Begin volgende maand worden er weer honderdduizenden Thaise jongemannen opgeroepen voor de militaire dienstplicht. Onder hen twee bekende studenten die tegen de huidige regering zijn: Sirawith ‘Ja New’ Seritiwat van de anti-coup New Democracy Movement en Netiwit Chotiphatphaisal, die bekend staat als een tegenstander van het huidige Thaise onderwijssysteem en de politiek.

Opvallend is dat er nu al bij de aankondiging speciale aandacht is voor de twee activisten. Sirawith vraagt zich af of er misschien een verborgen motief voor is. Hij vreest dat het leger hem zal mishandelen omdat militairen hem zien als de vijand.

Netiwit laat weten zich niet te melden voor de dienstplicht omdat hij denkt vermoord te worden. Hij gaat om uitstel vragen. Netiwit is ook een tegenstander van de dienstplicht, hij is een voorstander van een vrijwilliger/beroepsleger.

Voor de dienstplicht worden 316.223 jongemannen opgeroepen, 103.097 worden door loting geplaatst. De militaire dienstplicht heeft een slechte naam in Thailand. Rekruten worden soms mishandeld en zelfs gemarteld. Een aantal dienstplichtigen heeft het dan ook niet overleefd.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Dienstplicht voor anti-coup studenten: Vrees voor martelingen of moord”

  1. Tino Kuis zegt op

    Hier staat het verhaal over Netiwit Chotiphatpaisal:

    https://www.thailandblog.nl/achtergrond/geen-soldaat-zijn/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website