Er zijn twijfels over de doodsoorzaak van een Thaise man die de eerste dode van het coronavirus zou zijn. In eerste instantie was dengue (knokkelkoorts) gediagnosticeerd maar het ministerie van volksgezondheid is een onderzoek begonnen omdat de symptomen in tegenspraak zijn met gegevens die Thiravat Hemachudha, hoofd van het Centre for Emerging Diseases van het King Chulalongkorn Memorial Hospital, heeft onthuld.

De man stierf zaterdagavond nadat zijn organen waren uitgevallen. Hij was eind januari eerst behandeld voor dengue in een particulier ziekenhuis en werd daarna naar het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi gebracht, omdat hij ook het coronavirus had opgelopen.

Thiravat is van mening dat het ministerie van volksgezondheid de toestand van de patiënt en zijn ziekte niet goed heeft  beoordeeld: “Zijn twee longen waren aangetast door longontsteking, wat erop wijst dat hij vanaf het begin Covid-19 heeft opgelopen en niet dengue fever.”

Dengue was eerst vastgesteld in een laboratoriumtest, maar het lijkt er op dat dit niet klopt. Daardoor zijn niet de juiste preventiemaatregelen genomen en is een verpleegster in het ziekenhuis besmet geraakt met Covid-19. Ze liep een zware longontsteking op, schrijft Thiravat op zijn Facebook pagina.

De overleden man was een verkoper die ook producten levert aan een belastingvrije winkel van King Power in een vestiging in Samut Prakan. Sinds hij positief getest is op het Covid-19 virus zijn andere werknemers medisch onderzocht en is de vestiging gesloten om gedesinfecteerd te worden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website