De doodstraf! Alom klinkt de roep om de zwaarste straf voor de verdachte die zaterdagnacht de 13-jarige Nong Kaem in de nachttrein van Surat Thani naar Bangkok verkrachtte en vermoordde.

Bangkok Post besteedt er bijna de gehele voorpagina aan, maar laat één vraag onbeantwoord: Heeft niemand van de andere passagiers iets gemerkt, want het meisje moet zich verzet hebben getuige de vele schrammen en kneuzingen op haar lichaam?

De verdachte is een 22-jarige spoorwegwerknemer. Hij werd maandagavond aangehouden en heeft verklaard methamphetamine te hebben gebruikt. Samen met collega’s was hij in de restauratie aan het bier gegaan. Inmiddels dronken merkte hij het slapende meisje op, verkrachtte en wurgde haar en gooide het lichaam later, nadat de trein het station Wang Phong in Pran Buri (Prachuap Khiri Khan) had verlaten, naar buiten. Daar werd het dinsdagochtend vroeg, twee meter vanaf de rails in de bosjes gevonden.

De roep om de doodstraf, onder andere op Facebook, valt te verklaren uit de soepele berechting van verkrachters in Thailand. Vaak worden ze op borgtocht vrijgelaten, de rechtsgang duurt lang en hun straf wordt verminderd als ze schuld bekennen. Slechts weinigen krijgen de maximumstraf van 20 jaar. Velen worden vervroegd vrijgelaten na het volgen van een trainingsprogramma.

Patcharee Jungirun van de Friends of Women Foundation vindt dat verkrachters de doodstraf dienen te krijgen – en zij is niet de enige die dat zegt. Woordvoerder Chavanond Intarakomalyasut van de Democratische partij bijvoorbeeld ondersteunt dat pleidooi. De doodstraf zou een afschrikwekkende werking hebben, menen ze.

Directeur Parinya Boonridrerthaikul van Amnesty International Thailand ontkracht deze gedachte. Uit een studie van AI Thailand is dat niet gebleken. ‘Misdaad is het resultaat van diverse factoren zoals armoede, sociale ongelijkheid en onrecht.’

De 22-jarige zuster van Nong Kaem, die evenals haar vriend en een jonger zusje met haar meereisde, heeft op haar Facebookpagina een emotioneel excuus geschreven. Zij neemt het haarzelf kwalijk dat ze de tragedie niet heeft kunnen voorkomen.

‘Kaem, I am so sorry that I failed to look after you. I am a terrible sister. Please forgive me. […] I love you Kaem. I love you so much. You’ll be with me and the rest of us always. We all love you most in the world.’

Met de dood van Nong Kaem verliest Monthiya Kraikul (14) een vriendin, met wie ze al twee jaar bevriend was. Kaem had een bankje naast haar in de tweede klas van de Satrinonthaburi middelbare school. ‘I feel like something is missing in my life. Her smile is still with me. I can’t bring her back and all I can do is hope she rests well.’

(Bron: Bangkok Post, 9 juli 2014)

Zie ook: Grootscheepse zoektocht naar vermist meisje (13)

6 reacties op “De doodstraf! De doodstraf voor moordenaar Kaem”

 1. Hans Mondeel zegt op

  De vraag “Heeft niemand iets gemerkt?” is door de verdachte zelf eigenlijk al beantwoord. Hij vertelde, dat hij, voordat hij naar het meisje toeging, een raam in het rijtuig had geopend, zodat het lawaai van de wind andere geluiden zou onderdrukken.
  http://www.bangkokpost.com/news/crimes/419452/missing-girl-on-train-found-dead-raped
  Tja, het zou kunnen…maar dat betekent m.i. dan wel, dat hij donders goed wist wat hij deed en ging doen. Dus excuses als dronken o.i.d hoeft hij niet aan te voeren…

  Hans Mondeel

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Hans Mondeel Bedankt voor de toevoeging. Niettemin laat de krant deze vraag vanochtend liggen. Ik vraag me wel af of iedereen in het compartiment dan zo vast sliep dat ze niet wakker zijn geworden c.q. niets gezien hebben. Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

  • dontejo zegt op

   Hans, dronken zijn is nooit een excuus, maar een verzwarende omstandigheid. Groet, Dontejo.

 2. Sjaak S zegt op

  Wanneer je zelf eens met zo’n trein reist, dan weet je dat het zo luid is in de trein dat je niet eens een raam hoeft open te zetten om met het lawaai van buiten zijn daad te camoufleren.
  Vreselijk… ik heb zelf twee dochters en moet er niet aan denken..
  Ik heb medelijden voor de familie en de vrienden van dat meisje en ik ben ook ervoor dat ze de dader keihard moeten aanpakken.

 3. Khun Peter zegt op

  Een gruwelijk drama, heel erg voor de nabestaanden.
  Ik ben tegen de doodstraf. Het is kwaad met kwaad vergelden. Straf moet ook geen wraak zijn want daar komt het meisje niet mee terug. De dader is geestesziek of heeft tenminste een ernstige stoornis (hij bekende ook twee eerdere verkrachtingen). Gezien het feit dat hij haar heeft vermoord en vaker verkrachtingen heeft gepleegd, zou een levenslange gevangenisstraf wel op zijn plaats zijn. Zo bescherm je de maatschappij tegen gevaarlijke gekken.

 4. janbeute zegt op

  Dat hij zwaar gestraft moet worden dat is zeker .
  De huidige straffen in Thailand zijn veel te laag , dat geld trouwens ook bij Jaba drugs georienteerde straf zaken .
  Toen ik dit alles vandaag zag op de Thaise TV , deed het mij direkt weer denken aan die Nederlandse toeriste die twee jaar geleden verkracht werdt op het eiland Krabi .
  Ook hier was de dader , snel weer los op borgtocht .
  Haar vader heeft toen nog een lied geschreven met video , nog te zien op Youtube .
  The evil men from Krabi .
  Doodstraf in dit geval waarbij zeker voor de volle 100 % de dader bekend is , daar zou ik geen probleem me hebben .
  Dit alles is op zo ene gruwelijke wijze gebeurt , denk alleen maar door het dode lichaam uit de trein te gooien als een stuk oud vuil .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website