Het Meteorological Department verwacht de komende vijf dagen verzengende hitte en zomerstormen in grote delen van Thailand. Het hete weer houdt minstens aan tot woensdag.

Vanaf zondag worden het Oosten en Noordoosten getroffen door zomerstormen en vanaf maandag trekken die naar het Noorden, de Centrale vlakte en Bangkok.

dit komt door een hogedrukgebied dat zich vanuit China zuidwaarts verspreidt en stijgende lucht in Thailand tegenkomt.

Nong Khai was donderdag de heetste provincie met het kwik dat steeg naar 42,5 graden, gevolgd door Nakhon Sawan (42,2) en Tak (42).

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “De komende 5 dagen bloedheet in Thailand”

 1. chris zegt op

  Ja, echt weer voor een Corona elke dag.

 2. Johan zegt op

  Thailand is bij mij al vele jaren bekend. Om die reden zal ik nooit 12 maanden per jaar in Thailand verblijven. De weersomstandigheden zijn niet uitnodigend. Vanwege corona zijn we eerder teruggekomen naar Nederland. April was htl ook al een mooie maand. Meestal gaan we eind september weer naar Thailand om bij aanvang lente weer terug te keren. Zeer aanbevelenswaardig, zeker ook om niet het idee te hebben gebonden te zijn aan Thailand. Want behalve extreme hitte zijn er meer vervelende omstandigheden. Thailand heeft veel charme verloren. Gelukkig niet de dagelijkse omgang met de gewone mensen, maar in het formele circuit (gemeente, immigration, politie, ziekenhuis) is de houding niet beter geworden.

  • wim zegt op

   Ja Johan, daar kan je de komende week genieten van de ijsheiligen. Dat is toch zo rond 10 mei niet?
   We mochten geen eenjarig goed in de tuin planten voordat de ijsheiligen voorbij waren.
   Groeten Wim

 3. Khun zegt op

  Heb vandaag de HeatIndex eens bekeken en idd. worden dit dagen, in combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid de dagen met serieus gevaar voor een zonnesteek. Dus oppassen geblazen. Maar gelukkig krijgt het Corona Virus hier dus ook een zonnesteek.

  • Jasper zegt op

   Daar denken ze in Zuid-Amerika anders heel anders over. In Brazilie is de hitte en vochtigheid absoluut geen belemmering voor de corona on wild om zich heen te grijpen.

  • maarten vasbinder zegt op

   Bij een dergelijke hitte is het gevaar voor een zonnesteek door een mondkapje beduidend hoger. Uitgeademde hete lucht wordt weer even hard ingeademd. Ademen is een belangrijk onderdeel van ons koelingsysteem.
   Daarbij kan hyperventilatie door het herinademen van lucht nog een extra probleem vormen. Hartpatiënten moeten voorzichtig zijn. Een natte handdoek om de nek doet vaak wonderen en veel drinken natuurlijk.

 4. Henk appelman zegt op

  het was zo heet in NongKhai dat een ritje met de scooter snel ten einde wa, hete wind en geen zuurstof in de lucht……………ongelooflijk zo heet niet leuk meer

  • Erik zegt op

   46 Celcius; het max dat ik in Nongkhai heb meegemaakt en in de provincie Udon Thani. Een erg warme middag dus en wat je dan moet doen: op bed, verstand op nul en ventilator of airco op een. Blijf drinken maar geen alcohol want dat dehydreert. Het gaat vanzelf weer voorbij hoor.

 5. carlo zegt op

  Vorig jaar met Songkran was het in Pattaya overdag 43° en ‘s nachts om 2 uur nog 33°. Met die hitte heb ik een zware endurotocht gedaan met een rugzak met cooler-gel, isotone drank en een pomp direct naar de mond al rijdend.
  Ook toen waren ze aan het klagen over de opwarming van de aarde.

 6. Robert zegt op

  Gewoon binnen blijven met de airco aan.

 7. A.J. Edward zegt op

  Heb er gelukkig niet veel last van, het is maar hoe je er mee omgaat, het is ook maar van korte duur, normaal krijg ik het al koud als de temperatuur onder de 22 graden zakt, daarom was het wonen in Nederland voor mij vaak een probleem, ook qua gezondheid, van maanden onaangename temperatuur, naar vele maanden aangename temperatuur, prima toch!

 8. Hans zegt op

  Ja heet. en we kunnen niet gaan zwemmen nog even doorbijten 1 juni mag het weer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website