Bij invallen op elf plaatsen in Bangkok en Samut Prakan zijn gisteren ruim vijftig buitenlanders aangehouden, voornamelijk Afrikanen. Ze worden verdacht van onder andere drugshandel, illegaal verblijf of visumoverschrijding.

Adjunct-commissaris Surachet van de toeristenpolitie laat weten dat er bendes in Thailand actief zijn die valse bankbiljetten uitgeven en zich bezighouden met de zogeheten ‘romance scams’ waarbij ze Thaise vrouwen geld aftroggelen.

De overheid wil er hard tegen optreden want ze schaden het imago van het land en de toeristenindustrie.

Het Immigration Bureau schat dat 40.000 buitenlanders een verlopen visum hebben. Sommigen van hen zijn actief in de misdaad.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Criminele bendes uit Afrika actief in Bangkok”

 1. JoWe zegt op

  Ze zijn ook actief op advertentiesites als Bahtsold en tThaivisa.
  Er worden gewillige auto`s aangeboden voor een habbekrats.

  Ik zag een auto te koop die wel erg laag aan de prijs was, via google afbeelding zoeken kwam ik er achter dat deze auto ergens anders werd aangeboden voor een normale marktprijs.

  Toch maar eens gereageerd op die advertentie om te kijken hoe ze te werk gaan.

  Komt er op neer dat de eigenaar even in Europa is en de auto kan dus niet bekeken worden.
  Maar als er alvast een betaling kan plaatsvinden dan is een “vriend” wel even bereid om de auto te brengen.

  Trap er niet in.

  M.vr.gr.

  • Pieter zegt op

   Dat zijn dus de bekende Nigeriaanse praktijken.
   Een kapster bij mij in de buurt deed ook al haar beklag betreft dezelfde soort mensen via Facebook.
   Ze, de Nigerianen, proberen gewoon hun grenzen te verleggen, lukt het niet zo makkelijk meer in het westen dan proberen ze het in het oosten. T.o.h. zijn er nog genoeg die er in trappen, de Thaise dames kunnen nogal naïef zijn en zijn een makkelijke prooi.
   Weet niet hoe het tegenwoordig in BKK is maar zo’n 10-15 jaar geleden kwam je ze (de Nigerianen) in groepjes tegen in het Pratunam district.

 2. niek zegt op

  En alweer worden alleen zwarte mensen geviseerd, zoals een maand geleden al in de Nana buurt in Bangkok. Dat is een ergerlijke vorm van etnisch profileren, die in Europa op zware kritiek zou stuiten als het daar zou gebeuren.
  Het is ronduit een racistische politiebeleid om te vooronderstellen dat alleen bij zwarte mensen de criminelen zitten. De kop van het artikel is dan ook onjuist, waarin staat dat ruim 50 buitenlanders werden aangehouden, vnl. Afrikanen. Nee, er werden 50 Afrikanen aangehouden en geen andere buitenlanders.

  • Björn zegt op

   Helaas zijn genoemde bendes vaak afrikaans van origine ,ook in Nederland. Wellicht weleens gehoord van de telefoonscams etc. Dit is een nigeriaanse bende in origine. Helaas.

  • johannes zegt op

   Hallo Niek……..

   Ik vind dit ‘n correcte notie van het “tuig” wat niet alleen in BKK opereert !!
   Ze werken wereldwijd en zijn vnl bedreven met de i c t crime…….
   Maar ik vraag me af waarom je voor dat zooitje in de bres wil gaan staan.
   Ik sta open voor de hardste maatregelen als er tegen wordt opgetreden. En wel wereldwijd !!

   Verder wil ik niks hierover kwijt ! Anders heb ik nog effe tijd nodig. Ik hoop dat ik begrepen word….

  • Pat zegt op

   Dit vind ik weer zo’n typisch Westerse politiek correcte benadering van criminaliteit!

   We mogen de dingen echt niet meer benoemen, want dan kwetsen we onze (gekleurde) medemens!

   Ik neem aan dat als ik, als volbloed blanke man, morgen een strafbaar feit pleeg in Thailand, dat ze daar niet gaan zeggen “het is een blanke en geen zwarte, die laten we ongemoeid”.

   Ik snap dus uw punt niet?

   Ikzelf ben gelukkig met deze actie, vermits ik nooit op Sukhumvit Road kan lopen zonder door die zwarte Afrikanen te worden aangeklampt voor drugs.

   Nooit meegemaakt met andere etnische groepen. Criminaliteit is wel degelijk etnisch gelinkt, is niet racistisch bedoeld.

