Het lijkt er op dat langzamerhand de consumenten in Thailand weer meer vertrouwen krijgen in de economie. Voor de derde achtereenvolgende maand is het consumentenvertrouwen toegenomen. Toch zijn er ook nog zorgen vooral over de economische vooruitzichten voor Thailand, hogere kosten van levensonderhoud en prijzen van consumentenproducten.

De University of the Thai Chamber of Commerce (ITCC) maakte vrijdag de nieuwe cijfers bekend. De consumentenindex steeg van 73,7 punten in december en 74,5 in januari naar 75,8 punten in februari. Dat is het hoogste niveau in veertien maanden. In juni werd 71,6 punten gemeten, wat het laagste niveau van de voorgaande 25 maanden was.

Er is nu meer vertrouwen in de economie, werkgelegenheid, inkomen. consumenten lijken bereid om te investeren in de aanschaf van nieuwe auto’s en huizen. Consumenten hadden ook meer vertrouwen in de verbeterde export, toerisme en oogsten, vooral van rubber, palmolie en suikerriet, aldus Thanavath Phonvichai van de ITCC.

De Thaise bevolking denkt dat de economie zal herstellen dankzij de overheidsinvesteringen in infrastructuur en extra uitgaven van 190 miljard baht. Dat geld gaat naar de lokale ontwikkeling van achttien industrieclusters in het land. Verder is de verwachting dat de particuliere investeringen toenemen en de werkloosheid afneemt.

Voor dit jaar voorspelt de UTCC een economische groei van 3,5 tot 4,5 procent, een exportgroei van 2 tot 3 procent en een inflatie van 1,5 tot 2 procent. De baht-dollar koers zal gemiddeld op 35,5 baht staan.

De UTCC is het eens met het regeringsbesluit om de BTW voorlopig op 7 procent te houden. Verhoging op dit moment is niet wenselijk omdat de economie nog niet volledig hersteld is.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website