De 15 baby’s van de Japanner Shigeta

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
5 september 2014

En dit zijn ze dan: de vijftien baby’s die de Japanner Mitsutoki Shigeta via IVF-behandelingen verwekt zou hebben bij Thaise draagmoeders. De vrouwen verdienden er bedragen variërend van 300.000 tot 400.000 baht mee.

Drie baby’s zijn door Shigeta naar Cambodja gebracht. De politie heeft de Japanse ambassade in Cambodja gevraagd de baby’s te traceren. ‘Als we weten waar ze zijn, kunnen we er naartoe reizen om hun nannies of anderen die hen verzorgen, te interviewen’, zegt een bron bij de gemeentepolitie Bangkok. De betrokken draagmoeders zijn Patcharee Sirikiat (nummer 2 op het overzicht) en Paranee Wandee (nummer 3 en 4), die een tweeling ter wereld bracht.

De politie heeft nog steeds niet gesproken met Shigeta. Hij verliet op 7 augustus hals over kop Thailand nadat in een condo in Lat Phrao negen baby’s plus hun verzorgsters waren aangetroffen. Sinds 2012 heeft Shigeta 65 maal Thailand bezocht. De politie zou hem graag aan de tand voelen over zijn motieven om vast te stellen of er sprake is van mensenhandel.

Shigeta’s advocaat heeft de politie woensdag een brief overhandigd waarin wordt uitgelegd waarom zijn cliënt zoveel baby’s wilde en waarin bevestigd wordt dat hij bereid is een verklaring af te leggen.

Zaterdag moet de directeur-arts van de All IVF kliniek bij de politie op het matje komen. Hij heeft in een aantal gevallen Shigeta’s zaad bij de draagmoeders ingebracht. Vandaag praat de politie van het bureau Lumpini, dat de zaak onderzoekt, met drie draagmoeders.

(Bron: Bangkok Post, 5 september 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website