   • Nico van Kraburi zegt op

    Beroeps matig mij bezig gehouden met onderzoek naar o.a. Nigeriaanse bendes, wat opviel was dat de meeste geen verblijfspapieren hadden en zich bezig houden met oplichterijen. Nu worden ze in Thailand langzaam wakker overstay van mensen uit Afrika en het aanpakken ervan zal zeer zeker helpen om oplichterijen te doen verminderen zonder zelfs al te veel onderzoek te doen. Dat er 50 gekleurde mensen zijn opgepakt is dan ook volkomen terecht, als je niets doet blijft het allemaal verder groeien. Het oppakken van blanke mensen komt minder snel in het nieuws omdat dat niet iets nieuws is om te melden. Ben blij dat ze niet de slappe Europese methode toepassen.

    • niek zegt op

     Nico, het oppakken van blanke dus witte mensen komt niet in het nieuws, omdat die niet in razzia’s worden opgepakt. Laat de politie maar een proef nemen in het Nana district of Pattaya in een razzia onder witte mensen en geloof maar dat daar ook heel wat ‘overstayers’ tussen zullen zitten of mensen die hun paspoort niet bij zich hebben, want dat is kennelijk de enige interesse van de politie. Al die feiten waarvan volgens reaguurders Afrikanen worden verdacht, waren geen
     onderwerp van onderzoek en dat kan ook niet, omdat je daar degelijk en gericht tijdrovend recherche werk voor nodig hebt.

   • niek zegt op

    Pat, ik woon al gedurende 20 jaar regelmatig in de Nana-buurt en Sukhumvit en nog nooit aangeklampt door Afrikanen, terwijl ik er toch vrijwel elke nacht rondloop. Jij hebt kennelijk een bepaalde aantrekkingskracht voor Afrikaanse drugpushers als jou dat dan wel regelmatig overkomt. Wel word ik wel eens aangestoten en aangesproken door Afrikaanse vrouwen, maar dat vind ik helemaal niet erg, in tegendeel. Ladyboys kunnen wel eens lastiger zijn, maar die zijn niet zwart, dus dat zul jij dan wel geen probleem vinden, neem ik aan.

    Met dit soort etnisch geprofileerde razzia’s worden in het geheel niet misdadigers opgepakt, zo is gebleken, maar wel enkele ‘overstayers’ en dat vind ik niet bepaalde zware misdadigers, zoals sommige reaguurders aannemen en waarvan de kop van het artikel getuigt, nl.’Criminele bendes uit Afrika actief in Bangkok’.
    Die bendes zullen er heus wel zijn, maar ook niet-Afrikaanse bendes, maar om die op te sporen zul je toch andere onderzoekmethoden moeten hanteren dan zo maar mensen naar kleur op te gaan pakken op straat.

    • Pat zegt op

     Dat Ladyboys zeer lastig kunnen zijn is zeker waar, maar daar gaat deze topic niet over dus hoef ik daar nu geen mening over te geven.

     Waarom jij denkt, behalve vanuit je politieke correctheid, dat ik dat geen probleem zou vinden om door ladyboys op een lastige manier te worden aangesproken, weet ik niet…

     Ten tweede vind ik het raar dat jij nog nooit bent aangesproken door Afrikaanse mannen op Sukhumvit Road, want de laatste twee jaar is het inderdaad verminderd (misschien voelden ze de bui al hangen) maar daarvoor ontsnapte geen enkele westerling aan hun criminele blikken en begroeting.

     Zou zoals jij zegt kunnen dat ik een bepaalde aantrekkingskracht heb op die Afrikaanse drugspushers, maar dan hebben ze verdomd zeer weinig mensenkennis en intelligentie.

     Dat laatste brengt me bij een ander punt, maar daar ga ik u niet mee provoceren!

   • De Inquisiteur zegt op

    Vreemd verhaal. Ik loop al 25 jaar regelmatig op Sukhumvit Road.
    Nog nooit, herhaal, nooit, ben ik aangeklampt geweest door zwarten voor drugs.
    Uw reactie is wel racistisch gelinkt, zonder twijfel.

  • Rob V. zegt op

   Nee hoor Niek, alleen zwarte buitenlanders. Zwarte Thai had men niet op het oog… (sarcasme).

