(TJ_Photo / Shutterstock.com)

De Restaurant Business Association verwacht dat meer dan 200.000 werknemers hun baan zullen verliezen, nu de regering strengere maatregelen heeft opgelegd die het eten in restaurants verbieden.

In zes provincies moeten restaurants vanaf 1 mei hun deuren sluiten voor klanten (afhalen kan nog wel): Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan.

Ladda Sampawthong, de voorzitter van de vereniging, zegt dat de nieuwe beperkingen een enorme impact zullen hebben op middelgrote tot grote restaurants, omdat alle beoogde provincies veel van dergelijke verkooppunten hebben. Ze zegt ook dat klanten meer in paniek zijn vanwege het hoge aantal infecties door de nieuwe golf, in vergelijking met eerdere uitbraken.

Tijdens de eerste twee golven bestelden klanten eten via bezorgdiensten of afhaalmaaltijden, maar nu hebben sommige klanten hun gedrag veranderd, aldus Ladda. Ook kiezen meer mensen ervoor om thuis te koken, wat resulteert in minder restaurantbestellingen.

Ongeveer 55.000 restaurants zijn lid van de vereniging, waarvan ongeveer 80% bezorgt. Ze voorspelt dat 200.000 restaurantmedewerkers waarschijnlijk hun baan zullen verliezen, zowel op korte als op lange termijn, omdat de pandemie nog wel even zal duren.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Covid-maatregelen: ‘200.000 restaurantmedewerkers zullen hun baan verliezen’”

 1. khunchai zegt op

  Ik heb echt medelijden met het Thaise volk, de pandemie die Wereldwijd heerst laat in Thailand veel diepere sporen na dan bijvoorbeeld in Europa om dat Europa er economisch veel beter voorstaat en er vangnetten zijn. Vele Thai zullen worden terug geworpen naar een niveau van 20-30 jaar geleden. Veel armoede en een nog groter gat tussen arm en rijk. Dit overkomt velen in het zo geliefde Thailand dat voor langere tijd afgesloten zal zijn van de buitenwereld waardoor de ellende van 2 kanten komt. Enerzijds de pandemie waardoor mensen zullen overlijden aan de andere kant in economische zin. Arm Thailand arme bevolking.

  • Henk zegt op

   Jouw beklag geldt voor meerdere landen. Niet alleen Thailand wordt stevig getroffen. Ik zag gisteravond op Canvas een reportage van Rudi Vrancx over hoe Bali zich Weert tegen de sociaal-economische gevolgen van corona en het massaal wegblijven en instorten van het toerisme. De veerkracht die aan de dag gelegd wordt is een voorbeeld voor Thailand. Ben benieuwd hoe Thailand eind 2021 er voor staat. Maar veel creatieve ideeën heb ik nog niet langs zien komen.

 2. Herbert zegt op

  Prayut en zijn gevolg zullen er niet armer van worden maar als tot op heden maar 0.3% van de bevolking pas gevaccineerd is zullen er vele thai aan onderdoor gaan want dit gaat nog lang duren want de groep tot 60 jaar zijn volgens de regering ( veel bla bla ) pas in augustus aan de beurt .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website