Het Ubolratana stuwmeer staat (technisch) droog want het bevat nog maar 1 procent water van haar capaciteit. Noodgedwongen moet gebruik worden gemaakt van het bodemwater dat dient om de stabiliteit van de dam te garanderen.

Volgens directeur Royol Jitdon van het Hydro and Agro Informatics Institute is het gebruik van bodemwater noodzakelijk. Twintig miljoen kubieke meter is al gebruikt en tot juli (begin van het regenseizoen) wordt 180 miljoen kubieke meter water gebruikt.

Hoe de situatie bij de andere dammen is, zie je in de bovenstaande illustratie. De watervoorraad van een aantal reservoirs is aangevuld met 51,5 miljoen kubieke meter dankzij het kunstmatig opwekken van regen.

Sinds medio februari zijn in 41 provincies vluchten uitgevoerd, waardoor kunstmatig regen is gecreëerd in 76,9 procent van de gebieden, aldus een regeringswoordvoerder zaterdag. Verwacht wordt dat de grote stuwmeren aan het begin van het regenseizoen, medio mei-juni, 1,81 miljard kubieke meter water bevatten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Droogte Thailand: Ubolratana stuwmeer in Khon Kaen uitgeput”

  1. Jos zegt op

    Ik vind het heel erg voor vele thais , terwijl er zoveel liters water word verprutst in Pattaya.Vooral 18-19 gaat het over miljoenen,miljoenen. Dat de hoge pieten dat toe laten? En straks gaan ze zeggen dat we nog maar 1 douchke per dag mogen nemen in Pattaya?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website