   “Fifty-two people were arrested early Monday morning in Bangkok in a police raid targeting only black foreign nationals. A search in 10 areas such as Nana and the Khlong Toei district came as part of a government crackdown on black foreigners who use Thailand as a base to commit crimes, according to a police commander. Surachet Hakpan, head of the 191 emergency response unit, said the suspects pose a threat to national security.”

   http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/crime-crime/2017/10/16/52-arrested-bangkok-raid-targeting-black-people/

   Misschien kan de politie elke dag van de week een doelgroep nemen?
   Maandag de ‘zwarte’ buitenlander, op dinsdag de farang, op woensdag aziatische buitenlanders, op donderdag donkere (Isaan) Thai etc. De lichte HiSo Thai komen dan op dag 8 van de week. Etnisch profileren, wat een feest.

   • niek zegt op

    Hoe kun je nu volgens de politie constateren een ‘bedreiging voor de nationale veiligheid’ te zijn en Thailand te gebruiken als een ‘basis om criminele activiteiten te plegen’ alleen op grond van de vaststelling dat je een ‘overstayer’ bent ?

  • ruud zegt op

   De politie heeft in alle wijken spionnen zitten en is uitstekend op de hoogte van wie en wat.
   Soms betaalde mensen en soms kleine misdadigers die rond mogen blijven lopen, zolang ze bruikbaar zijn voor inlichtingen.

   Wanneer ze door hogerhand het bureau uitgejaagd worden, om op boevenjacht te gaan, pakken ze de lijsten erbij en komen met een flinke vangst weer terug voor een schouderklopje.

  • Cees 1 zegt op

   Waarom mag je het beestje niet bij de naam noemen. Het zijn toch Afrikanen.
   Ze doen hier niet zo achterlijk als in Nederland. Daar krijg je verzoek om uit te kijken naar een crimineel. Beschrijving : we zoeken een persoon. Want je mag zijn ras, kleur,afkomst
   En binnenkort vanwege de gender neutraltiet ook niet meer zeggen of het een man of vrouw of
   ladyboy is. Altijd moeten wij maar luisteren naar die linkse watjes die alle narigheid die deze
   personen veroorzaken maar blijven bagalatiseren. Terwijl ze daar juist de goede alochtonen
   mee benadelen.

 3. niek zegt op

  Bovendien zijn er geen bendes opgespoord, maar alleen een aantal ‘overstayers’ en je dacht toch niet dat je met deze methode van zwarte mensen lukraak oppakken op straat bendes gaat opsporen, die zich bezig houden met de uitgifte van valse bankbiljetten en ‘romance scams’. Daar is wel meer intensief en gericht recherchewerk voor nodig, maar dat kost veel moeite, tijd en de nodige expertise en dan zal je toch ook je onderzoekswerk moeten uitbreiden over de niet-zwarte toeristen.
  Intussen wil de politie zichzelf en het publiek de indruk geven, dat ze actief en succesvol zijn in de misdaadbestrijding ten koste van de Afrikanen, en daar werken de media maar al te graag aan mee.

  • Björn zegt op

   Het is vrij Thais overigens om gelijk naar buitenlanders te wijzen indien er iets fout gaat zeg maar….
   Blijft bijzonder trekje.

   En in tegenstelling tot onze knuffelcultuur: eens een farang ,altijd een farang.

  • Tino Kuis zegt op

   Helemaal juist, Niek. Dit is alleen voor meerdere eer en glorie van de politie, een gelegenheid voor een mooie foto. Trap er niet in.

   Ik ken een aantal over-stayers met blauwe ogen en blonde haren.

   • Evert zegt op

    Dan betreft het waarschijnlijk geen Nigerianen!

  • ruud zegt op

   Hoe waarschijnlijk is het, dat die overstayers een legale bron van inkomsten hadden?
   Als ze een dikke bankrekening hadden, zouden ze waarschijnlijk geen overstayer zijn, maar iemand met een geldig visum.

 4. leon1 zegt op

  Wil niet hopen dat het de zelfde kant opgaat als Europa, in sommige landen van Europa durfen vrouwen al niet meer alleen op straat te komen, de politie komt in sommige wijken ook al niet meer.
  Hoe het ook is, elke actie tegen die bendes is welkom.

  • niek zegt op

   leon1, er zijn helemaal geen bendes opgespoord.

