Smog in Chiang Mai (Anan Kaewkhammul / Shutterstock.com)

In het Noorden van Thailand, in de provincie Lampang, is vandaag een dikke ongezonde smog waar te nemen. Ook in Bangkok worden de bewoners geconfronteerd met giftige lucht door hoge fijnstof niveaus in acht districten.

De Pollution Control Dept meldde onveilige fijnstof niveaus van 2,5 micrometer en minder (PM 2,5) bij 11 van de 15 luchtkwaliteit meetstations in het Noorden. Het gaat om de districten Mae Sai in Chiang Rai; District Muang in Chiang Mai, Muang en Mae Mo districten in Lampang, het Muang district in Lamphun, het Muang district in Phrae en het district Muang in Phayao.

De ergste PM2.5-vervuiling, 89 mcg, werd gemeld in tambon Phra Bat in het district Muang in Lampang, gevolgd door 75 mcg in tambon Chang Phueak in het district Muang in Chiang Mai.

In andere provincies meldde het departement onveilige smogniveaus in tambon Nai Muang in het district Muang in de provincie Nakhon Ratchasima, tambon Na Phra Lan in het district Chalerm Prakiat en tambon Pak Phriaw in het district Muang in Saraburi en tambon Sanam Chai in het district Muang in Suphan Buri.

In de hoofdstad meldde de Bangkok Metropolitan Administration onveilige PM2.5-niveaus in acht districten – Klong San, Bang Khlaem, Wang Thonglang, Phra Nakhon, Klong Toey, Laksi, Bang Khen en Bung Kum. De meest vervuilde lucht van de hoofdstad werd gemeten bij Bang Khen 58mcg.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Dikke smog in het noorden en giftige lucht in Bangkok”

 1. Ik heb twee jaar terug al in een stelling gewaarschuwd dat bepaalde delen van Thailand en Bangkok onleefbaar worden door luchtvervuiling, droogte, overbevolking en andere problemen. Ik vrees dat ik gelijk krijg.

  • fred zegt op

   Daar zullen we in grote delen van de wereld alleen maar moeten mee leren leven. Gezien niemand de materiële groei en de hebzucht ooit zal kunnen intomen is dat de eenvoudigweg onze toekomst.
   En wat is onleefbaar ? Miljoenen mensen leven al lang in steden die al sinds lang gewoon onleefbaar zijn.
   Leven in onleefbare steden gaat blijkbaar ook.

 2. Jaap Olthof zegt op

  Wat is de hoofdreden voor de slechte lucht in Thailand?? Ook dat boeren hun land kaal branden?? Of zelfs dat er nog jungle wordt platgebrand??
  …… of is er ook industriele vervuiling??

 3. giel zegt op

  hallo, ik vertrek donderdag uit nederland,naa thailand( chiang mai) om de mae hong son route te rijden op de race fiets, nou zou ik graag van iemand willen horen of de luchtkwaliteit zo slecht is, dat het gevaarlijk wordt voor de gezondheid, om dit dit doen……..
  ik start in chiang mai en ga dan naar pai/mae hong son/ mae sierang/ mae chaem,gaarne een reactie,bij voorbaat dank….

  • Jan zegt op

   Kijk maar eens op de pollution index hoe hoog de luchtvervuiling is.

  • Karl van Koutrik zegt op

   ben bezig met de loop, per bus, zit nu in Mae Sarang, glashelder weer overal, in de ochtend koud 9 graden in de nacht, in de middag 32 graden, zuivere lucht, in de ochtend wat mist, en een verfrissend bergwindje, niets om je zorgen over maken, behalve de grote vrachtwagens die hard rijden en geen oog lijken te hebben voor fietsers

   • Martina zegt op

    Heb de loop 2 weken geleden gedaan. Zelfde ervaring niets om je druk over te maken. Soms wat afbranden suiker, maar weinig last van. En veiligheid op de weg is echt groter risico

 4. joke zegt op

  Wij hebben geboekt v.a. 21 januari:4 dagen Bangkok, 2 Ayuttaya , 4 Chiang Mai, week Krabi.
  Wat kan ik verwachten en welk voorzorgsmaatregelen moet ik nemen.
  Dure grap

  • KeesP zegt op

   Wat je kan verwachten? Helaas geen mooie vergezichten. Zijn jullie verder gezond, dan zal het ook geen probleem zijn daar jullie hier voor een korte periode hier zijn. De week Krabi zal ongetwijfeld de helderste week voor jullie in Thailand zijn.
   De voorzorgsmaatregelen zal voor jullie moeten bestaan uit een goed humeur en genieten van jullie vakantie in en van Thailand.
   Veel plezier.

   • joke zegt op

    Dank je,
    Toch zorgen, want mijn man is 78 en heeft hartaandoening. Lees dat hartpatienten binnen moeten blijven. Alle vluchten en hotels geboekt, maar om nou binnen te blijven, niet echt optie.

 5. Co zegt op

  Hier in het noord oosten van Thailand worden weer de nodige suiker velden afgebrand.en niemand die er wat aan doet. Logisch toch als je familie bij politie werkt die gaat je toch niet bekeuren. Corruptie eerste klas mocht het hier te erg worden ga ik pleitte.

 6. Jan zegt op

  En op de markt, strand, markten alle openbare ruimtes, openbaar vervoer wordt gewaarschuwd dat er NIET mag worden gerookt waarop hele hoge boetes staan. Maar ondertussen steek je de moord van de luchtvervuiling. Ik heb een masker gekocht voor op de scooter en straten met veel verkeer.

 7. Philip Arlequeeuw zegt op

  In Sakon Nakhon is het nu al maanden dat je iedere dag hinder hebt van brandgeur,Thaise nationale sport begin ik stilaan te denken.Maar oplossingen zijn er altijd,verhuizen,hopelijk krijg ik ons huis vlug verkocht.Philip

 8. jan Willem stolk zegt op

  ben net 6 dagen in bkk geweest het was warm maar wij hebben er weing van gemerkt

  • Fijnstof zie je niet en merk je niet. Je ademt het in en het nestelt zich in je longen.

 9. Willy zegt op

  Ik ben hier al bijna 2 maanden in Ratchaburi ,op den buiten tussen de suikerriet velden.En ook hier rijden vele auto’s en vrachtwagens met een rookpluim achter hun voertuig . Niet meer te doen , dweilen met de kraan open zou ik zeggen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website