Het strand van Pattaya wordt over een afstand van 2,8 km aangevuld met 360.000 kubieke meter zand. Volgende maand wordt ermee begonnen na een vertraging van achttien maanden. Die vertraging kwam door een tekort aan geschikte zandbronnen, zegt directeur Ekkarat van het 6th Marine Region Office Pattaya.

Het strand is nu op sommige plaatsen nog maar 2 tot 3 meter breed. Dat moet 50 meter worden, de oorspronkelijke breedte en is bedoeld als buffer om de natuurlijke erosie tegen te gaan. Zonder deze operatie met zandsuppletie zou het strand helemaal verdwijnen. De werkzaamheden duren tot oktober. Daarna beschikt Pattaya weer over een volwaardig strand.

Het strand van Pattaya is een van de tien stranden die binnen tien jaar verloren dreigen te gaan als geen draconische maatregelen worden genomen.

Thailand heeft 23 kustprovincies met een kustlijn van 2.000 km langs de Golf van Thailand en 1.000 km langs de Andaman zee. Volgens het ministerie van milieu gaat er jaarlijks gaat over over een afstand van 670 km zeker 5 meter aan strand verloren door erosie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Drastische maatregelen noodzakelijk om strand van Pattaya te behouden”

 1. Henk vant Slot zegt op

  Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen,kom zelf uit de bagger wereld,dus regelmatig strandjes op gespoten met een hopper en een drijvende lijding.Hopper zuigt buiten het zand op,koppelt aan de slang en blazen.Paar buldozers om de boel uit te vlakken,en naar het volgende strandje.

 2. Cees Luiten zegt op

  Ja misschien komt Boskalis even langs met de Hoper PRINS DER NEDERLANDER dan leg die kubiekemeters er zo weer in.

 3. Gerrit zegt op

  tja, ik wilde net zeggen Henk,

  Gewoon effe in Nederland een hopper huren en hup is zo gebeurt.
  Ik heb Nederlanders aan het werk gezien in de Seychelles.
  Dan hoeft het helemaal niet tot oktober te duren.

  Gerrit

 4. nicolaas zegt op

  Ik heb wel een idee. Gewoon een dijk aanleggen van de punt bij Naklua naar de haven bij Bali Hai. Dan doe je iets voor langere termijn. Misschien kunnen we het Pattaya lagoon noemen. Als ze beginnen met alle stukken beton die massaal overal ligt netjes in een lijn in de zee te laten afzakken, dan ruim je lelijke steenafval op. Het is goedkoop en koraal kan er heerlijk op groeien. Een dijk kan duizend en 1 goede mogelijkheden hebben. Haven, recreatie, een extra strand aan de lagoon zijde, een weg, noem maar op Een vrachtwachen met een happer en een boot met een happer. Natuurlijk komt er nog wel iets meer bij kijken, maar simpel is soms het beste..

 5. Claus van der Schlinge zegt op

  Uitstekend idee. Maar dan moeten ze wel de rioleringsbuizen, met alle riool van Pattaya, die in zee uitkomen verlengen anders wordt het een echte strontpoel tussen de nieuw aan te leggen dijk en het strand van Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website