De drankafdelingen bij supermarkten en gemakswinkels hadden het druk vandaag. Thai en buitenlanders kochten als een bezetene alcohol in, na bijna een maand te hebben drooggestaan.

Winkels in het hele land zagen mensen bier, wijn en whisky inslaan toen de klok exact 11 uur sloeg, en men weer legaal drank mocht kopen. Bij de Makro gingen grote dozen met bier grif over de toonbank, kennelijk had iedereen dorst.

Een aantal winkels waren al bang door hun voorraad heen te raken. “Wij moeten dringend meer bier en whisky inkopen omdat de voorraad opraakt”, zei Pratheep Wicchaphin, eigenaar van Hok Kee, een groothandel in het district Phimai in Nakhon Ratchasima.

De verkoop van alcoholische dranken is nu toegestaan, maar kopers mogen hun versnaperingen alleen thuis opdrinken.

Niet alle provincies hebben het verbod op alcoholverkoop opgeheven, de beslissing wordt overgelaten aan de provinciegouverneurs. Buri Ram, Chanthaburi, Lop Buri, Pathum Thani, Nakhon Phanom, Phetchaburi, Phitsanulok en Rayong behoren tot de provincies waar het verbod van kracht blijft. De duur van het verbod is afhankelijk van de beslissing van de gouverneur.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Drukte bij de drankafdelingen nu het verbod op alcoholverkoop is opgeheven”

 1. Johnny BG zegt op

  Het toont maar weer aan welke rol alcohol in de samenleving speelt. Uiteraard is er niemand aan verslaafd 😉

 2. Leo zegt op

  Dat je graag en veel alcohol drinkt wil niet zeggen dat je verslaafd bent. Tot 8 jaar geleden dronk ik zoveel dat ik er leversirose van kreeg en wanneer ik niet stopte met drinken ik hooguit 3 maanden te leven had. Dus ik stopte. 2 maanden in Bangkok Hospital bracht geen verbetering. Dus ik naar mijn thuisland naar de kliniek in Leuven en daar hebben ze er mij doorheen geholpen. Toen ik de professor vertelde dat ik zonder hulp gestopt was met drinken verklaarde die; dan was je niet verslaafd anders had je dat niet gekund. Nu alleen nog sodawater. Met liters per dag, zoals vroeger whisky, Wodka en bier.

 3. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Op naar de seven deadly days dan maar weer????

 4. Hugo zegt op

  Ik had op half Mei gerekend dus ik heb nog voorraad.
  Gekkenwerk dat coloniaal virus. 555

 5. Gringo zegt op

  Zie
  https://pattayaone.news/video-social-distancing-ignored-as-beer-buying-frenzy-begins

 6. l.lagemaat zegt op

  Morgen, 4 mei Coronation Day hoe treffend, en woensdag 6 mei Visakha Bucha Day wat een aantal vrije dagen voor de Thaise mensen betekent!

  En nu al in een aantal provincies verkoop van alcoholische dranken!
  Een dom en kortzichtig beleid wat nu weer tot extra veel ongelukken zal lijden!

  • Louvada zegt op

   Een dom en kortzichtig beleid ??? Er is geen enkel land dat alcohol verbied ook niet deze periode. Veel extra ongelukken… mogelijk, maar niemand zegt dat je dronken moet rijden. Er is veel te weinig controle en dat is de oorzaak, nochtans wordt er uitzonderlijk veel taks op alcohol toegepast zodat ze daar voldoende manschappen kunnen voor aanstellen/aanwerven. Ware het niet dat dit geld naar andere doeleinden verdwijnt (!).Ik stel vast dat alcohol controles zoals in B en Nl worden gedaan hier helemaal geen sprake van is. De landregeerders liggen er dus helemaal niet wakker van bovendien…. is het al lang geweten dat de meeste Thais geen zelfdiscipline hebben noch een verantwoordelijks gevoel, laat staan een kennis van wegcode, als je dit alles samen neemt is je leven op weg geen sikkepit waard.

   • chris zegt op

    Er is in Belgie en Nederland niet veel meer controles dan hier in Thailand. Dus het zit hem niet in het opvoeren van controles maar in iets anders.

 7. Christiaan zegt op

  Hallo Hugo,

  Ik had ook een voorraadje tot 31 mei. Maar goed ook, want ik woon in de provincie Phetchaburi, waar de verkoop nog niet is toegestaan.

  • Louvada zegt op

   Weer het zoveelste bewijs dat in dit land een wet… geen wet is ? Hoe je het ook tracht te begrijpen. Duidelijk is dat de top hun verantwoordelijkheden doorschuiven naar de provinciën waar de gouverneur verantwoordelijk is …. hallo ? Welke brouwerij betaald het meest ? Dat is al niet veel beter zoals men in België doet, nog altijd geen regering heeft en de problemen ook maar opschuift naar de volgende….. overal hetzelfde liedje … onbekwame mensen die een land moeten besturen, eerst naar eigen zak kijken.

