Voor Thais is de symboliek duidelijk; wij Nederlanders hebben een uitleg nodig, want waarom droeg de decaan van het Mahidol’s College of Music gisteren een metalen kastje om zijn hoofd?

De krant legt uit: In Thailand verwijst het dragen van een tinnen emmer op je hoofd naar het gezegde Ao Peep Klum Hua, dat betrekking heeft op iemand die zijn gezicht moet verbergen omdat die iets schandelijks heeft gedaan.

Die schandelijke daad heeft niet decaan Sugree Charoensook gedaan maar Rajata Rajatanavin, president van het instituut in Nakhon Pathom. Hij is benoemd tot minister van Volksgezondheid in het nieuwe kabinet, maar weigert af te treden als president. Sugree, en hij is niet de enige, vindt die dubbelfunctie ongewenst. Op het kastje heeft hij de tekst gezet dat de president de universiteit te schande maakt.

Pathetische woorden van Sugree gisteren: ‘Een universiteit is een plaats om intellect te kweken. Haar leider moet een geweten hebben. Het motto van de universiteit is Wisdom of the Land. Als onze president geen ontslag neemt, kan dat een probleem voor het land worden. […] Ik werk zelf fulltime, dus ik verwacht van de president dat ook te doen en ik neem aan dat het ministerie van Volksgezondheid ook een fulltime minister nodig heeft.’

Rajata verdedigt zich in de universiteitskrant. Hij schrijft dat zijn nieuwe baan het management van het instituut niet in de weg staat. Later, wanneer hij ingewerkt is op het ministerie, zal hij toelichten hoe hij beide functies denkt te combineren.

(Bron: Bangkok Post, 11 september 2014)

1 reactie op “Decaan Sugree protesteert met Thais gezegde”

  1. YUUNDAI zegt op

    Later volgt een verhaal hoe je een kromme babaan in een rechte schil kan persen, deel1


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website