Ieder jaar is het hetzelfde liedje: toeristen die de rode vlag op het strand negeren en toch de zee in gaan. Vervolgens moeten ze gered worden, maar het gaat nogal eens fout met een dodelijke afloop tot gevolg. Woensdag was het weer raak een 18-jarige Chinese jongen spoelde aan op het strand van Kamala (Phuket).

De jongen was de avond tevoren met twee vrienden gaan zwemmen en werd meegesleurd werd door een grote golf. Strandwachten lukte het om zijn twee vrienden te redden. Het slachtoffer verdween in de woelige zee.

Vandaag vergaderen de locale autoriteiten over de  mogelijke maatregelen op het strand. Veel buitenlandse toeristen blijken de rode vlaggen te negeren, zegt gouverneur Noraphat. In één week verdronken twee personen: een aan het Karon strand, de ander aan het Patong strand. In beide situaties werd een rode vlag genegeerd. Anderen hadden meer geluk en werden gered door strandwachten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Drie verdrinkingen in korte tijd doordat toeristen rode vlag negeren in Phuket”

 1. FreekB zegt op

  Vlag staat er niet voor niets denk ik zo. Misschien zijn sommige mensen overmoedig of zoiets.

  FreekB.

 2. Sjaak S zegt op

  Nou, dat dacht ik ook altijd….. totdat ik zelf gered moest worden!

  Het gebeurde weliswaar niet in Thailand, maar in Rio de Janeiro aan de Copa Cabana!

  Ook daar was de rode vlag gehesen. ‘s Morgens zag ik in de verte hoe een man uit het water gevist werd. Men haalde hem op in een helikopter en duwde hem in een groot visnet.
  Wat stom, dacht ik, kunnen die mensen niet lezen? En: hoe zou het zijn om zo uit het water gevist te worden?

  Op een gegeven ogenblik had ik “nood” en wilde een plasje plegen in de wijde zee…. een beetje zout toevoegen aan de oceaan, zo te zeggen. Aangezien ik niet wilde dat men een geel wolkje om me heen zou zien, ging ik op de hurken zitten. Door de golven ging ik op en neer en soms raakten mijn voeten de bodem niet meer….totdat ze deze helemaal niet meer raakten.
  Heel snel had ik in de gaten dat ik richting open zee afdreef. Zwemmen hielp niet (ik ben een goede zwemmer)…. roepen ook niet, daarvoor was ik te ver afgedreven.

  Maar gelukkig waren er surfers. Dus in plaats van naar het strand zwom ik naar een surfer en mocht me aan zijn plank vasthouden. Al gauw kwam de kustwacht met diezelfde helikopter aangevlogen. Ik moest naar open zee zwemmen. Twee stoere binken wilden me vastpakken, maar ik gaf hun te kennen dat ik dáár wel zelf heen kon zwemmen.
  Een minuut later werd ook ik als een grote vis uit het water geheven en op het strand gedumpt. Dichtbij een hutje waar ik even een handtekening mocht zetten…. de zoveelste die die week uit het water gehaald werd.

  Ik mag het nog navertellen, maar ik weet nu duivels goed hoe sterk een stroming in zee kan zijn en niet te onderschatten is.

 3. T zegt op

  Ik heb het al vaker gezegd zeker rond deze tijd van het jaar is de zee rond Phuket gewoon gevaarlijk.
  En Chinezen zijn in het algemeen al geen geweldige zwemmers en laat net deze groep Phuket overspoelen.
  Tel daar nog eens bij op dat Chinezen zich de helft van de tijd nergens iets van aan trekken en tel uit je winst.

 4. Leo Th. zegt op

  Je hebt helemaal gelijk Sjaak, voordat je er erg in hebt word je door de stroming snel meegezogen richting open zee. (Oudere) Nederlanders kennen de gevaren beter, aan de Nederlandse kust kwamen en komen er bijvoorbeeld vooral Duitsers in de problemen omdat zij de gevaren van de zee niet inzien. In Patong heb ik eens een heftige zee meegemaakt met hoge golven. Desondanks gingen 3 Thaise tieners de zee in die al zeer snel in de problemen raakten. Twee konden op eigen kracht het strand bereiken maar de derde lukte dat niet. Gelukkig was er snel een boot van de reddingsbrigade die hem op tijd uit zee konden vissen. Zelf kwam ik eens totaal onverwachts ook in de problemen op Kamala Beach. Dreef steeds verder af en raakte behalve buiten adem ook in paniek. Gelukkig was er een strandwacht die gebaarde wat ik in feite wist, zwem niet tegen de stroming in maar probeer evenwijdig aan het strand te zwemmen om zo uit de stroming te geraken. Totaal uitgeput heb ik het strand bereikt en ondersteund door de strandwacht keerde ik bij mij gezelschap terug, die het allemaal was ontgaan. Ook op Nai Harn Beach kan de stroming zeer gevaarlijk zijn. Maar net als jij ben ik nog voorzichtiger geworden en laat ik het wel uit mijn hoofd om de gevaren van het zwemmen in zee te onderschatten.

 5. Maryse zegt op

  Misschien weten de Chineze toeristen niet wat een rode vlag betekent?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website