(withGod / Shutterstock.com)

Een van de grootste banken van Thailand heeft aangekondigd dat het voorlopig al zijn geldwisselkantoren sluit en zal stoppen met het wisselen van buitenlandse valuta vanwege het coronvirus.

De Kasikorn Bank (lokaal bekend als K-Bank) laat weten dat het maatschappelijk belang dermate groot is, dat zij besloten hebben tot deze drastische maatregel.

Alle medewerkers die in de wisselkantoortjes van de bank hebben gewerkt worden voor 14 dagen in thuisquarantaine geplaatst. De bank laat in een persbericht weten dat het ministerie van volksgezondheid, de bank van Thailand, de luchthavenautoriteit en de belastingvrije winkel King Power op de hoogte zijn gebracht van de beslissing.

Vorige week sloot Kasikorn bank een filiaal in Laem Chabang (Chonburi) voor 14 dagen nadat een geïnfecteerde Italiaan de bank had bezocht.

Bron: The Thaiger

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Coronavirus: Kasikorn bank stopt met het wisselen van buitenlandse contanten”

 1. Tens Groen zegt op

  Verstandige mensen,de medewerkers van de
  K-bank.

 2. Ben zegt op

  Als kasikornbank denkt dat ze hiermee het coronavirus kunnen in dammen hebben ze het mijn inziens volledig mis.
  Als er bankbiljetten gewisseld worden door een besmet persoon kunnen de thaise biljetten door hem of zij besmet worden en worden weer uitgegeven dus kunnen andere personen besmet worden.
  Dus ik denk een overreactie van de bank.
  Ben

 3. John Chiang rai zegt op

  Natuurlijk heeft de Thaise post die is overgegaan door het ontsmetten van buitenlandse post,en nu ook de Kasikorn Bank door het niet meer accepteren van vreemde Valuta groot gelijk.
  Zeker de Euro en de Dollar is zo gevaarlijk,dat ik alle lezers van Thailandblog nl. dringend kan aanraden, dit Geld d.m.v gummi handschoenen voorzichtig in een plasticzak te pakken en onmiddelijk voor hun huis of hotel deur te deponeren.
  Zorgt u bij het deponeren dat uw Kind en huisdier niet met het reeds gedeponeerde in beroering komt, en wast u nadien uw handen tot achter de ellebogen grondig met zo heet mogelijk water.
  Zorgt u ervoor dat geen enkel geldbiljet ergens binnen uw 4 wanden ergens liggen blijft,en geef ogenblikkelijk en discreet uw adres door aan de redactie van Thailand nl.
  Ik kom dan vanavond gehuld in speciale kleding,en genoeg desinfectie middelen u van dit gevaarlijke geld verlossen.
  Zorg in de tussentijd s.v.p.dat geen onbevoegden aan het reeds gedeponeerde kunnen komen, en wacht u op onze Auto,met de opschrift,,Valuta Corona.
  Tot straks John Chiang Rai.
  Ps. Hopelijk wordt deze belangrijke mededeling van de redactie geplaatst,zodat niemand zich onnodig in gevaar begeven moet.

 4. leo bossink zegt op

  @Ben
  Beter een overreactie dan geen reactie.

 5. john zegt op

  is me niet helemaal duidelijk. Ze sluiten alle geldwisselKANTOREN. Geen idee of de toelichting van kasikorn of van de mededeler is.
  Wil dat zeggen dat helemaal geen geld meer wisselen of hebben ze de kleine hutjes waarin ze geld wisselen gesloten.
  Mocht het zo zijn dat ze echt alle geldwisselen stoppen en mochten de andere banken volgen dan kun je de grens wel sluiten. Er zijn niet veel toeristen en expats die thailand binnenkomen met veel thaise baht in de zak.

 6. PEER zegt op

  Nee Ben,
  Da’s geen overreaktie van die bank !
  Let op morgen komen er meer!
  Besmetting gaat via de luchtwegen en je moet uit de buurt blijven van hoestende- en niesende mensen!
  Je likt aan ‘n postzegel. Niet aan bankbiljetten, en ook daar hoef je niet aan te ruiken.

 7. Rob V. zegt op

  Het enige niet hier van lijkt me dat als een besmet persoon richting de baliemedewerker hoest er een probleem is. Maar het buitenlandse geld zelf? Dat zal.niet gevaarlijker zijn dan een Thais biljet…

  Prachtig die symbool maatregelen, net zoals het water sproeien tegen fijnstof. Ik hoor nu ook via vrienden geruchten dat als je geen mondmasker draagt op het vliegveld je problemen krijgt met de politie (immigratie?) En als je dus het land uit wil je een masker verplicht moet dragen. Mijn reactie dat het wel een advies zal zijn geweest wordt niet geaccepteerd. Ook redeneer ik dat als er zo’n plicht zou zijn
  1) de regering de maskers wel zal uitdelen of verkopen op de luchthaven
  2) de ambassade, BK post, TB en andere media dit wel aan zullen kondigen.
  3) dit strijdig is met advies van de WHO en andere autoriteiten (maskers alleen dragen indien je ziek bent of met zieken in aanraking komt, de weggooi maskers zijn nutteloos ivm niet luchtdicht).

