Met man en macht wordt gewerkt aan het repareren van een op 13 september doorgebroken dijk bij de Bang Chom Sri stuw in de provincie Sing Buri. Als dat niet tijdig lukt, dan moeten 50.000 bewoners geëvacueerd worden naar nabijgelegen militaire barakken.

Geprobeerd wordt het gat te dichten met rotsblokken gewikkeld in ijzerdraadnetten, een methode die is aanbevolen door de Irrigation Department. Volgens premier Yingluck kan de klus binnen 15 dagen geklaard zijn, tenzij er weer zware regens vallen.

Er stroomt nu 300 miljoen kubieke meter water elke dag door het gat. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het leger zijn bezig kanalen en waterwegen uit te baggeren, zodat het water sneller kan worden afgevoerd. Het leger heeft platbodems ingezet om bejaarden en zieken uit het district Chaiyo (Ang Thong) te evacueren, nadat de dijk het deels begaf. De provincies Ang Thong, Lop Buri en Sing Buri kregen door de doorbraak meer water te verstouwen.

[Een raadselachtig bericht. Hebben de autoriteiten sinds 13 september uit hun neus gegeten? Wanneer zijn de werkzaamheden begonnen? Stroomde er eerder geen water door het gat?]

Ander overstromingsnieuws:

 •  Tussen vandaag en morgen bereikt het water in de laaggelegen gebieden in Ayutthaya, Saraburi en Lop Buri een hoogtepunt. Op sommige plaatsen zal het 4 meter hoog staan.
 • Wanneer de zware regens aanhouden, lopen sommige gebieden van groot-Bangkok onder water.
 • In Nakhon Ratchasima zijn het downtown district Muang en 17 districten tot rampgebied verklaard.
 • Het waterpeil in het Moon Basin, Lam Takong Basin en Lam Chiang Krai Basin is sterk gestegen nadat de stuwmeren Lam Takong en Lam Phra Ploeng overstroomden.
 • De provincie Loei merkt de invloed van de tropische depressie Nesat. In het centrum van het district Muang vallen zware regens.
.

www.dickvanderlugt.nl

4 reacties op “Dijkdoorbraak in Sing Buri”

 1. nok zegt op

  15 dagen om een gat in de dijk te dichten lijkt me een ramp. Dan is het wel te laat volgens mij.

  Kunnen ze geen zeecontainers naar het gat duwen met jetski’s en die ter plekke laten zinken?
  Of kan het leger dat niet sneller komen doen?

  Tot nu toe is mijn huis nog droog, maar voor hoe lang Bkk droog blijft?

 2. marcos zegt op

  Sing Buri heb t beter voor elkaar dan Ayutthaya! Daar weten ze tenminste al waar ze de mensen naar toe moeten evacueren. N beetje expertise vragen aan Nederland zou geen kwaad kunnen lijkt mij. Oh sorry, je mag volgens sommigen je niet bemoeien met Thailand! Gelukkig heb het “grote” Amerika het wel gedaan na de orkaan Katrina waar New Orleans blank liep.

 3. Lenny zegt op

  Het wordt tijd dat ze Nederland gaan inschakelen.

 4. han van boldrik zegt op

  Iedere dag zie ik foto’s van overstroomde dorpen, wegen en historische parken zoals Ayutthaya. Bij de doorgebroken “dijk” van Bur Sing staat 1 hele kraan iets onduidelijks te doen. De MP gaat op bezoek in de buurlanden van Thailand en de slachtoffers zien maar hoe ze, letterlijk, het hoofd boven water moeten houden.

  Ik erger me kapot aan deze houding. We kunnen toch spreken van een noodtoestand? Waarom wordt de internationale gemeenschap niet ingeschakeld?

  Ik begrijp het wel: het zijn maar arme rijstboertjes die hun stem hebben uitgebracht op de Pheu Thai partij en nu maar moeten zien hoe ze zich redden. Mai pen rai.

  khun loong ChiangMai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website