(Sunstopper1st / Shutterstock.com)

De gemeente Bangkok (BMA) heeft de afgelopen vijf jaar 400.000 ton afval uit de 948 hoofdstedelijke kanalen gevist, meldt het Department of Drainage and Sewerage. Chef Sansern van de divisie Hydrology zegt dat het van twee bronnen komt: uitpuilende afvalbakken waarvan afval in het water valt en van fabrieken en bewoners die hun afval in het water gooien.

Tussen 2015 en 2019 heeft de BMA 387.261 ton afval verzameld uit 948 kanalen in Bangkok, zei Sansern Ruengrit, hoofd van de afdeling Hydrologie van het departement. “Dit afval komt uit twee bronnen – overvolle vuilnisbakken met afval dat in de grachten valt en van fabrieken en bewoners die opzettelijk troep in de grachten gooien”, zei Sansern. Het verzamelde afval varieerde van wegwerp plastic artikelen tot matrassen en zelfs muskietennetten, zei hij. Een deel ervan vormt een bedreiging voor het afwateringssysteem.

Sansern voegde eraan toe dat, hoewel de BMA regelmatig gemeenteambtenaren stuurt om de rotzooi te verzamelen, het afval blijft het water vervuilen en erger nog, het zorgt er voor dat het afvoersysteem verstopt raakt.

Asst-prof. Cheema Soralump, docent milieutechniek aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de universiteit van Kasetsart, zei dat grote steden als Bangkok een campagne moeten voeren om het bewustzijn over recycling te vergroten. Daarnaast moeten ze bewoners leren te recyclen. “De BMA moet mensen er van overtuigen om geen afval in waterwegen te gooien. Maar bovenal moet het huishoudens leren hoe ze afval moeten sorteren en recyclen.”

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “De grachten van Bangkok raken verstopt met tonnen afval”

 1. ruud zegt op

  Misschien zouden ze beter kunnen zorgen, dat de vuilnisbakken niet uitpuilen, door ze vaker te legen.

  Aan de andere kant, verzamel je het afval misschien wel makkelijker, door het uit het water te scheppen, dan vuilniswagens met een beperkte laadcapaciteit vuilnis op te laten halen.
  Per slot van rekening moeten die vuilniswagens al dat afval naar ergens ver weg buiten Bangkok brengen wanneer ze vol zijn.
  Die rijden dus voortdurend heen en weer in druk verkeer.

  Het lijkt me, dat een stad als Bangkok een soort ondergronds vuilafvoer systeem nodig zou hebben.
  Het lijkt me namelijk volstrekt onmogelijk, al dat vuilnis uit de wijken via de weg af te voeren in zo’n drukke, dichtbevolkte stad.

 2. Roger zegt op

  De eerste boodschap zou moeten zijn hoe afval te voorkomen, dan pas als tweede boodschap hoe te recycleren én Als derde moet de overheid daar EERST infrastructuur voor opzetten zodat mensen KUNNEN recycleren en ten vierde moet de gerecycleerde berg herbruikt worden.

 3. l.lagemaat zegt op

  Zou Asst-prof. Cheema Soralump niet eerst kunnen pleiten voor voldoende afval bakken.
  Stap 2 zou dan het sorteren van afval kunnen worden.

 4. altijdweerdierattabaan zegt op

  De klongs raken dus NIET verstopt juist omdat de BMA geregeld scheepjes met werklui erop veel drijvend afval laat opscheppen, dito af en toe in de rivier. Roger is al aardig ingeburgerd hier in TH of BKK; altijd eerst die rattabaan maar de schuld geven, die tot in het alleruiterste de toch ozo zielige Thai moet behagen. Het zijn gewoon viezerikken qua weggooien, met de gedachtengang uit de tijd dat alles in bananenblad zat en wel verteerde of door rat of roach werd gegeten.
  Het puilt hier in BKK uit van de afvalbakken, op BMA terrein zelfs al gesplitst in soorten recycle, maar dat is enkel nuttig voor de flessenophalers die vervolgens de hele boel door elkaar flikkeren-geeft niks, dat zijn hele arme en dus zielige mensen. De BMA haalt hier dagelijks op. Maar men verdomt het om de tamelijk bescheiden kost hiervan te betalen, want de Thai in de straat vindt, dat die vuilnisophalers al zat genoeg verdienen door alles nog bruikbaars eruit te vissen.

 5. Johan zegt op

  Het zou moeten zijn ,,,,het afval verstopt de afvoersystemen , erger nog het vervuild het water,,,nog zeeeeer lange weg te gaan in Thailand, jammerlijk

 6. Alexander zegt op

  De overheid zou eerst eens moeten beginnen met voorlichtingreclamespotjes.
  Ook zou daar op de scholen sterke aandacht aan moeten worden gegeven.
  De Thai is zich totaal niet bewust van vuilnis, want ze gooien alles over hun schouder weg daar waar zij zijn.
  Als je hun eigen tuinen, grond of omgeving ziet, dan zie je alleen maar zwerfafval.
  Overal zie je plastic en nog eens plastic, de Thai koopt ook veen vuilniszakken.
  Al het vieze stinkende afval en plastic. Verdwijnt in open vuilnisbakken, waar honden en ratten zich tegoed doen aan alle resten.
  Als de Thai zich daar eerst van bewust is, begin dan over het scheiden van afval, maar dan ben je zeker 5 jaar verder.
  Ik heb er jaren over gedaan om familie en bezoekers op ons land te leren alles in de vuilnisbakken te gooien, waar een vuilniszak in hangt.
  Deze worden aan de weggezet in een uiteraard afgesloten container.
  Het land is overal opgeruimd en netjes en er zwerft geen troep meer rond dat ratten aantrekt.
  Alle etensresten is goed voer voor onze honden en etensafval doormiddel van snijwerk met koken vergaat mooi op natuurlijke wijze in de tuin.

 7. Hugo zegt op

  Helaas de plastic recycling prijs is nog meer naar beneden gegaan. Inleveren van plastic is niet meer interessant.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website