  Volgens mij weer een geruchten kopen, waar een sterk advies met symbool maatregelen aangezien wordt als verlichting of een of andere individuele agent die iemand dit verplichte zonder werkelijk bevel van boven. Zolang ik niets van de ambassade verneem over verplichte onzin neem ik aan dat het onzin is en ga ik niet stad en land af zoeken naar een te duur nutteloos weggooi maskertje. Als het anders zit hoor ik het graag, tot dan getrouw ik op wetenschappelijk advies en dat van de ambassade en mijn luchtvaartmaatschappij. Als iemand ander info heeft??

  • Rob V. zegt op

   Niet hier van = nut hier van

 8. BramSiam zegt op

  Dat is nu weer eens verfrissend nieuws. Thais die geen geld van buitenlanders willen aanpakken. Dat buitenlanders in tijd van crisis de schuld krijgen is business as usual, maar dit is een onverwachte wending. Of is mijn ironie ongepast. Zolang Covid 19 wereldwijd tot nu toe ongeveer evenveel dodelijke slachtoffers heeft gemaakt als de griep in Nederland in 2017/2018 (9.500 doden volgens het RIVM) is mijn mening dat er een sterke overreactie is in de wereld.

  • Piet Pratoe zegt op

   Denk nog eens. We staan pas aan het begin. En bekijk dit interview met iemand die er wel verstand van heeft: https://www.youtube.com/watch?v=cZFhjMQrVts&feature=youtu.be
   We reageren te laat en te weinig.

 9. Davd H. zegt op

  Ongeacht of het nut heeft of niet buiten beschouwing gelaten , men kan altijd Thai baht pinnen , dus geen uiterste noodzaak om met cash Euros of andere buitenlandse valuta te wisselen om Thai baht briefjes te ontvangen.

  Vele reacties hierboven zijn al even paniekerig als de maatregel zelf !

 10. wibart zegt op

  Ach ja, doe maar mee met dit media circus. Hoe vaak moet het nog gezegd worden. Corona is een griepvirus. Niks meer of minder dan de mexicaanse griep. Hebben ze toe ook al dit soort idioot gedrag getoond ? Nu ja als de minister van gezondheid ze al helemaal niet op een rijtje heeft kun je dat van een bank ook niet verwachten. Enfin zelfs onze PM is ook niet bepaald een voorbeeld van goed geïnformeerd zijn. Allemaal geen handen schudden voortaan en handen wassen dan komt het allemaal wel goed. Om vervolgens na afloop de eerste de beste gewoon de hand te schudden. Jammer dat dit soort organisatie zich niet echt verdiepen in oorzaak en gevolg en met een kanon (maatregel) een mug proberen dood te schieten.
  Het percentage dat overlijd aan Corona is minder dan 2 procent en meestal de al verzwakte medemens. Net zoals de griep jaarlijks slachtoffers onder die categorie maakt. Een site die van alles bij houdt op Corona gebied is : https://www.worldometers.info/coronavirus/ Hou er wel rekening mee dat de percentages alleen op gaan van geregistreerde gevallen dus het sterftecijfer is veel lager. Immers voor de meeste geïnfecteerden is het gewoon een wat zware verkoudheid met koorts die na een paar dagen weer weg is. Die zullen zich dus niet bij de dokter melden en tellen dus ook niet mee in dit overzicht. Enfin het zal nog weel een paar maanden aan tobben en dan waait het wel over.

  • hk77 zegt op

   Corona is geen griepvirus. Het grijpt heel anders aan in het lichaam dan de influenza groep zonder de lezers te gaan vervelen met allerlei aangrijpingspunten in ons lichaam.Corona qua sterftecijfers te vergelijken met influenza dient geen enkel doel. Corona kan een potentieel risico vormen voor de gezondheid wanneer mensen alle maatregelen wegwuiven. Een risico betkent niet direct een reden tot paniek . Echter door Corona met een griep te vergelijken kan er een schijnzekerheid ontstaan die niet klopt. Preventie werkt alleen wanneer men zich realiseert hoe de ziekte zich kan verspreiden en niet door te bagatelliseren ( ongeacht wat een premier zegt en vervolgens doet/ dat speelt geen rol en vormt zeker geen excuus dit virus niet serieus te nemen). Juist door het risico te onderschatten kon het virus zich verspreiden en zien we nu hoe in sommige landen nu de zorg onder druk staat. Geen paniek maar wel een enorm logistiek probleem. Zware corona patienten hebben helaas beademing nodig. Italiaanse ziekenhuizen melden dat er geen tekort aan knowhow maar wel een tekort aan intensive care bedden en voldoende personeel is. Geen paniek maar gewoon de realiteit. Of het sluiten van wisselkantoren ertoe bijdraagt dat corona straks wegebt valt moeilijk te zeggen vanwege tegenstrijdige rapporten hoe lang en op welke oppervlakken dit virus overleeft. Kortom paniek is nergens voor nodig wel gezonde waakzaamheid.

