De vrouw die twee Japanners vermoordde

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
24 oktober 2014

De synopsis is er al, nu nog het script en het draaiboek en dan kan de camera gaan draaien voor de spannende misdaadfilm ‘De vrouw die twee Japanners vermoordde’. Want dat Pornchanok Chaiyapa (47) zo schuldig is als wat, is zonneklaar ondanks de krokodillentranen die ze tijdens het kijkuurtje voor de pers gisteren plengde.

De moord op Kasitosi Tanaka

De film begint elf jaar geleden. De Japanner Kasitosi Tanaka valt van de trap, hij overlijdt en zijn vriendin Pornchanok laat hem twee dagen later al cremeren. Twee weken voor zijn dood had zij hem overgehaald een levensverzekering af te sluiten. Zijn zes kinderen zouden na zijn dood elk 1 miljoen baht krijgen, maar die zagen geen cent. De vrouw verdween spoorloos.

Volgens haar had de man een hartaandoening, en was hij van de trap gevallen omdat hij dronken was. De politie hield het op een ongeluk; de familie had twijfels maar nam verder geen actie, totdat deze week Pornchap en haar voormalige Thaise echtgenoot werden aangehouden.

Gisteren vroeg dochter Keiko Matta (ze was destijds 20 jaar) de politie van Bang Sao Thong de zaak te heropenen. Ze zegt dat haar vader helemaal geen problemen met zijn hart had en weliswaar stevig dronk, maar nooit echt dronken werd.

De moord op Yoshinori Shimato

Na deze flash-back maakt de film een tijdsprong naar de moord op Yoshinori Shimato (79), de man die sinds 21 september vermist was en wiens bankrekening werd geplunderd door Pornchanok. In 14 transacties haalde ze er 700.000 baht vanaf. De zoon meldde op 14 oktober de vermissing en de politie arresteerde haar in zijn appartement, terwijl ze bezig was haar koffers te pakken.

De vrouw werd aangeklaagd wegens diefstal en door de rechtbank vrijgelaten op een borgtocht van 100.000 baht. Later werd ze samen met haar Thaise ex, een taxichauffeur, aangehouden toen ze het land waren ingereden. Het vervolg van het verhaal ligt nog vers in het geheugen: in een kanaal in Samut Prakan vonden duikers zes zakken met de lichaamsdelen van  Shimato.

De taxichauffeur heeft bekend het lichaam in stukken te hebben gehakt, de vrouw beweert dat haar lover is overleden aan een shock. De vrouw zou zelf de hoofdrol kunnen spelen in haar eigen film, want er hoeft geen citroen aan te pas te komen om tranen op te roepen, bleek gisteren bij de persconferentie waarop zij en haar maatje aan de pers werden getoond.

Het wachten is nu alleen nog maar op een producent die de film in productie neemt.

(Bron: Bangkok Post, 24 oktober 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De vrouw die twee Japanners vermoordde”

  1. ruud NK zegt op

    Dick, volgens mij heb ik toen dit drama begon gelezen, dat de vrouw erg ongelukkig was met haar echtgenoten. Er zouden er 2 eerder zijn overleden en niet een zoals je schrijft. Er komt nog een vervolg neem ik aan.

    • Dick van der Lugt zegt op

      @ ruud NK Ja, dat heb ik van een mede-hotelbewoonster ook gehoord. De vrouw heeft ook nog in Japan gewoond. Bangkok Post beschrijft vandaag echter alleen de twee moordzaken. Als ‘ongelukkig met je echtgenoot’ een reden is om van hem van kant te maken, dan kunnen we nog heel veel moorden tegemoet zien. Of moet ik het afrekeningen noemen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website