De politie in Maleisië heeft een derde man aangehouden in verband met de mislukte aanslag in Bangkok. Het is een Iraniër van in de 30. Hij werd gearresteerd op de luchthaven van Kuala Lumpur toen hij een vlucht naar Teheran wilde nemen. Eerder was het hem nog gelukt om van Bangkok naar de Maleisische hoofdstad te vluchten.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mislukte aanslag van gisteren, waarbij vijf mensen gewond raakten. Twee medeverdachten, waarvan één zijn benen verloor bij de ontploffing, waren al aangehouden.

Vandaag werd ook bekend dat de Thaise politie een vierde verdachte op het oog heeft. Het is een vrouw die het huis in Bangkok zou hebben gehuurd waar de drie mannen verbleven.

Israëlische diplomaten

De aanslag was mogelijk gericht tegen Israëlische diplomaten. Dat denkt de Thaise politie, omdat de bom van hetzelfde type is als die bij de aanslagen van maandag in Georgië en India.
 

Volgens Israël zit Iran erachter, maar de Iraanse regering wijst juist weer naar Israël.

Een regeringswoordvoerder in Teheran ontkent dat Iran enige rol heeft gespeeld bij de explosies van gisteren in de Thaise hoofdstad.

“Iran gelooft dat elementen van het zionistische regime verantwoordelijk zijn voor deze terreurdaden”, zei de woordvoerder, verwijzend naar Israël. Dat land zegt juist aanwijzingen te hebben dat Iran achter de aanslag zit.

De Iraanse woordvoerder noemt die aantijging “ongegrond”. “Pogingen van Israël om de goede relatie tussen Thailand en Iran te schaden, zullen geen resultaat opleveren”, zei hij.

Bron: NOS

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website