 5. chris zegt op

  Immigration heeft volgens mij TENMINSTE de volgende data van mij:
  – een copie van (elke pagina in) mijn paspoort (het oude en het nieuwe)
  – een copie van al mijn visa van de laatste 10 jaar
  – jaarlijks een portretfoto als ik mijn visum kom verlengen
  – een extra foto op het vliegveld als ik in Thailand terugkom vanuit het buitenland
  – een 90-dagen papiertje (over 10 jaar, zeg 40 stuks)
  – mijn adres in Thailand
  – mijn mobiele telefoonnummer
  – mijn emailadres.
  Het moet toch een koud kunstje zijn, c.q. een druk op de knop om een lijst te printen met iedereern die zijn visum niet heeft verlengd. Ik weet. Het zal wel allemaal papier zijn en niet gedigitaliseerd. Maar ik schat dat 50 whizzkids dat digitaliseren in 2 tot 3 maanden voor elkaar hebben. Af en toe lijkt het hier wel de Middeleeuwen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het gaat niet over lijstjes maken (die zijn er al lang), maar over het opsporen van de personen die op die lijstjes staan.
   Dat gaat nu activer gebeuren.

  • henry zegt op

   De immigratie bestanden zijn al minstens 10 jaar gedigitalisserrd. U zou verbaasd zijn moest u weten hoeveel er door de overheid al is gedigitalisserd.

   • chris zegt op

    Maar gebruiken ze het ook? Elk jaar moet ik een stapel papieren en copietjes maken. Waarom niet gewoon mijn paspoortnummer en naam ingetypt en dan zouden toch al mijn data op een scherm moeten verschijnen?

 6. Jacques zegt op

  De beste stuurlui staan weer aan wal zo te lezen bij sommige commentaren. Dat de 419 spamfraude over de hele wereld voorkomt is een zaak die al jaren bekend is. Het maken van keuzes om er wat aan te doen is van een andere orde. Er is zoveel criminaliteit en er zijn maar een beperkt aantal opsporingsambtenaren. Ook is er veel papierwerk mee gemoeid om strafrechtelijk zaken te klaren bij een rechtbank. Vaak wordt voor rechtstreekse uitzetting gekozen dan ben je er ook van af. Is bij Nigerianen een foute gedachte want die hebben de valsheid in geschrifte etc uitgevonden kan ik u allen delen. Er zijn boekwerken over voor geïnteresseerden. Ik heb jaren lang in fraudezaken geopereerd en al jaren geleden is er melding gedaan aan de autoriteiten van Thailand dat er bendes ook in Bangkok werkzaam zijn vaak in samenwerking met Afghanen en Pakistanen. Men had van meet af aan al sceptisch moeten zijn met het binnenlaten van Nigerianen. Wat komen ze hier doen, allemaal zakenmensen, als je hun moet geloven. Maar wat voor zaken, vaak die het daglicht niet kunnen velen. Ze vinden dat ieder die zo dom is om in hun trucjes te geloven daar maar voor moet boeten. Is ook al eens een tv programma over geweest waarin dit zo woordelijk werd gezegd. Ook herken ik dit uit verhoren.
  Ook als ze worden uitgezet dan is het voor die groepering niet moeilijk om weer terug te komen op een ander Nigeriaans paspoort. Die documenten kun je in Nigeria zo verkrijgen ook voor ons blanken is het mogelijk als je maar de juiste weg weet en genoeg geld hebt. Dus met een andere personalia weer het zelfde doen. Het is te hopen dat er standaard vingerafdrukken worden genomen, want anders zijn ze dus niet te achterhalen bij herhaling. Zal waarschijnlijk wel plaatsvinden bij gedwongen uitzetting. Er is nog hoop. Vals geld en valse documenten (van nagenoeg elk land ter wereld) die werden en naar wat ik moet geloven worden nog steeds door groeperingen in Bangkok gefabriceerd en verstuurd over de hele wereld.
  Alleen consequent beleid en acties zal tot vermindering leiden.
  Hoe die acties plaatsvinden is aan de tactische politiemensen en het verstoren of binnen dringen van bepaalde panden en wijken is er een waar geheid veel informatie uitkomt. Ik wens mijn ex collega’s veel succes in het bestrijden van dit soort criminaliteit en het aanhouden van de criminelen en ieder weldenkend mens zou het zelfde moeten doen.
  O ja voor diegene die het niet begrijpt, maar als je op zoek bent naar Nigeriaanse bendes dan ga je niet in de bars op zoek naar blanke Engelsen, die daar genieten van het bier en de jonge dames, om maar eens een dwarsstraat te noemen. Alhoewel het met die doelgroep in mijn optiek ook wel wat minder mag.Dus hou alsjeblieft op over discriminatie. Aanpakken die handel!!!!!!.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website