Thai hebben soms een kort lontje en zeker in het verkeer. Zo is een gepensioneerde onderwijzer in Si Maha Phot (Prachin Buri) aangehouden voor doodslag.

Hij had een man uit het dorp Ban Laen Tan met een geweer in de borst geschoten bij een verkeersruzie. De verdachte was boos omdat hij werd verblind door het groot licht van een tegenligger. Hij dwong de tegenligger tot stoppen, waarna de twee ruzie kregen. De oud onderwijzer pakte een vuurwapen uit zijn wagen en schoot het slachtoffer enkele malen in de borst. Die overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachte meldde zich zelf bij de politie en werd daar in hechtenis genomen.


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Dodelijke afloop van verkeersruzie”

 1. Jacques zegt op

  Dit incident is ook op tv getoond. Triest dat het zo afliep. Het begint met een verkeersovertreding , het voeren van groot licht op dusdanige wijze dat het overige verkeer er hinder van ondervindt. De bestuurder is nalatig in zijn rijgedrag en treft daarbij de verkeerde persoon, die zijn emoties niet in bedwang heeft en wordt neergeschoten met dodelijke afloop. Een daad waar we wel vaker over lezen in het nieuw over Thailand.
  Je vraagt je af waarom die oude man heeft geschoten en wat was er verder gebeurd ter plaatse.Trots die parten speelt en een bepaalde houding die je beter niet kan aanmeten, wie zal het zeggen. Mijn Thaise vrouw waarschuwt mij altijd om rustig te blijven want er bevinden zich veel verdwaalde zielen in Thailand die tot verschrikkkelijke dingen in staat zijn. Dus als je gezond oud wilt worden is het zaak je hoofd koel te houden en vermijd dit soort contacten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +18 (obv 18 stemmen)
 2. Singtoo zegt op

  Ik krijg ook regelmatig het zelfde advies van mijn vrouw.
  Ik ben al wat ouder geworden en dus wijzer geworden in het verkeer? 🙂
  Tegenwoordig kan ik mij vrij goed beheersen voordat ik op de claxon druk.
  Laat maar gaan die gast / gastin desnoods ga ik even langzamer rijden om degenen verder van mij vandaan te laten verwijderen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 3. T zegt op

  dit soort zaken zijn helaas geen incidenten meer in Thailand, je zou een Thai op bijna niks meer mogen aanspreken want een mes of vuurwapen is gepakt voor je met je ogen hebt geknipt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 4. Simon zegt op

  Wees hoffelijk, blijf kalm, wordt vooral niet boos, doe een waai met de opmerking “Saba di mai” gevolgd door “kap kun krap” met een vriendelijke glimlach. Zorg ook, dat je een beetje onnozele uit je ogen kijkt laat merken dat je buitenlander bent en niet begrijpt wat er aan de hand is. Vooral die glimlach moet ontwapenend werken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Tino Kuis zegt op

   ‘Vriendelijke glimlach, onnozel, niet begrijpen’. Moeten wij buitenlanders ons als een stel clowns gaan gedragen ten opzichte van de Thais? Zijn we bang voor ze? Nou, ik niet.
   Ik gedraag me en reageer hier net zoals ik dat doe in Nederland, met inachtneming van de gewone beleefdheidsnormen die tussen Nederland en Thailand niet zo veel verschillen. Als ik boos ben dan zeg ik op een hoffelijke manier dat ik boos ben. Die eerlijkheid wordt altijd gewaardeerd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website