Vanwege de coronacrisis gaan winkelcentra en markten in Bangkok vanaf morgen dicht tot 12 april. Alleen supermarkten en apotheken mogen open blijven.

Voor restaurants geldt dat ze alleen afhaalmaaltijden kunnen aanbieden. Restaurants in hotels mogen alleen eten serveren aan de gasten.

Dit besluit is vandaag aangekondigd door de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang. Aswin benadrukt dat supermarkten open blijven, dus paniek is niet nodig.

Bedrijven die moeten sluiten, zijn onder meer:

 • Kuuroorden
 • Bioscopen
 • Bars
 • Afslankklinieken
 • Ontharingssalons
 • IJs- of skeelerbanen
 • Schoonheidssalons
 • Pretparken, bowlingbanen, arcades
 • Internet-/spelcafés
 • Golfbanen, oefenbanen
 • Openbare zwembaden
 • Tattoo salons
 • Kinderopvang/oppascentra
 • Zorgdiensten voor ouderen
 • Boeddhistische amuletmarkten
 • Arena’s voor hanengevechten
 • Vergader- en tentoonstellingslocaties
 • Markten
 • Alle onderwijsinstellingen

Foodcourts in winkelcentra mogen open blijven, maar alleen voor afhaalgerechten. de meeste bieden alleen eten om mee te nemen.

Ondertussen is er bij de private sector op aangedrongen om, waar mogelijk, alle medewerkers thuis te laten werken. Mensen worden ook aangemoedigd om niet naar bevolkte gebieden te reizen en diensten zoals de BTS en MRT te gebruiken.

Het nieuws komt nadat Thailand zaterdag 89 nieuwe gevallen van besmettingen heeft geregistreerd, het grootste aantal op één dag. Het aantal besmettingen is gestegen naar 411.

Bron: Sanook

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Coronacrisis: Winkelcentra en markten in Bangkok moeten tot 12 april sluiten”

 1. Johnny BG zegt op

  Het grotere belang moet gediend worden maar met de huidige ondersteuningsmaatregelen in Thailand ga je het niet redden.
  Ondermaatse maatregelen en huisbazen die niet welwillend zijn zullen ervoor zorgen dat de motortaxiboys en anderen in de dienstverlenende industrie met lager dan modaal inkomen teruggaan naar familie op het platteland en op deze wijze zullen ze, denk ik met mijn beperkte wijsheid, dan toch het hele land kunnen infecteren. Lokale ziekenhuisjes kunnen zoiets niet eens aan en misschien is daarom een complete lockdown van Bangkok en omgeving een betere optie al is het kiezen uit 2 slechte opties.
  Soldaten zat die in belang van de Koning, Godsdienst en het Volk kunnen controleren op een goede uitvoering en iets waar men al aardig wat ervaring mee heeft in de vorm van een avondklok tijdens andere problemen in het land.

  Over een aantal maanden weten we het resultaat van deze onzichtbare oorlog en dan weten we ook gelijk wat een serieuze cyberoorlog teweeg kan brengen als we ieder land blind blijven vertrouwen en daardoor zelf geen maatregelen nemen.

 2. Tiswat zegt op

  Een zeer goed besluit van de gouverneur. Nu nog niemand naar binnen en neimand naar buiten, en alle OV stilleggen. Singapore blijkt haar besmetting goed onder controle te kunnen houden dmv strenge maatregelen en het inzetten van vele track and trace apps. Een stadstaat met een opp die te overzien is, met <6 miljoen inwoners. Bangkok zou Singapore als voorbeeld kunnen men.

  • fred zegt op

   Ja maar Singapore is enkel Singapore .Buiten Bangkok heb je nog een paar miljoenen steden. In Bangkok alles sluiten maar in Chonburi Chiang Mai of Pattaya niet heeft geen zin.

 3. Willem zegt op

  Het probleem is dat een lockdown slecht tijdelijk werkt. Je kunt het niet vele maanden volhouden. Zodra alles weer open gaat verspreid het virus zich weer. Het is wel een middel om een te grote druk op de medische capaciteit op een beheersbaar niveau te houden of tijd te winnen voordat medicatie of een vaccin beschikbaar is. Helaas zal dat laatste nog mogelijk een jaar duren.

 4. ruud zegt op

  Als de markten worden gesloten, waar ga gaan de mensen dan hun etenswaren halen?
  Die paar foodcourts kunnen onmogelijk de hele bevolking van Bangkok te eten geven.

  • TH.NL zegt op

   In de supermarkt zoals in het artikel staat.

