De gemeente Bangkok wil de positie van Chinatown als centrum voor streedfood verder versterken. De belangrijkste straat in Chinatown, Yaowarat Road, krijgt daarvoor een facelift.  

Het gaat daarbij om de plaatsing het plaatsen van een soort vangrail tussen de weg en trottoir om zo voetgangers beter te beschermen.  Verder zal het voetgangers gebied over een lengte van 1,8 kilometer verbreed worden, ten kosten van rijstroken voor het verkeer. Zodat voetgangers en straatverkopers meer ruimte krijgen.

Het National Science and Technology Development Agency heeft een milieuvriendelijke food cart (mobiel keukentje) ontworpen met een vet opvang een een zuivering voordat afvalwater in het riool belandt. Honderd voedselkarren in drie basismodellen worden gegeven aan het distritskantoor Samphanthawong dat ze verdeelt. Ze worden betaald door de regering en de Government Savings Bank.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Chinatown krijgt facelift: meer ruimte voor voetgangers en straatverkopers”

  1. Osen1977 zegt op

    Goed plan van de overheid, meer ruimte voor voetgangers en verkopers. Ben er een paar keer geweest, maar toch best een chaos daarzo. Misschien is dat ook wel de charme :-). Zou graag terug willen om zo’n mini banaan aan een stokje op de bbq te eten. Die heb ik jaren geleden daarzo voor het eerst gegeten en heerlijk. Ga zo weer terug voor alleen dat stukje genot.

  2. endorfun zegt op

    Mooi dat de overheid onderzoek doet en en model eetkarrtje ontwikkelt die minder overlast veroorzaakt. Als de prijs nu nog redelijk is, dat alle straatverkopers het kunnen betalen, en met eenvoudig onderhoud en herstel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website