 11. l.lagemaat zegt op

  Zou het kunnen zijn dat de Kasikorn bank moeite heeft om nu voor 1 euro bijna 36 baht te moeten gaan betalen, terwijl het vorige week nog maar 33,4 baht bedroeg.
  Bovendien krijgt de economie incluis de beurzen flinke klappen.

  De ( Kasikorn) bank zal een flinke buffer moeten hebben om het een en ander op te kunnen vangen!

  Het corona virus is dan een welkome afleiding zonder gezichtsverlies!

  • David H. zegt op

   @l.lagemaat

   Dat was mijn eerste gedachte ook ,maar vond het te ver gezocht….alhoewel zou best kunnen

 12. Jan Scheys zegt op

  Ik neem bijna nooit cash geld/euro’s mee naar Thailand. Ik weet het, je doet er voordeel mee maar pinnen heeft ook voordelen. Het bedrag dat je afhaalt is wat men van je kan stelen en niet meer en daar heb ik per beurt wel die 220 Thb voor over. Cash geld kan men altijd stelen en de moeite die men moet doen om altijd maar weer naar je kluis op de kamer te gaan is me dat ook niet waard. Trouwens de prijsklasse van de hotels waar ik slaap hebben meestal zelfs geen kluis! Dus daar bespaar ik ook een hoop geld me als je 3 maanden overwinterd…Als je dan toch zo op je voordeel uit bent en die 220 Thb niet wil betalen aan de Atm drink van een paar biertjes minder!!!

  • fred zegt op

   Altijd met je bankkaart rondlopen is ook maar niks. Moet je ook nog goed opletten dat je ze niet kwijtraakt. Op je kamer moet je altijd wezen dus kan je altijd aan je geld. Telkenmale je gaat pinnen moet je dan ook maar op je hoede zijn wie er op de loer ligt. Ook opletten waar je gaat pinnen. Een vriend ging pinnen lags zo een ATM langs de weg en toen werd zijn kaart ingeslikt……wat een gedoe toen.
   Ik kies toch maar liever voor een kamertje met een kluisje.
   Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

 13. Erno zegt op

  Vorige week deed ik een kleine aankoop, in een apotheek. Voor deze geld tegen goederen transactie, betaalde ik met een biljet van 500 bht. De apotheker bespoot het biljet, aan beide kanten, met een desinfecterende mist. Het lijkt mij een afdoende middel, om besmetting door middel van bankbiljetten te voorkomen. Mogelijk is deze methode aan de Kasikorn bank, ontgaan. Dus beste lezer, die er je voordeel mee.

  PS. Bier, wijn of whisky, over je bahts morsen gaat niet helpen. Daar zit te weinig alcohol in.

 14. theoS zegt op

  Allemachtig, wat een paniek zaaierij. Hersens op hol geslagen. Gisteren was mijn Thaise vrouw, voor mijn 90 dgn controle, bij Jomtien Immigraton waar zij binnen op temperatuur gecontroleerd werd. Het was er zeer druk en bijna niemand droeg een mondfilter. Zij werd door een vriendin op de motorbike heen en terug gebracht van Sattahip naar Jomtien juist vanwege dat virus, dus geen bussen of songthaews en dan kom je in zoiets terecht waar iedereen je in het gelaat staat te blazen. Maar beweren dat er maar 50 corona gevallen zijn in Thailand.

 15. John Chiang rai zegt op

  Officieel zijn er volgens de Thaise regering in heel Thailand 52 mensen met het Virus besmet,waarvan volgens hun zeggen ook reeds weer een aantal genezen is.

  Dat betekent dat er op iedere millioen inwoners,nog niet eens eentje besmet is met dit Coronavirus.

  U mag het zelf uitzoeken,of de Kassikorn reageert totaal hysterisch, of de Thaise regering liegt betreffende het juiste aantal besmettingen,zo snel ze de mond open maken.

 16. Mr Max zegt op

  Het lijkt mij idd een maatregel die geen hout snijdt
  We weten al jarenlang dat het geld uit welk land dan ook besmet is
  Sowieso als je met geld in aanraking komt altijd je handen wassen
  Ik kan me nog nieuws herinneren dat er geld in omloop was met
  Cocainesporen
  Wat de Kasikornbank nu doet is paniek zaaien onder de bevolking
  En aangezien deze mensen nogal simpel denken raakt iedereen in
  hun omgeving ongerust

  Gr
  Mr Max


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website