   • ruud zegt op

    Zou de 7/11 verse vis, vlees en groente gaan verkopen denkt u?
    Dat wordt dringen in de supermarkt, als de hele bevolking van Bangkok daar zijn boodschappen moeten gaan doen.
    Een goede manier om de hele bevolking te besmetten.

   • Nicky zegt op

    Een gewone thai haalt zijn eten niet in de supermarkt. Dit is alleen voor de rijkere thai

    • Johnny BG zegt op

     Als Big C, Makro en Tesco Lotus alleen de rijkere Thai bedient dan vraag ik mij af wie de gewone Thai dan is.
     Vlees, vis, schelpdieren en gevogelte zijn trouwens niet altijd goedkoper op de markt. Kwartels bij de Makro zijn aanzienlijk beter geprijsd dan op de markt bijvoorbeeld.

     • ruud zegt op

      Het grootste deel van de gewone Thai bestaat uit mensen in sloppenwijken en boerendorpen.
      Die ziet u niet in de grote winkelcentra.
      Met een inkomen van 200-300 Baht per dag, of een AOW van 600 Baht per maand, heb je in een winkelcentrum weinig te zoeken.

      • Johnny BG zegt op

       In dat geval zijn het niet de gewone Thai maar de arme Thai.

       Gezien de aantallen genoemde supermarktketens in het land is de gewone Thai doelgroep anders hadden zij geen bestaansrecht.
       Daarnaast als het over boerendorpen gaat. Hoe moeilijk is het om zelf gewassen te kweken met een paar kippen en eenden erbij?De wens van vele mensen om min of meer zelf behoevend te zijn.
       Zij hebben de mogelijkheden maar kopen van hun schaarse centen liever iets op de markt alsware dat het een uitje is.

       • ruud zegt op

        De gewone Thai zijn arme Thai.

        U komt met Amerikaanse excuus voor rijkdom.
        Als je niet rijk bent, is dat je eigen schuld.
        Je kunt van iemand een minimumloon van 300 Baht en een opleiding die vaak minder voorstelt dan de zesde klas lagere school en die een gezin moet onderhouden niet verwachten, dat hij ooit rijk zal kunnen worden.
        Dat zal opa met zijn AOW van 600 Baht per maand ook niet lukken.
        De rijken hebben de macht (van leger en politie) en de armen blijven arm.

  • chris zegt op

   Dit bericht is niet volledig. De markten die verse etenswaren verkopen blijven gewoon open. Het was vanochtend (zondag 22 maart) stervensdruk op Thonburi markt in Bangkok; een markt waar eigenlijk alleen verse spullen (groente, fruit, vlees, vis) wordt verkocht. En de standhouders waren zichtbaar blij.

 5. TH.NL zegt op

  Verbazingwekkend dat de tempels gewoon open mogen blijven.

  • Ger-Korat zegt op

   Zou de regering zich ook hebben afgevraagd waar degene met een winkeltje of kraampje van moet leven, waar hij of zij hun inkomen dan vandaan tovert ? Idem de miljoenen werkzaam in de toeristenindustrie welke tijdelijk overbodig zijn van hotelpersoneel,vliegveldpersoneel, strandstoelenverhuurder tot de honderduizenden kleine winkeltjes. Stel je eens voor dat je geen geld op de bank hebt en niemand voor je zorgt behalve jezelf …en dan verbieden ze je iets te verkopen en niemand die je geld geeft om van te leven. Ken ze van nabij welke in deze situatie komen, ook velen alleen of met kinderen. Denk nou niet dat de familie bijspringt want die heeft het vaak ook al moeilijk of zijn afhankelijk van deze een-pitters of zitten in dezelfde beroerde situatie.

   • chris zegt op

    Ik ben van mening dat ook om deze reden een totale lockdown van het land onverantwoordelijk is. Meer mensen worden ziek hetgeen de druk op ziekenhuizen alleen maar vergroot. En er gaan meer (arme) mensen dood van de honger dan door het Corona virus. (nu 2% doden in China nu het virus langzaam uitdooft).
    In welvarende landen is de situatie heel anders.

 6. yubi zegt op

  Ik heb even mijn tabel bekeken en wat blijkt :
  aantal besmettingen wereldwijd :
  van 0 tot 100.000 : ongeveer 72 dagen en 3550 doden
  100.000 tot 200.000 : 11 dagen en 7905 doden
  200.000 tot 300.000 : 4 dagen en 13044 doden
  het gaat razendsnel dus
  BLIJF IN UW KOT
  BEZINT EER GE AAN UW RIT BEGINT
  EN BESCHERM UZELF


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website