Deadline voor illegale hotels in Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
12 december 2016

Hotels in Phuket die geen vergunning hebben, moeten deze voor 31 januari alsnog regelen. Zo niet dan worden deze hotels vanaf februari 2017 juridisch aangepakt.

Volgens gouverneur Chokchai Dejamornthan van Phuket blijkt uit een inventarisatie dat 1.366 hotels geen vergunning hebben voor hun activiteiten. Meer dan de helft daarvan bevinden zich inde omgeving van het Patong strand in de wijk Kathu, gevolgd door de Thalang en de Muang districten. De illegale hotels bevinden zich in flats, appartementen, herenhuizen, winkelpanden of individuele woningen.

Chakchai zegt daarover: “Illegale hotels betalen geen belasting. Ze hebben geen beveiligingssystemen en de gasten zijn niet verzekerd. Velen hebben te weinig parkeerplaatsen en gebruiken de openbare ruimtes voor hun gasten. Dat veroorzaakt problemen bij de buren of in de omgeving.

Een hotel krijgt alleen een officiële vergunning als ze voldoen aan bepaalde criteria. Zo moeten er parkeerplaatsen zijn, evenals beveiligingssystemen en brandpreventie maatregelen die voldoen aan de ‘Hotel Act’.

Er is ook nog een grijs gebied. Dat zijn de eigenaren van appartementen en flats, die bestemd zijn voor permanente bewoning maar verhuurd worden als hotelaccommodatie.

Wanneer een eigenaar van een condo zijn onderkomen wil verhuren moet hij daarvoor formeel toestemming hebben van de andere eigenaren in het gebouw. Heeft hij dat niet, dan is er sprake van illegaal verhuur.

Phuket wil binnen twee jaar schoon schip maken omdat de legale hotels veel last hebben van de niet-legale verhuur van accommodaties.

Op dit moment zijn er 424 officiële hotels in Phuket met in totaal 45.740 kamers.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Deadline voor illegale hotels in Phuket”

 1. Eric zegt op

  Tijd dat dit gebeurt en hopelijk tot het bot, er zijn er teveel die een grote villa huren en de kamers onderverhuren en zo hun 6 maand verblijf in de zon betalen!Air b&b nog zo een illegaal gangstersysteem

 2. l.lagemaat zegt op

  In Pattaya zijn 2600 hotels, waarvan een groot aantal illegaal. In 5 jaar tijds wil men schoon schip maken.
  Het Golden Cliff House/hotel met zijn illegale zeezwembad wordt al gesloopt.

  In Amsterdam worden illegaal verhuurde flats en woningen aan vakantiegangers ook aangepakt door overlast aan buurtbewoners.
  Dus niet specifiek voor Thailand.

 3. alex zegt op

  wij hebben hier in pattaya ook dezelfde probleem in condominium act staat klaar en duidelijk verhuren per maand deze echter verhuurd per dag kunt hem zelfs vinden op agoda van nederland als hotel
  wat is daar aan te doen ?? alex

 4. Bram zegt op

  Waarschijnlijk hebben deze hotels/verhuurders te weinig in het bekende bruine envelopje gedaan.
  Weet iemand trouwens hoe het zit met Walking Street in Pattaya/ Daar moest toch, na uitspraak Hooggerechtshof, de halve straat (strandkant) afgebroken worden? Of waren/zijn daar de envelopjes wel dik genoeg?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website