Bangkok Post trekt vandaag twee pagina’s uit voor de tocht van het koninklijk paar naar Hua Hin. De voorpagina bestaat voor de helft uit een foto van de vorst in de royal van (een Volkswagenbusje) met als kop over de volle breedte Majestic journey. Pagina 2 is een fotopagina.

Koning Bhumibol en koningin Sirikit verlieten gisteren om 16.25 uur het Siriraj ziekenhuis in Bangkok en arriveerden om 18.50 uur bij het Klai Kangwon paleis, onderweg toegejuicht door duizenden Thais die met vlaggetjes zwaaiden en Long Live Their Majesties riepen. In Hua Hin werden ze begroet met 21 saluutschoten door de marine. Hoe lang de beloved koning en koningin in Hua Hin blijven is niet bekend.

De koning werd op 19 september 2009 met longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Het Royal Bureau gaf sindsdien 65 medische bulletins uit met informatie over de gezondheidstoestand van de vorst. De koningin verbleef sinds 21 juli vorig jaar in het ziekenhuis. Zij werd opgenomen vanwege een lichte tia. Over haar gezondheidstoestand gaf het Royal Bureau 14 bulletins uit.

Een team van artsen en verpleegsters vergezelde het koninklijk paar naar het zomerpaleis. Alle benodigde medische apparatuur is in het paleis en het nabijgelegen Hua Hin ziekenhuis geïnstalleerd. De marine patrouilleert met vijf schepen in de Golf van Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 2 augustus 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website