De Thaise overheid heeft de noodtoestand afgekondigd in 23 van de 76 provincies. Steeds meer Thai lijden onder de aanhoudende droogte waar grote delen van het land mee te maken heeft. De droogte is ergste van de afgelopen 20 jaar.

Meer dan 3.700 dorpen zijn inmiddels  aangewezen op hulp van de regering. Dat zijn er 1.200 meer dan twee weken geleden. In enkele dorpen is men inmiddels illegaal en op eigen initiatief begonnen met kanalen te graven om het water uit rivieren en natuurlijke bronnen af te leiden.

De overheid heeft ruim 380 tankwagens met water naar de getroffen dorpen gestuurd. De overheid tracht ook, om met vliegtuigen natriumchloride op wolken te sproeien om zo regen op te wekken. 

De droogte wordt veroorzaakt door het natuurfenomeen El Niño, hierdoor begon vorig jaar de regentijd later en stopte ook eerder. Vooral in september en oktober vorig jaar viel er weinig regen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Droogte Thailand: Noodtoestand in 23 provincies”

 1. dyna zegt op

  Laat ze beginnen met Songkran in Pattaya van 8 dagen naar hoogstens 2 dagen te verkorten – Is er weer wat meer water en bijna iedereen blij!
  Bangkok heeft dit al aangekondigd met een dag Songkran /Chiang Mai – een dag – over Pattaya heb ik niets gelezen.

 2. Jos zegt op

  Volgende week starten ze hier in Pattaya 9 dagen lang water gooien, ze zouden beter dit beperken , als je vraagt aan het volk zuinig om te springen met water, hoe dom kan je dan zijn van 9 dagen water te verspillen . Waarom zouden wij dan ook moeten zuinig zijn om water te gebruiken?

  • Roy zegt op

   Het water in Pattaya kan niets doen aan de droogte in het Noorden of het Noord-oosten. In Thailand loopt het water naar beneden net als bij ons !

 3. Gerard zegt op

  Ik was paar dagen geleden in BKK voor een ambassade bezoek….’t kwam met pijpestelen naar beneden en daarna ook in ‘t Noorden, waar ik woon, dus hopelijk komt ‘t allemaal snel goed….

 4. Rudi zegt op

  Wat ik niet begrijp is waarom mensen er steeds weer de Songkran-festiviteiten er bij halen.
  Waarschijnlijk enkel en alleen omdat ze er persoonlijk een hekel aan hebben.

  Ze vergeten daarbij dat ze een minderheid zijn, die als altijd en overal, meer lawaai maakt dan de overdonderende meerderheid die er plezier in heeft. Want er is altijd een massa volk op de been, en de Thai zelf houden ervan.

  Niemand spreekt over een veel grotere water verslindende bezigheid : golf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website