Het corruptieschandaal rond het voormalig hoofd van het Central Investigation Bureau (CIB), Pongpat Chayapan, blijft de voorpagina van Bangkok Post domineren. Vandaag meldt de krant de arrestatie van vijf nieuwe verdachten.

Ze worden beschuldigd van afpersing, het illegaal incasseren van schulden, vrijheidsberoving en majesteitsschennis. De vijf nieuwe, drie burgers en twee soldaten, plus de vijf die woensdag werden aangehouden, hebben allemaal banden met het criminele netwerk van Pongpat.

Bij de Marine Police beginnen nog meer koppen te rollen. Drie hoge officieren gaan overgeplaatst worden naar een inactieve post nadat uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat ze steekpenningen hebben geïncasseerd van een bende die olie smokkelt. De leider van die bende is nog voortvluchtig.

De politie is in het bezit gekomen van een lijst met betalingen aan zo’n vijftig personen. Op de foto toont politiecommissaris Somyot de lijst.

De Crime Suppression Division, een onderdeel van het CIB, heeft besloten zestien van haar ad hoc operation centres [?] op te heffen om corruptie praktijken bij de CSD de kop in te drukken. Alleen het centrum dat zich bezighoudt met huurmoordenaars en ‘invloedrijke figuren’ blijft intact.

Voor het Fine Arts Department is er veel werk aan de winkel. Het moet de 20.000 antiquiteiten die in de huizen van Pongpat in beslag zijn genomen, in kaart brengen. Veel zijn eeuwenoud. Het personeel is met name onder de indruk van een zandstenen Khmer Phnom Da godheid die uit de twaalfde eeuw (boeddhistische jaartelling) dateert. Het beeld wordt getaxeerd op enkele miljoenen baht.

(Bron: Bangkok Post, 29 november 2014)

1 reactie op “Corruptieschandaal – Nog eens vijf arrestaties”

 1. janbeute zegt op

  Alweer eens vijf arrestaties .
  Wat is het getal vijf voor een nummer in deze mega corruptie zaak .
  Aan het eind van de lijn staat de teller zeker boven de 5 HONDERD .
  Dit is maar het topje van een hele grote ijsberg , hoop dat de temperatuur snel gaat stijgen .
  Want IJS kan namelijk slecht tegen warmte .

  Jan Beute


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website