De Foundation for Consumers (de Thaise consumentenbond) wil dat de Thai Food and Drug Administration (FDA) strenge maatregelen neemt tegen de verkoop van supplementen voor gewichtsverlies.

Volgens Sataphorn Arakawatana van de consumentenbond bevatten ze verboden en schadelijke stoffen. De overheid moet producenten en aanbieders van dergelijke supplementen vervolgen.

Deze oproep komt na de dood van een apotheker in een ziekenhuis in Khon Kaen. De vrouw kreeg een hartstilstand en een beroerte. Dat zou te maken hebben met het gebruik van Mangluk Power Slim (zie foto boven), echter haar doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld. Op social media is ondertussen veel onrust ontstaan onder de gebruikers van het middel.

Mangluk is niet goedgekeurd door de FDA maar in Khon Kaen is het overal verkrijgbaar en het wordt zelfs verkocht in sommige apotheken. Sataphorn wijst er op dat het middel de verboden stof sibutramine bevat. Ze roept de FDA op een lijst met voor de gezondheid gevaarlijke producten op te stellen.

Sibutramine is een geneesmiddel voor de behandeling van obesitas en overgewicht. Het middel werkt in op de hersenen en zorgt dat de behandelde persoon eerder een gevoel van verzadiging krijgt. Ook beïnvloedt dit middel de verbranding tijdens de stofwisseling. Tijdens het afvallen wordt de verbranding verhoogd, waardoor de patiënt over meer energie beschikt. In Europa is het middel verboden in verband met het risico op ernstige bijwerkingen. Patiënten behandeld met sibutramine hadden een 16% hoger risico op ernstige cardiovasculaire bijwerkingen in vergelijking met patiënten die een placebo toegediend kregen.

De FFC vraagt de overheid ook om juridische maatregelen te nemen tegen websites die illegale afslankmiddelen aanbieden.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Dood van gebruikster afslankmiddelen: Thaise consumentenbond vraagt om maatregelen”

 1. Maarten Vasbinder zegt op

  Sibutramine is in 1988 op de markt gekomen. De zoveelste poging van de industrie om een amfetamine (speed) achtige stof op de markt te brengen. Het is ontwikkeld door Boots en op de markt gebracht door BASF/Knoll AG. In 2010 is het in vele landen, waaronder Thailand verboden.
  He lijkt me beter Boots en BASF aan te klagen. Daar kan de overheid geld halen

 2. harry zegt op

  mijn vrouw gebruikte OHO en dat werkte goed. verloor 13kg met ook fitness te doen. inmiddels is ze weer aangekomen (natuurlijk) en is weer opnieuw OHO gaan gebruiken. nu verkeerd ze in algehele mailaise, rugklachten, migraine en darmstoornissen. weg met die troep en wat meer fitness en minder eten en minder ‘lekkere’ dingen eten…….

 3. leen egberts zegt op

  Moderator: Uw reactie is off-topic.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website