In Bangkok hebben ongeveer 200 agenten en militairen een verrassingscontrole gehouden onder minibuschauffeurs. De bijzondere vangst: een compleet wapenarsenaal.

De busjes die bij het Victory Monument in Bangkok staan lijken net terug te zijn gekomen van het slagveld. Na controle vond de politie 75 wapens in de verschillende busjes, waaronder messen, bijlen, slagwapens, een honkbalknuppel, een pistool met kogels en drugs. Zeker 37 bestuurders werden gearresteerd en hun voertuigen zijn beslag genomen.

Er werden 160 busjes onderzocht en naast de wapens vond de politie ook drugs. Twee chauffeurs zijn, middels een urinetest, positief getest voor drugsgebruik.

Volgens de politie is het algemeen bekend dat bestuurders van minivans, vrachtwagens en taxi’s wapens bij zich dragen. Met deze actie wil de politie daar wat aan doen.

Bestuurders die in het bezit waren van een steekwapen krijgen 1000 baht boete. Voor het bezit van een pistool kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar worden opgelegd. De voertuigen worden voor zeven dagen in beslag genomen..

Bron: Daily News

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Controle minivan chauffeurs: compleet wapenarsenaal in beslag genomen”

  1. Hendrik S. zegt op

    Hmm… Vandaar dat mijn vrouw het niet zo leuk vond toen ik naar een minibuschauffeur toeterde toen die me afsneed.

  2. eddy uit Oostende zegt op

    Ik neem nooit geen minibus meer.Altijd telefoneren en sommige zijn zeer agressief.Nog niet te spreken over de soms zeer oude mini bussen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website