(Pavel V.Khon / Shutterstock.com)

Er zijn vorig jaar 1,5 miljoen Thai onder de armoedegrens gezakt door de coronacrisis. Thailand telt nu volgens de Wereldbank 5,2 miljoen armen.

De Wereldbank schat dat het aantal dit jaar zakt naar 5 miljoen wanneer, door de vaccinaties, de pandemie ten eind komt. De werkgelegenheid zal dan weer toenemen als de economie zich herstelt.

De Wereldbank stelt de armoedegrens op een dagelijks inkomen van US$ 5,50 (165 baht).

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Coronapandemie stort 1,5 miljoen Thai in armoede”

 1. Rob V. zegt op

  Doet doet mij toch afvragen hoe de diverse budgetten besteed worden. Ik denk dat menig Thai daar ook wel vragen over heeft. Persoonlijk zou ik bijvoorbeeld de nodeloos ingewikkelde welvaarts kaart (ธงฟ้า) met specifiek en beperkt gebruik afschaffen en de arme mensen die in aanmerking komen tenminste het bedrag van die kaart gewoon als geldbedrag geven. Niets geen potje met zoveel baht voor openbaar vervoer, zoveel voor gas, zoveel voor … De ene burger heeft immers niets aan een tegoed voor het OV maar heeft meer geld voor eten nodig, een tweede heeft.. nouja het mag duidelijk zijn. Als de regeringsbudgetten tegen het licht worden gehouden kan ook gekeken worden of de pot met geld van het beperkte sociale vangnet verder uitgebreid kan worden.

  Structurele hervormingen om de burger te beschermen, sociale ongelijkheid niet alsmaar verder uiteen te laten lopen (en op termijn juist te verminderen) zouden ook welkom zijn in mijn optiek. Ik heb te doen met de mensen.

  • FrankyR zegt op

   Beste Rob,

   Volgens mij was het juist de bedoeling dat die welvaartskaart zo ingewikkeld mogelijk was. Hoe ingewikkelder, hoe minder aanvragen!

   Voor de rest eens met je reactie. Geen limieten op zaken waar sommigen niets aan hebben.

 2. Eline zegt op

  Als ik dit soort berichten lees kan ik alleen maar zuchten om alle verdriet dat in Thailand heerst. Het wordt daar maar niet beter. Corona-crisis of niet- een regering dient mensen te helpen en niet te negeren. Ik ga me ook niet wagen aan het benoemen van oplossingen. Daarvoor is het te ingewikkeld daar in Thailand. Maar ik ga het ook niet afdoen door te zeggen: TIT. Dit is Thailand, dus wat doe je eraan? Jammer, heel jammer.

 3. endorfun zegt op

  Als iedereen die wilt gevaccineerd geraakt. Maar aan het tempo dat men vaccins aanschaft … zal het dit jaar wel niet zakken dat aantal onder de armoedegrens.

 4. T zegt op

  Hoeveel mensen sterven er ieder jaar ook alweer in het verkeer in Thailand en hoeveel zijn er dood gegaan aan corona…
  De echte pandemie zit op het pluche op kosten van de burger zich vol te vreten!

  • Joost.M zegt op

   U vergeet nog een belangrijk gegeven waaraan veel mensen sterven. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen.
   In mijn omgeving zie ik meer jonge boeren ( 35-40) aan kanker door het vele vaak onbeschermd spuiten. Dit aantal ligt in mijn omgeving hoger dan het aantal verkeersdoden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website