inderdaad als verhuurder. Wij hebben zeer duidelijk gekocht destijds met het doel te verhuren en dat kon en mocht ook volgend de projectontwikkelaar. Uiteraard is die “goede man” niet meer te bereiken.
   Gelukkig is ons appartement nu een half jaar verhuurd.

   • ruud zegt op

    De goede man die u de condo verkocht, wist waarschijnlijk niet beter.
    Er werd immers volop overal verhuurd, dus blijkbaar was dit toegestaan.
    Dat er een wet bestaat die dit verbiedt zal niet iedereen weten.
    Bovendien is Thailand een land met een enorm dik boek vol met ongebruikte wetten, die te pas en te onpas tevoorschijn worden getoverd.
    Denk daarbij aan de wet die enige tijd geleden tevoorschijn werd getoverd, die zegt dat je niet meer dan 2(?) spellen kaarten mag hebben.

   • Leo Th. zegt op

    Via folders en promotie-stands in winkelcentra in Thailand werd/wordt veel reclame gemaakt voor de aankoop van appartementen door de buitenlander. Prachtige rendementen uit verhuur werden je voorgespiegeld en alle beslommeringen die daar mee gepaard gaan kunnen je uit handen worden genomen. Menig buitenlander heeft zich mede daardoor laten overhalen tot aanschaf van een appartement. Nooit is er gewezen dat je je bezit minimaal voor een termijn van één maand dient te verhuren en evenmin is er ooit ook maar één woord gerept over een werkvergunning. Veel eigenaren zijn afhankelijk van de verhuur en ik ben het met Bert eens dat het de verhuurders niet makkelijker wordt gemaakt en dat geldt eveneens voor mij als huurder voor een kortere periode van een appartement of condo dan één maand.

 5. Ronny L. zegt op

  Dit gaat nog “leuk” worden ! Ik heb een condo in Jomtien waar ik 1/3 van het jaar verblijf. Verhuren doe ik niet en zal het ook nooit doen. Een goede vriend van me (die veel voor me deed en doet) had er graag 2 weken verbleven en ik wil hem dat graag gunnen.
  Ik benadruk dat hij me geen cent huur betaalt ! Met andere woorden ik heb geen enkele finananciele tegemoetkoming van hem. Hoe los ik dat op indien controle ? Ik woon in Belgie en nog niet permanent in thailand. Stel ik een brief op “in eer en geweten” en geef hem die mee dat ik niet verhuur tegen vergoeding en dat hij er gratis verblijft ?

 6. Peter V. zegt op

  Ik ben geen jurist, maar ik vermoed dat het – net als bij vrijwilligerswerk – niet uitmaakt of er werkelijk geld mee gemoeid is.
  Persoonlijk zou ik de condo meer dan 4 weken aan hem ter beschikking stellen…

  • Ronny L. zegt op

   Een vriend van me verblijft 6 weken in thailand in nov-dec, waarvan de eerste weken in het noorden.
   Wat doe ik best in dit geval ? Ik woon in Belgie dus maak ik hier een fictief contract op
   voor een zgn verblijf van 4 weken ?
   Hij betaalt echt geen cent want het is een Kameraad en het is trouwens de ENIGE die ik in
   mijn condo toelaat als ik er niet ben

   Dank voor eventuele suggesties


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website