In Nakhon Ratchasima is gisteren een dood varken gevonden dat was besmet met rabiës. De doodsoorzaak is vastgesteld door het Veterinary Research and Development Centre in Surin.

Het dier stierf twee weken nadat het door een hond was gebeten. Het risico van verspreiding is minimaal omdat het dier bij de eigenaar thuis werd gehouden en niet op een grote boerderij.

Tot nu toe zijn in Thailand zes personen overleden aan de gevolgen van rabiës. In 24 provincies heerst de ziekte

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Dood varken in Nakhon Ratchasima blijkt besmet met rabiës”

  1. Arjen zegt op

    Ik vraag me een beetje af hoe Rabiës is vastgesteld. De doodsoorzaak (zowel bij mensen als bij dieren) Rabiës kan alleen maar vastgesteld worden door autopsie van de hersenen. Als het dier gisteren is gevonden en vandaag al die diagnose is gesteld lijkt het me een beetje “natte vinger” werk.

    Arjen.

    • Ger-Korat zegt op

      Het varken is dus naar een veterinair onderzoekscentrum 200 km verderop gebracht. En veterinair betejent diergeneeskunde. Dus vervang “natte vingerwerk” maar door nauwgezet laboratoriumonderzoek door deskundigen. Juist ook omdat men de laatste tijd meerdere gevallen heeft geconstateerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website