 8. Peter23 zegt op

  Is het ook in de ongevallencijfers terug te zien dat er geen alcohol gedronken werd?

  • chris zegt op

   Ja….Normaal vallen er tijdens de Songkran week 380 doden, nu ‘maar’ 110. Toch nog veel als je bedenkt dat er bijna niemand op de weg zit.

 9. chris zegt op

  “na bijna een maand te hebben drooggestaan”.
  Gelooft u het? Er stond niemand droog de afgelopen maand. Er mocht alleen niet verkocht worden maar de echte liefhebebrs hadden voor weken ingeslagen, bang om droog te komen te staan.

  • Louvada zegt op

   Beste Chris, natuurlijk hadden we onze voorraad een beetje ingeslagen. Je moet geen alcohollieker zijn om met dit warm weer in de namiddag eens een fris pintje bier te drinken. Bovendien was er altijd hier en daar wel wat illegaal te kopen, de Thais plannen niet zoals de Europeanen, waarom ze hebben altijd zijwegen.
   Ik wil hier geen reclame maken, maar er was Heineken 0.0 en ik was verbaasd dat je haast het verschil niet proeft ook al was ik er geen voorstander van. Met groeten.

 10. Jeffrey zegt op

  Raar …wie koopt er zoveel alcohol…na het zien van al die lange rijen voor gratis maaltijden…of is er wel geld voor alcohol en GEEN geld voor voedsel.

  • Johnny BG zegt op

   @Jeffrey

   Het beeld dat iedereen aan de geeuwhonger zou liggen is volkomen verkeerd maar er is een groep figuren die het heerlijk vindt om het te blijven verkondigen zodat je het ook nog gaat geloven.
   Tuurlijk zijn er groepen die het nu veel minder hebben maar de mens is vrij flexibel. Voedsel is in de aanbieding, familie, vrienden en kennissen helpen degene die het nodig hebben en dan nog zijn er mensen die buiten de boot vallen. En zelfs dan nog zal niemand hoeven te verhongeren tenzij je niet naar een tempel kan.
   Laat je geen zand in de ogen gooien.

   • Rob V. zegt op

    Figuren die het heerlijk vinden dat te verkondigen? Ik ben dergelijke sadisten nog niet tegengekomen. Ik heb dan uit de Thaise media en vriendenkring dan ook niet het beeld dat ‘iedereen aan de geeuwhonger ligt’. Wel dat er wel degelijk problemen zijn die benoemt moeten worden. De mensen helemaal onderaan de maatschappelijke ladder hebben het gewoon zwaar, mogelijk de baan kwijt, minder uren, lastiger om voldoende rijst op tafel te krijgen. Een deel staat het water boven te lippen en de noodlottige incidenten die daar mee verband houden hebben ook terecht het nieuws gehaald. En ondanks dat dit het meest ongelijke land ter wereld* is toch ook een hoger middeninkomenland, dus zijn er ook voldoende mensen die zich wel een boodschappenkar vol drank kunnen veroorloven. Ik sta dus zeker niet verbaasd van deze beelden, maar evenmin verbazen mij de beelden van lange rijen wachtenden daar waar hulp geboden wordt aan de mensen.

    *ligt er een beetje aan de bron en het jaar, veelal stuivertje wisselen in de top 3 meest ongelijke landen.

    • Rob V. zegt op

     PS: een open deur maar een deel van de groot inkopers zal dit doen om door te verkopen in winkeltjes of toch stiekem in horeca gelegenheden te schenken (het bekende fenomeen van een biertje in een ondoorzichtig glas). Zijn dus niet allemaal burgers die beter af zijn en een mogelijk drank probleem hebben.

     • RonnyLatYa zegt op

      Maar of het nu is om door te verkopen of stiekem te schenken, tenslotte wordt dat dan ook door iemand betaald En waarschijnlijk zal die laatste er dan ook nog meer voor moeten betalen

    • Johnny BG zegt op

     Nu zijn we er….
     Men denkt aan zichzelf en waar mogelijk aan een ander. Zo is het land en zo blijft het land.
     Misschien niet eerlijk maar dat is het leven nooit. Dit accepteren is beter besteed aan een Thai dan aan de Nederlander die denkt dat ongelijkheid te repareren valt.

 11. Johnny BG zegt op

  Voor de mensen in Bangkok.
  5 mei wordt genoemd dat er dan tot eind mei geen alcohol meer verkocht mag worden.
  Bron: via via naar een brouwerij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website