De recente aanvallen op overheidswebsites in Thailand vormen een bedreiging voor de veiligheid van het land, zegt minister Prawit van Defensie.

Dit naar aanleiding van de aanvallen van hackers op websites van politie, justitie en de regering. Het ministerie gaat speciale software aanschaffen om zichzelf beter te beschermen tegen de aanvallen van hackers.

Recent hebben de hackers van Anonymous tweemaal toegeslagen. In januari legden ze websites van de politie plat en dinsdag 297 justitiële en regeringswebsites. Beide acties waren een protest tegen de doodstraf die de twee mannen uit Myanmar hebben gekregen voor de moord vorig jaar op twee Britse toeristen op het Koh Tao.

Gegevens over de moorden zijn niet verloren gegaan, zegt de woordvoerder van het Thai Court of Justice, want de rechtbank heeft een back-up van alle documenten. Bewijs wordt verzameld om de daders te kunnen vervolgen voor overtreding van de Computer Crimes Act.

Deskundigen laten weten dat de hackers ook vertrouwelijke informatie hebben kunnen downloaden en bekritiseren de cyberveiligheid in Thailand. Men pleit voor een meer professionele aanpak van het probleem.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/ZkPjAZ


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website