Zo’n honderd demonstranten hebben zondagmiddag in en buiten winkelcentrum Terminal 21 in Asoke (Bangkok) geprotesteerd tegen de militaire staatsgreep. Ze maakten hun ongenoegen bekend op spandoeken en door drie vingers in de lucht te steken, wat symbool staat voor ‘vrijheid, gelijkheid en broederschap’.

Twintig minuten nadat de demonstratie was begonnen, arriveerden soldaten en agenten. Ze namen posities in het winkelcentrum in en op de skywalk naar BTS-station Asok. Het winkelcentrum kreeg het bevel de deuren te sluiten. Twee legervoertuigen, waaronder een Humvee uitgerust met een machinegeweer (foto homepagina), arriveerden maar die vertrokken weer na boegeroep van de demonstranten. Na twee uur kwam een eind aan de demonstratie. Arrestaties werden niet verricht.

Elders in Bangkok

In totaal zette het militair gezag (NCPO) zondag zesduizend soldaten in op acht locaties in Bangkok. In Pratunam werd een eenzame demonstrante aangehouden, die een masker droeg met daarop het woord People.

Khon Kaen

Tweeëntwintig personen zijn zaterdag in Khon Kaen voor de krijgsraad voorgeleid. Ze worden beschuldigd van overtreding van de staat van beleg, bezit van vuurwapens en betrokkenheid bij terrorisme.

De 21 mannen en een vrouw werden op 23 mei aangehouden, de dag nadat de coup was uitgeroepen. In het appartementengebouw in Ban Ped (Muang Khon Kaen) waar ze in de boeien werden geslagen, trof de politie drie handgranaten aan, twee butagasflessen, munitie en kogelvrije vesten. Voorts werden tien voertuigen in beslag genomen.

Reiswaarschuwing

62 landen hebben een reiswaarschuwing voor Thailand afgegeven, waarvan 19 hun burgers hebben geadviseerd af te zien van een reis naar Thailand, tenzij absoluut noodzakelijk.

Die negentien zijn de VS, Spanje, Italië, Finland, Rusland, Griekenland, Hongarije, Malta, Iran, Hong Kong, Zuid-Korea, Singapore, de Filipijnen, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Kroatië en Cyprus.

(Bron: Website Bangkok Post, 31 mei en 1 juni 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Demonstranten negeren samenscholingsverbod”

 1. ruud zegt op

  Zouden die landen zich echt zorgen maken over de veiligheid in Thailand, of zouden het weer gewoon politieke spelletjes zijn?

  • chris zegt op

   Als die landen slimme vertegenwoordigers in Thailand hebben, zijn ze al lang op de hoogte van de problemen die dit land de afgelopen 10 jaar teisteren en ook van de achtergronden van deze problemen. Officieel kan men natuurlijk een staatsgreep niet goedkeuren omdat dat indruist tegen democratische principes. Maar de veiligheid van burgers is minder in gevaar dan in de periode dat de roden en de gelen elkaar op straat bevochten…en toen hoorde je ze niet…

 2. Albert van Doorn zegt op

  De landen die een negatief reis advies
  Afgeven, is allemaal goed en wel, maar! Er is geen enkel gevaar voor burgers en tourist.
  Een ieder leeft zijn dagelijkse leven..de tourist reist naar zijn haar op plek die men wil bezichtigen.
  De landen die dit negatieve reis advies afkondigen helpen Thailand dus niet in de economie die het land zo hard nodig heeft op dit moment brengt de tourist brengt toch z’n slordige 10% van het nationale inkomen binnen.
  Kom kom mensen laat je niet van de wijs brengen , er heerst hier geen oorlog.
  Kom met vakantie..de tourist die nog steeds komt heb ik in een hotel gevraagd vlak bij waar ik woon naar hun mening en bevindingen van de militair op straat….gezegd wordt…dat men geen enkele hinder ondervind van de aan wezigheid van een klein handje militairen.
  Mensen laat je niet uit het veld slaan door negatieve publicatie. Kom en geniet uw vakantie.

 3. Barend zegt op

  Ik ga over een uurtje naar Bangkok wat ik hoor van de mensen hier is er geen enkel probleem ik maak me in ieder geval niet druk

 4. Albert van Doorn zegt op

  Cris je hebt gelijk, wie zou anders de orde moeten handhaven in dit land…ME …Zoals in Nederland. ..Politie deze bezitten te weing mankracht…en de Politie heeft ook andere taken te verrichten hier…dus het meest voor de handliggend is het leger yes…het is voor velen natuurlijk in hun optiek een zwaar middel..maar wie anders kan deze taak beter op zich nemen dan jan soldaat…tja zwartkijkers zijn er overal die is voor die tegen.. dan wordt er een beslissing genomen en dat is dan dit .
  Ik heb politie agenten gehoord die absoluut niet naar bkk wilden om wille orde handhaving.laat het zoals het is de goede vrede komt weer zoals het wezen moet.

 5. dunghen zegt op

  Veel mensen laten zich van alles wijsmaken of lezen de overheidsberichten niet goed. Er is niets aan de hand als je je aan de regels houd die er momenteel worden gehanteerd. Als iedereen op vacantie wil naar Bangkok zul je misschien wat soldaten zien zien. Het normale dagelijkse leven in Thailand gaat gewoon door alsof er niets is gebeurd. Lees de berichten op de Nederlandse ambassade site want daar weten ze u exact te informeren.
  Geen zorgen voor een fijne vakantie in Thailand. Gr. Dunghen.

 6. Björn zegt op

  Ik ben vandaag aangekomen in Bangkok met mijn thaise vrouw. Ik maakte mij al niet veel zorgen over de situatie hier en dat werd op dit blog ook bevestigd.
  Ik heb tot nu toe niets gemerkt. Alleen in het hotel hangt een reminder voor de avondklok.
  Wij zijn ontzettend blij om weer voor een paar weken terug te zijn in thailand. Ik kan iedereen ook alleen maar aanraden om gewoon hier naar toe te komen.

  Groeten Björn en Aoi


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website