Foto uit archief

Een Nederlandse vader en zijn zoon zijn omgekomen toen hun pick-up tegen een betonnen barrière reed, wat resulteerde in een heftige explosie en het losraken van het voorwiel. Het ongeval vond vanochtend rond 10:30 uur plaats op de Friendship Highway in Nakhon Ratchasima.

Politieagent Auychai Phromwong van het Central Forest Police Station in het district Pak Chong kwam direct na het incident ter plaatse. Bij aankomst troffen de autoriteiten een witte MG Extender pick-up, met kenteken ขจ967 Udon Thani, die tegen de betonnen barrière in het midden van de Friendship Highway was gereden tussen kilometer 41 en 42.

De rechterkant van het voertuig was ernstig beschadigd en het rechtervoorwiel was losgekomen. Uit het voorlopige onderzoek bleek dat zowel de bestuurder als de voorste passagier, beide buitenlanders, ter plekke waren overleden, volgens KhaoSod. De overleden bestuurder is geïdentificeerd als de 79-jarige Frederik J. Zijn zoon, de 49-jarige was de passagier die ook omkwam.

Een andere passagier, de 70-jarige Gerit Jan B., liep lichte verwondingen op, maar weigerde naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Alle drie de mannen waren afkomstig uit Nederland en woonden al meer dan twintig jaar in de provincie Udon Thani. Ze waren op het moment van het ongeval onderweg terug van een zakenreis in Bangkok.

Agent Auychai meldde dat ooggetuigen vermoeden dat de bestuurder in slaap viel achter het stuur, waardoor de pick-up van de weg raakte en tegen de betonnen barrière botste. De klap was zo hard dat het een luide explosie veroorzaakte, met fatale gevolgen. Het onderzoek naar dit tragische ongeval loopt nog.

Bron: The Thaiger – https://thethaiger.com/hot-news/road-deaths/dutch-father-and-son-die-in-brutal-truck-crash-on-friendship-highway-in-nakhon-ratchasima

3 reacties op “Dodelijk ongeval: Nederlandse vader en zoon verongelukken in Thailand”

 1. bennietpeter zegt op

  Ik heb ze gezien, de betonnen scheiding muren.
  Absoluut geen goed idee, absorberen absoluut niet de energie bij een botsing ermee.
  Ze zijn zelfs met een ijzeren frame bewapend, mocht ik zien bij mijn vrouw ’s woonplaats.
  Op die weg hebben ze scheidingmuur aangebracht, kilometers lang, pak weg meter hoog.

  Goedkoper? Want Thailand kent toch zeker ook de standaard vangrail.
  Veilig is het zeker niet. RIP

 2. Tukker zegt op

  Is dit Fred van oorsprong uit Raalte zijn zoon zou hem deze maand bezoeken .
  Ken Fred nog niet zolang heb hem leren kennen bij de Bricks bar/restaurant in Udon Thani .
  Zou hem weer snel ontmoeten daar ik 5 October weer naar Thailand ga .
  Fred en zoon R.I.P.

 3. Cees Witbaard zegt op

  beste fred we zullen je missen elke zaterdag bij brick house rust zacht vriend


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website